Kærestepar på Blokhus Strand

Ferie for 2

Foto: Poul Nymark

Natur og ægte badebystemning 

Jammerbugten i Nordjylland er rig på ægte badebystemning, enestående natur, mad- og kunstoplevelser og har desuden en fantastisk, maritim historie. Nyd de unikke kendetegn på et utal af måder afhængig af jeres personlige præferencer.

Oplev det hele fra et hyggeligt badehotel, fra et feriehus i klitten, på en afslappende campingplads eller et af de populære feriecentre, hvor du, som noget helt særligt, kan sove til lyden fra Vesterhavets brusen. Autentisk, smukt og hyggeligt.

Svinkløv Badehotel

Foto:VisitJammerbugten

Den unikke natur med de brede hvide sandstrande, farverige solnedgange og små hyggelige kystbyer er de helt store trækplastre i Jammerbugten.

I området er der kort vej til både strand, skov og by. Er du mest til solferie på stranden, hygge på de små cafeer eller restauranter i badebyerne, cykel- eller vandreture i naturen eller vil du på en shoppetur, så er der rigtig gode muligheder for det i Jammerbugten.

 

Jammerbugten er rig på ægte badebystemning, enestående natur, mad- og kunstoplevelser og har desuden en fantastisk, maritim historie.

Futten Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

De populære ferieområder i Jammerbugten er i den nordligste del badebyen Blokhus med det hyggelige cafe-, restaurations-, og shopping-miljø og i den sydvestlige del af området det naturskønne Slettestrand-Svinkløv med fokus på det maritime kystfiskermiljø og det aktive udeliv for vandrere og mountainbikeentusiaster.  

Jammerbugtens smukke baghave er Limfjorden. Her kan du opleve de hyggelige havnebyer Gjøl og Attrup. Hver især er de fyldt med charme og varme. 

Foto:Visitjammerbugten

Lange, brede sandstrande og badehoteller

Dette er ikke alene vestkystens varemærke, men også ikonisk for Danmark. Du kan opleve det sprudlende Vesterhav på én af Danmarks flotteste sandperler, Blokhus Strand. 

De karakteristiske badehoteller i Jammerbugten er placeret langs Vestkysten.

På badehotellerne kan du nyde et autentisk badeophold, som i de gode gamle dage, lade dig forføre med spændende gastronomi og hos nogle af dem endda også lade dig forkæle i wellness afdelingen.   

De senere år er der blevet åbnet flere badehoteller i Jammerbugten. Det mest anerkendte af slagsen er Svinkløv Badehotel.

 

Foto:VisitNordvestkysten

Hotellet nedbrændte totalt i 2016, men er genopført og åbnet for gæster igen i 2019.  Et tidligere hotel på toppen af Lien skrænten i Slettestrand er også åbnet i 2019. Hotel Nor Badehotellet er forvandlet via gennemgribende renovering og er med sin unikke beliggenhed klar til at modtage gæster.

I centrum af badebyen Blokhus er der bygget et helt nyt - Strandhotellet Blokhussom i interiøret tydeligt er inspireret af den populære TV-serie Badehotellet, for at bringe hotelgæsterne i den helt, rette stemning.

Naturen omkring Svinkløv er også stedet, som danner kulisser i den populære TV-2 serie Badehotellet.

Du kan opleve naturen, som du måske også kender den fra TV, og på toppen af Lien skrænten ved Svinklovene er der en helt enestående udsigt over hele Jammerbugten, som både er en af Jammerbugtens 18 Tankesteder, men også en del af Danmarks Naturkanon. Naturen på stedet er populært blandt vandrere og naturelskere. Både Hærvejen og Nordsøstien passerer igennem området og lige midt i det hele finder du den lille Svinkløv Camping. En hyggelig, rolig plads med fokus på udeliv og natur, som ligger helt ud til havet.

Foto:VisitNordvestkysten

Spændende kysthistorie og lokale specialiteter

I Thorupstrand kan du besøge Danmarks største aktive kystlandingsplads, hvor de lokale fiskere stadig trækker deres kuttere op på land, når de er færdige med dagens fangst. Og i Slettestrand kan du besøge et ægte havbådeværft - Han Herred Havbåde - , hvor de restaurerer og genopbygger gamle havbåde, der søsættes med spillet fra stranden.

Det er blot nogle af de ting som bidrager til, at den historiske, maritime sjæl stadig lever på bedste vis, selvom området nu også er fyldt med moderne forlystelser, et livligt strandliv og et væld af aktiviteter og events. 

Thorupstrand Parferie

Foto:VisitNordvestkysten

Jammerbugten er rig på unikke råvarer og lokale produkter: De bæredygtige fisk fra Thorupstrand, Vildmosekartoflen, Ryå Is fra Aabybro Mejeri, Ost fra Ingstrup Mejeri, snaps og gin fra Nordisk Brænderi og lokal hav- eller urtesalt fra Blokhus Salt lavet på vand, som er udvundet direkte fra Vesterhavet.

Derfor tilbyder mange spisesteder og aktører i området unikke lokale smagsoplevelser. 

Ryå is - Aabybro mejeri

Foto:VisitJammerbugten

Mulighederne er mange, og regionen er et fyrtårn for lokale råvarer og spændende, lokale smagsoplevelser, så det er bare med at komme ud i området og forkæle dine smagsløg. 

Nyd eksempelvis den lokale Han Herred Snaps til det traditionelle danske smørrebrød eller måske et lokalt stjerneskud, som er fisk i forskellige varianter anrettet på brød og pyntet med rejer og kaviar.

Her kan du smage og komme helt tæt på den lokale sjæl og tradition i området.  Overalt i området finder du lokale råvarer og produkter på spisekortet.  

Stjerneskud

Foto:VisitJammerbugten

Store oplevelser indenfor kunst- og events

I Jammerbugten er der også adskillige spændende kunst- og kulturoplevelser og store events. 

Museum for papirkunst

Foto:Museum for papirkunst

Du kan lade dig imponere i Nordens eneste Museum for Papirkunst. En helt unik, kunstnerisk oplevelse, hvor den internationale kunstner Karen Bit Vejle, udstiller egne eventyrlige værker af store papirklip på op til 3x5 meter, udarbejdet med en lille broderisaks. I centeret er der en fast kerneudstilling sammen med skiftende udstillere, café og butik.

Også Haven i Hune er et besøg værd. En havearkitektonisk perle, som blomstermaler Anne Just og hendes mand, arkitekt Claus Bonderup har anlagt med farvetematiske småhaver i et bakket forløb. Haven er omhyggeligt komponeret, så den fremtræder, som om den ikke er skabt af menneskehænder.

Haven i Hune Anne Just

Foto:Haven i Hune

Du kan få en unik, maleriske oplevelse og opleve de 1000-vis af stauder fordelt på 100-vis af forskellige sorter. Det er muligt at bo midt i haven på havehotellet.

Hos Skulpturparken Blokhus kan du, i den 20.000 m2 store park, opleve skulpturer udarbejdet i sand, sten, beton og granit. Skulpturparken har forskellige nye temaer op til hver sæson. Igennem tiden har det været "Vilde Vikinger",  "Nordisk Mytologi", "HC Andersen", "Konger og Kejser" samt "Alletiders Helte".

Oplev store events hele året 

Den store brede strand er ofte ramme om en række større events og en del af dem gentages hvert år.

Blokhus Wind Festival

Foto:VisitJammerbugten

På stranden i Blokhus kan du f.eks. overvære når 20 propelfly lander på stranden til Blokhus Fly In eller du kan være med til Blokhus-Løkken Windfestival, hvor himlen prydes af drager, drageentusiaster, faldskærmsudspringere, kitbuggies og surfere fra flere lande.

En af de populære events er også Skandinaviens største Uldfestival der afholdes hvert år i maj med forskelligt tema. Her kan du gå på opdagelse i de mange spændende salgsboder - ca. 60 stk -med alt indenfor garn, filt, uld, vævning og tøj samt lækre specialiteter og unika kunsthåndværk. 

Explore Slettestrand afholdes hvert år i august i Slettestrand-Svinkløv. Her kan du opleve vild, nordjysk natur og være med til de øvrige aktiviteter på pladsen. Du kan vælge imellem 13 distancer indenfor vandring, løb, mountainbike og duatlon. I Blokhus er sandet omdannet til imponerende sandskulpturer i Skulpturparken Blokhus og op til jul forvandles den 20.000 m2 store park til et funklende julemarked med tusindvis af lys og spændende juleboder.

Gjøl Havn

Foto:VisitJammerbugten

Hyggelige havnemiljøer i Gjøl og Attrup

Jammerbugtens smukke baghave er Limfjorden.

Her kan du opleve de idylliske havnebyer Gjøl og Attrup. Hver især er de fyldt med charme og varme, som du ikke finder andre steder.

Du kan gå på opdagelse i historien i de to områder, hvor de lokale anekdoter og fortællinger er mange eller du kan nyde et måltid mad med lokale råvarer på den historiske kro på Gjøl eller med en fantastisk udsigt på Attrup Havnecafé. Du kan også besøge det helt nye Troldemuseum, som fortæller alt om de verdensberømte Gjøl Trolde (Lucky Trolls) og kunstneren bag successen: Thomas Dam.

Uanset hvilken ferieform du vælger, så vil du få de bedste rammer for et godt ophold. I Jammerbugten er der fart på de gode oplevelser, men det foregår i dit helt eget tempo. Der er med andre ord garanti for gode ferieminder.

Overnatningsmuligheder

Er du mest til et hyggeligt badehotel, et feriehus i klitterne, en stemningsfuld kro eller hotel. Find din egen favorit.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish