Museum for Papirkunst

Foto: VisitJammerbugten
Attraktioner
Museer
Oplev papiret folde sig ud i Nordens eneste Museum for Papirkunst, som udelukkende viser papirkunst, papirkunsthåndværk og papirdesign.
Adresse

Ilsigvej 2, Hune

9492 Blokhus

Papir i helt nye former

Papir er en selvfølgelig del af vores hverdag. Avispapir, brevpapir, bagepapir, indpakningspapir, kopipapir, men papir er mere end det. Det er også et afsæt til stor kunst – psaligrafi, origami, decoupage, skulptur og andre imponerende udtryksformer inden for papirkunst.

Papirkunst betegnes som ”slow art”, langsomhedens og fordybelsens kunstform. På Museum for Papirkunst vil du opleve, at tiden finder sit helt eget langsomme, behagelige tempo. Her kan du i ro og mag skrue tempoet ned og få en kunstoplevelse ud over det sædvanlige. Både i de årligt skiftende udstillinger af samtidskunst, kunsthåndværk og design med papiret i centrum: klippet, formet, foldet, revet eller skåret til kunstværker – og i kerneudstillingen med psaligrafiske værker.

En verden af sanseindtryk

Hos Museum for Papirkunst udfolder der sig en ny og spændende verden for øjnene af dig. En verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Museum for Papirkunst er det eneste kunstcenter i Norden, der har papiret som omdrejningspunkt: klippet, formet, foldet, revet eller skåret. Her kan du opleve imponerende samtidskunst, håndværk og design af papir, skabt af både nationale og internationale kunstnere.

I den permanente kerneudstilling møder du psaligraf Bit Vejles mesterværker, som har rejst verden rundt og vundet stor international anerkendelse. I de skiftende udstillinger kan du opleve værker af højtprofilerede, danske og internationale papirkunstnere. I Papir-atelieret ligger saksene klar til, at du udfolder dine kreative evner i papir, og i butikken finder du papirprodukter, gaveidéer, papirkunst- og kunsthåndværk samt Bit Vejles unikke designs. Besøg museets webshop og find gaveideerne fra sofaen. Når indtrykkene skal fordøjes, byder caféen på forfriskninger og kunstneriske smagsoplevelser fra lokale producenter.

Bit Vejle er psaligraf (papirklipkunstner) og har efter en årrække med udstillinger i Skandinavien, UK, USA og Kina og samarbejde med verdenskendte brands som Hermés og Georg Jensen nu etableret Museum for Papirkunst i Blokhus – det eneste af sin slags i Norden. Omdrejningspunktet for Bit Vejles psaligrafiske værker er slow art og storytelling; hvert værk fortæller med luft, papir, og skygger tilsat underfundighed og humor sine egne magiske historier.

Grupper (+20 personer) kan rekvirere tilbudsløsninger via mail eller telefon.

Adresse

Ilsigvej 2, Hune

9492 Blokhus

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Jammerbugten