Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus

Foto: Skulpturparken Blokhus

Sandskulpturer som eventyrlige filmfigurer

I perioden fra 19. april og frem til den 1. maj vil du kunne følge de professionelle sandskulptøre, når de arbejder med opbygningen af de gigantiske sandskulpturer under temaet "Fra Istid til Nutid".

Skulpturparken Blokhus

Foto:Skulpturparken Blokhus

I år åbner Skulpturparken Blokhus for 10. sæson af Sandskulpturfestivalen den 19. april 2022. Fra denne dag vil nogle af verdens førende sandskulptører påbegynde arbejdet med at udforme 10 enorme sandskulpturer under temaet: "Fra Istid til Nutid".

Vær' med og oplev processen, hvor de meget dygtige, internationale skulptører går fra at lave stregtegninger på et stykke papir til at udforme 10 tonstunge sandskulpturer.

Alle skulptørernes arbejde kan følges dagligt fra den 19. april helt frem til den 1. maj, hvor der afvikles Officiel Åbningsindvielse af Blokhus Sandskulptur Festival 2022.

"Vi har netop valgt temaet "Fra Istid til Nutid". fordi det er et rigtigt spændende emne", siger indehaver af Skultpurparken, John Andersen. "Vi har jo været lidt rundt i forskellige temaer igennem årene, hvor udstillingerne har kørt. Vi har f.eks. haft temaer som "Vilde Vikinger", "Nordisk Mytologi", "HC Andersen", "Konger og Kejser", "Alletiders Helte" samt "Noahs Ark", så vi kan vel godt sige, at der er en tradition for her i parken, at finde interessante historiske temaer og udfolde dem for vores besøgende".

"Oplevelsen i parken kan dermed være med til at udbrede kendskabet til vores fælles historie, og det vil vi gerne videregive til vores gæster. Det er vores erfaring, at sådanne temaer tiltrækker familier på tværs af alder, og gæsterne kan godt lide disse fortællinger, som giver plads til indlevelse og fordybelse", fortæller John Andersen.  

Skulpturparken Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Nyt tema hvert år

I samarbejde med nogle af verdens førende kunstnere sætter vi hvert år rammerne for de nye kunstværker ud fra et nyt tema. Gæsterne nyder den dynamik, der er i de skiftende udstillinger i parken - og årets tema byder publikum til selv at være kreative, når skulpturernes former skal fortolkes.

2022: Fra Istid til Nutid

2021: Noas Ark

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi

Skulpturparken Blokhus

Foto:Visitjammerbugten

Fakta om Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus, på over 20.000 m2, har Danmarks - vel nok - største skulpturudstilling med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, jern, metal og bronze.

Parken er smukt indrettet med hyggelige sansehaver og beplantning, og byder også på mange nye sjove aktiviteter med legeredskaber for både børn og voksne.

Skulpturparken Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Café og Orangeri

Med god udsigt til Skulpturparken serveres mad af rene råvarer og af ren begejstring; bl.a. husets café-klassiker: ”Blokhus-tarteletten”, men også saftige burgere, stjerneskud, smørrebrød og lækre salater, børnemenuer og fristende desserter m.m. Der tilbydes også gode vine, friskristet kaffe og liflige drinks.

Oplevelsescenter for hele familien

Skulpturparken er et Oplevelsescenter hvor der er højt til himlen og plads til hele familien. Kunst og Kultur er i fokus – og i synergi med Kulturhuset, er parken centralt placeret mellem Blokhus Strand, Blokhus Klitplantage og hyggeligt byliv i Hune og Blokhus. Gæsterne mødes af en inspirerende kunstbutik, som det første, når de skal besøge Skulpturparken Blokhus. I Kunstbutikken er der altid et stort, varieret og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design.

Skulpturparken Blokhus - Magisk Jul

Foto:Skulpturparken Blokhus

Magisk jul i Skulpturparken Blokhus

Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken fra den 5. november til 30. december. (lukket 24. og 25. december).

Der er julepyntet efter alle kunstens juleregler med imponerende dekorationer. Hele parken er oplyst af mere end 1 million julelys i fantastiske farver og udformninger - bl.a. en 46 meter lang lys- og lydtunnel, en lysende kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, julekaner og rensdyr, smukke guldkareter, oplyste snemænd og julemænd, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med smukke røde julehjerter, Disney julefigurer, harpespillende engle og meget, meget mere. Dette års store og smukke sandskulpturer, formet efter Eventyrlige Filmfigurer, bliver desuden lyst op med kulørte julelys, som skifter farve, og parkens andre enestående kunstværker og skulpturer er flot forenet med den unikke juleudsmykning. Den over 20.000 m2 store skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge i absolut særklasse.
  

Åbningstider & Priser - Skulpturparken Blokhus 2022 

Åbningstider 2022
Forår 19. april - 19. juni kl. 10-17
Sommer & højsæson  20. juni - 14. august kl. 10-19
Efterår 15. august - 23. oktober kl. 10-17

Arkade 1. maj - 23. oktober kl. 12-17

Magisk Jul  5. november - 30. december kl. 11-21
Magisk Jul Arkade  5. november - 30. december kl. 15-20 
Magisk Julemarked 5. november - 30. december kl. 15-20

Entrépriser 2022
(Mandag til søndag):
Voksne kr. 130,-
Børn (3-12 år) kr. 65,-
65+ kr. 120,-
Under 3 år eller over 90 år – GRATIS
Handicapledsagere med ledsagerkort har fri entré.

Sæsonkort
Gældende for året 2022
Voksne kr. 300,- Børn (3-12 år) kr. 165,-
 

 

Skulpturparken Blokhus
c/o Kulturhuset Blokhus
Vesterhavs 6, Hune, 9492 Blokhus
Tlf: 8844 3388
www.skulpturparken.dk

 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish