VisitJammerbugten
Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus

Sandskulpturer som eventyrlige filmfigurer

I perioden fra 24. april og frem til den 1. maj vil du kunne følge de professionelle kunstnere, der kommer fra hele verden, når de arbejder med opbygningen af de gigantiske sandskulpturer under temaet "Eventyrlige Filmfigurer".

 

 

Skulpturparken Blokhus

I år åbner Skulpturparken Blokhus for 8. sæson af Sandskulpturfestivalen den 24. april. Fra denne dag vil nogle af verdens førende sandskulptører påbegynde arbejdet med at udforme 10 enorme sandskulpturer under temaet: "Eventyrlige Filmfigurer".

Vær' med og oplev processen, hvor de meget dygtige, internationale skulptører går fra at lave stregtegninger på et stykke papir til at udforme 10 tonstunge sandskulpturer.

Alle skulptørernes arbejde kan følges dagligt fra den 24. april helt frem til d. 1. maj, hvor der afvikles Officiel Åbningsindvielse af Blokhus Sandskulptur Festival 2020.

"Vi har netop valgt temaet "Eventyrlige Filmfigurer". fordi det er et rigtigt spændende emne", siger indehaver af Skultpurparken, John Andersen. "Vi har jo været lidt rundt i forskellige temaer igennem årene, hvor udstillingerne har kørt. Vi har f.eks. haft temaer som "Vilde Vikinger", "Nordisk Mytologi", "HC Andersen", "Konger og Kejser" samt "Alletiders Helte", så vi kan vel godt sige, at der er en tradition for her i parken, at finde interessante historiske temaer og udfolde dem for vores besøgende".

"Oplevelsen i parken kan dermed være med til at udbrede kendskabet til vores fælles historie, og det vil vi gerne videregive til vores gæster. Det er vores erfaring, at sådanne temaer tiltrækker familier på tværs af alder, og gæsterne kan godt lide disse fortællinger, som giver plads til indlevelse og fordybelse", fortæller John Andersen.  

Skulpturparken Blokhus

Nyt tema hvert år

I samarbejde med nogle af verdens førende kunstnere sætter vi hvert år rammerne for de nye kunstværker ud fra et nyt tema. Gæsterne nyder den dynamik der er i de skiftende udstillinger i parken - og årets tema byder publikum til selv at være kreative, når skulpturernes former skal fortolkes.

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi

Skulpturparken Blokhus

Fakta om Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus, på over 20.000 m2, har Danmarks - vel nok - største skulpturudstilling med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, jern, metal og bronze.

Parken er smukt indrettet med hyggelige sansehaver og beplantning, og byder også på mange nye sjove aktiviteter med legeredskaber for både børn og voksne.

Skulpturparkens Markedsarkade

En indendørs arkade med butik, café og dertil skiftende kunstudstillinger samt ugentlige temabaserede events med tilhørende mini-shops. Der bliver blandt andet en weekend med lokale kunsthåndværkere, blomster- og plantemarked samt forskellige weekender der byder på godt til ganen.

Skulpturparkens orangeri

Der er et klassisk orangeri på 200 m2 med mange forskellige planter og blomster samt bespisningsmuligheder for op til 144 gæster som uanset vind og vejr vil kunne nyde udsigten fra orangeriet til hele Skulpturparken.

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparkens omgivelser

Skulpturparken er et Oplevelsescenter hvor der er højt til himlen og plads til hele familien. Kunst og Kultur er i fokus – og i synergi med Kulturhuset, er parken centralt placeret mellem Blokhus Strand, Blokhus Klitplantage og hyggeligt byliv i Hune og Blokhus. Gæsterne mødes af en inspirerende kunstbutik, som det første, når de skal besøge Skulpturparken Blokhus. I Kunstbutikken er der altid et stort, varieret og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design. I Restauranten og Caféen serveres mad af rene råvarer og af ren begejstring; bl.a. husets café-klassikere: ”Rejer i trængsel” og ”Vesterhavstapas”, men også saftige burgere og sandwich, smørrebrød og salater m.m. Der tilbydes også gode vine, friskristet kaffe og liflige drinks.  Hver weekend samt helligdage tilbydes Brunch-Buffet såvel som Kaffe-Kagebord samt Månedens Aftenmenu.

Magisk jul i Skulpturparken Blokhus

Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken fra den 1. november.

Der er julepyntet efter alle kunstens juleregler med imponerende dekorationer. Hele parken er oplyst af mere end 1 million julelys i fantastiske farver og udformninger - bl.a. en 46 meter lang lys- og lydtunnel, en lysende kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, julekaner og rensdyr, smukke guldkareter, oplyste snemænd og julemænd, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med smukke røde julehjerter, Disney julefigurer, harpespillende engle og meget, meget mere. Dette års store og smukke sandskulpturer, formet efter Eventyrlige Filmfigurer, bliver desuden lyst op med kulørte julelys, som skifter farve, og parkens andre enestående kunstværker og skulpturer er flot forenet med den unikke juleudsmykning. Den over 20.000 m2 store skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge i absolut særklasse.

Entrépriser 2020 frem til 1. november

Voksne: kr. 90,- (Lør.-søn. og helligdage) / Øvrige dage kr. 100,-

Børn: 3-12 år kr. 45,- (Lør.-søn. og helligdage) / Øvrige dage kr. 50,-

Pensionister 65+: kr. 80,- (Lør.-søn. og helligdage) / Øvrige dage kr. 90,-

Alle under 3 år og over 90 år samt alle med gyldige ledsagerkort for handicappede har fri entré.

Årskort/sæsonkort for 2020: kr. 230,- for voksne og kr. 100,- for børn 3-12 år.

 

Entré priser gældende fra den 1.11.2020

Voksne: kr. 100,- (Lør- søn- og helligdage) / Øvrige dage kr. 120,- 

Børn:  3-12 år: kr. 50,- (Lør- og søn- og helligdage) / Øvrige dage kr. 60,-

Pensionister +65: kr. 90,-  (Lør- og søn- og helligdage) / Øvrige dage 110,- Alle under 3 år og over 90 år samt alle med gyldige ledsagerkort for handicappede har fri entré.

 

Skulpturparken Blokhus
c/o Kulturhuset Blokhus
Vesterhavs 6, Hune, 9492 Blokhus
Tlf: 8844 3388
www.skulpturparken.dk