Restauratøren er ikke ubekendt med at drive et spisested.
"Jeg har ikke lavet andet, siden jeg var 17 år gammel, men det hele skete faktisk ved tilfældigheder. Min mor døde, og jeg flyttede ned til min far i Tyskland. Her drev jeg 3 cafeer i Nürnberg, og her blev facinationen til branchen vækket. Erfaringer, der sidenhen blev taget med til Blokhus.
Den personlige, nærværende betjening i Futten betød, at de med tiden begyndte at få flere selskaber/fester ind. ”Kunderne sætter pris på den personlige oplevelse, som vi kan tilbyde. Det er ikke bare suppe, steg og is og betal. Gæsterne bruger faktisk mange penge på at holde en fest, og derfor skal det også være noget særligt. Vi går lige den ekstra mil for, at det bliver godt”, forklarer han.
Til fest i en bunker
Et pladsproblem blev løst ved at inddrage den gamle bunker, der ligger i den gamle strandingsgård. Den blev indrettet med rustikke træstubbe, sand på gulvet, gamle vintønder, hyggelige belysning og en vinbar. I dag bruges den til mindre selskaber – f.eks. vinsmagninger og tapasanretninger.
Italiensk stemning i Restaurant Salino
Selvom du måske nok sidder i hjertet af Blokhus føles det nærmere som en bid af italienske Bologna når du besøger Restaurant Salino, som også er en restaurant drevet af Restaurant Futten.
Italiensk kok og tjener, fletstole, rødternede duge og italiensk musik, der flyder ud af højtalerne sikrer den rette sydenlandske stemning alt imens du nyder pasta i lange baner og selvfølgelig pizzaer - sprøde og tynde, som de skal være.
Åbningen skete for at efterkomme en efterspørgsel blandt børnefamilierne, som der er rigtig mange af i Blokhus, fortæller Thomas. Egentligt et sted, der kun var tænkt til at skulle holde åbent i sæsonen, men det er blevet taget så godt imod, at vi har holdt åbent hver dag siden marts.