Restaurant Futten

10 gode ferietips for 2

Foto: VisitJammerbugten

Autencitet, natur og badebystemning for to.
Feriebyen Blokhus, det naturskønne Slettestrand og Svinkløv samt det maritime i Thorupstrand kendetegner det meste af ferielivet i Jammerbugten, men udover det smukke Vesterhav kan du også opleve den blide Limfjord med havnebyerne Gjøl og Attrup.

Blokhus Strand Badehuse

Foto:VisitNordvestkysten

Badebyen Blokhus er en perfekt ramme om den hyggelige ferie for to

Her kan du opleve den helt fantastiske, hvide sandstrand, den gamle stemningsfyldte, historiske bydel med bindingsværkshuse og stråtage, shoppe og spise på en af de mange hyggelige restauranter i feriebyen. Byen rummer en række spændende attraktioner og en oplevelsestur til byen kan med fordel kombineres med besøg hos en af dem og sluttes af med en smuk solnedgang fra toppen af klitterne. 

Slettestrand - ud i det blå

Foto:VisitJammerbugten

Snyd heller ikke dig selv for at opleve det smukke Slettestrand-Svinkløv og Thorupstrand, hvor enestående natur, maritim kystkultur og badehoteller kan opleves i en skøn forening.

Fosdalen og Svinkløv er udpeget i Danmarks naturkanon, som værende blandt de 15 smukkeste steder i Danmark. Naturen er enestående, og der er helt unikke muligheder at opleve den på.

Slettestrand Havbåde

Foto:VisitJammerbugten

10 tips for 2

1.

Anne Just´s - Haven i Hune. 7.400 m2 fortryllende havearkitektonisk oplevelseshave anlagt i smukke farvetematiske mindre temahaver sammen med galleri, havehotel og kaffehus.

2.

Museum for Papirkunst. Kunst i international klasse udført med papir og saks udstillet sammen med øvrige internationale kunstnere. Slut besøget af i den spændende butik med designervarer eller i stedets café.

3.

Oplev de imponerende sandskulpturer under temaet eventyrlige filmfigurer samt kunstværker indenfor træ og beton eller besøg kunstbutik, markedsarkade og orangeri i den 20.000 m2 store oplevelsespark: Skulpturparken Blokhus.

Haven i Hune Anne Just

Foto:Haven i Hune

4.

Oplev den ældste bydel i Blokhus med Strandingsgården, der tidligere var centrum for skudehandlen. Nyd et måltid og den unikke, stemningsfulde atmosfære på den historiske Restaurant Futten eller lad dig forføre af en gastronomisk oplevelse i Restaurant Blå på Strandhotellet, hvor maden har rødder i den gamle badehotelshistorie.

5.

Få en bid af historien, kunst i topklasse og en smagfuld frokost sammen med unik udsigt over Jammerbugten fra Hotel Nor Badehotellet. En tidligere rigmandsvilla fra 1918 beliggende på toppen af Lien skrænten i Slettestrand. Kombiner med besøg på Galleri Lien, der rummer et stort udvalg af danske og udenlandske Cobra-malere. Afslut dagen med at opleve noget af Danmarks naturkanon. Prøv Nordsøstien i Svinkløv eller vandreruten i Fosdalen. Nyd udsigten og picnickurven på Svinklovene og se om du kan kende stedet, hvor scener fra TV-serien Badehotellet er optaget

6.

Shoppetur hos Kalstrup Livsstilshus i Blokhus. Stort shoppingcenter beliggende centralt på Torvet i feriebyen med anerkendte mærkevarer indenfor tøj, delikatesser og boliginteriør. Oplev udsigten over byen, find smagfulde lokale delikatesser på 1. sal og nyd forfriskningerne fra stedets skybar.

Kalstrup skybar

Foto:VisitJammerbugten

7.

Besøg Tranum Mølle Destilleri. Hver mandag sommeren igennem kan du tilmelde dig en 2-timers gin-smagning med rundvisning og historiefortælling på det lille nye destilleri, der har en spændende lokalhistorie.  

8.

Se havbådende på havbådeværftet i Slettestrand eller oplev autentisk kystkultur med havbådende i Thorupstrand. Sejl med kutter fra stranden på unik 5 timers fisketur eller 2 timers oplevelsestur til Fuglefjeldet Bulbjerg og slut besøget af med fiskefrikadelle hos Thorupstrand Fiskehus, der iøvrigt lige er optaget på Magasinet Poltiken Mad´s liste over Danmarks bedste smagsoplevelser. Tag en bid af den lokale smag med hjem ved at lægge vejen forbi Thorupstrand Røgeri, hvor der er spændende røgvarer der venter fra det bæredygtige kystfiskeri. 

 

Gjøl Havn

Foto:VisitJammerbugten

9.

Deltag i spændende events i Blokhus. Stor landsdækkende musik sommer tour gæster feriebyen Blokhus, hvor du kan møde anerkendte danske kunstnere såsom Burhan G, Mick Øgendahl, John Mogensen (Rasmus Bjerg) og Sanne Salomonsen eller for de yngre: MGP show og Onkel Reje og Hr. Skæg. Eller besøg Blokhus Råvaremarked og oplev den hyggelige markedsstemning med boder, gode tilbud, lækre smagsoplevelser og friske lokale varer i den gamle strandingsgård.

10.

Besøg havnebyen Gjøl. Oplev stemningen på havnen og besøg den smukke kro med de takkede gavle. Kør en tur på dæmningen, bestig Gjøl Bjerg og se Fuglereservatet Ulvedybet. Kombiner turen med et besøg hos Troldemuseet, hvor du får leveret hele historien om den berømte kunstner Thomas Dam og Gjøl Trolden. Kør videre til Kokkedal Slot og havnebyen Attrup og afslut evt. dagen med aftensmad i Attrup Havnecafé, hvor fanen omkring hjemmelavet mad og gode råvarer holdes højt.
 

Mere inspiration til ferie for 2

Fandt du ikke lige det du søgte?

Dette er ikke en udtømmende liste men blot tænkt som inspiration.

Du kan finde flere oplevelser under Ferie for 2 eller ved at søge under Planlæg ferien

Hvor skal du overnatte?

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish