Svinkløv Badehotel

Foto: VisitJammerbugten

Svinkløv Badehotel er Danmarks største træbygning. Hotellet nedbrændte i 2016, men blev genopført og åbnet igen i 2019.

Svinkløv Badehotel var frem til den forfærdelige brand, der jævnede hotellet med jorden den 26. september 2016, et af Danmarks dejligste badehoteller.

I 2019 lykkedes det at afslutte genopførelsen af den smukke træbygning, og den er nu tilbage på sin plads i klitten. 

Svinkløv Badehotel - drone

Foto:VisitNordvestkysten

Det idylliske hotel i Vesterhavets vandkant, der snart har 100 års jubilæum, har været elsket af lokale og turister, som et sted hvor der er plads til ro og fordybelse.  Svinkløv Badehotel var desuden inspirationskilde til TV 2-serien Badehotellet og flere af naturscenerne blev indspillet tæt ved hotellet.  

Svinkløv Badehotel

Foto:VisitNordvestkysten

Alt er opført i den oprindelige stil for at bevare Svinkløvs særlige sjæl. Her i den yderste klitrække kan du opleve den vilde nordjyske natur, det særlige lys og udsigterne ud over Jammerbugten.

Svinkløv Badehotel

Foto:Jens Markus Lindhe

Det nye Svinkløv ligner på mange måder det gamle. Udefra vil det være svært at se forskel. Gæsterne vil også på samme måde som førhen kunne besøge restauranterne, der består af rød, gul og blå stue, men flere vinduer i den nye bygning betyder, at der bliver lukket mere sollys ind, og gæsterne dermed får et bedre udsyn mod havet.

Svinkløv Badehotel

Foto:Jens Markus Lindhe

Selv om det nye Svinkløv er genopført med respekt for historien og det gamle håndværk, er det også et hotel, der lever op til nutidens krav, hvor der invendigt er lavet en del optimeringer.

Hotellet har 36 værelser med hver deres stil og udtryk. På alle værelserne vil der være bad pånær i det tilknyttede anneks, som er den lille nabobygning, der overlevede branden. 

Hotellet er blevet energioptimeret og alle fremadrettede brandkrav samt handicaptilgængelighed er også opfyldte. I underetagen er der gravet ud, så køkkenet har fået mere plads.   

Her vil den nyslåede VM kok Kenneth Toft-Hansen og hans team kunne udfolde sig inden for kokkefaget og tryllebinde gæsterne med smagsoplevelser sammensat af de lokale råvarer fra egnen. 

Svinkløv Badehotel

Foto:Jens Markus Lindhe

Historien om Svinkløv Badehotel

I slutningen af 1800-tallet og tidligt i 1900-tallet blev det moderne at holde ferie og ”tage på landet”. Det var yderst populært at opholde sig i naturen, bade i havet og dyrke kroppen. Samfundstrenden betød, at der i perioden 1900-1930 blev bygget adskillige badepensioner og badehoteller langs Vestkysten. Det var en hård kamp for Carl Brix Kronborg at få overtalt Klitvæsnet til at godkende placeringen af Svinkløv Badehotel i yderste klitrække for foden af Lien-skrænten. Måske lykkedes det, fordi det var den kgl. bygningsinspektør Einar Packness, der tegnede hotellet i en stil, der passede ind i omgivelserne. Da badehotellet åbnede i 1925, var der plads til 14 pensionærer, men allerede i 1934 fik hotellet sin nuværende størrelse med 36 værelser. Set med nutidens øjne havde hotellet ved sin opførelse ikke mange faciliteter, men der var dog indlagt koldt vand på nogle af værelserne, og varmt vand kunne leveres i servanten om morgenen.

Hotellet har haft 5 ejere fra 1925 og indtil idag. I 2015 overdrog Lise Emborg hotellet til den fond, der ejer det nu. I september 2016 nedbrændte hotellet totalt. Fonden har i samarbejde med Praksis Arkitekter fået hotellet genopbygget. I maj 2019 blev hotellet åbnet for gæster igen i den nye version, men med det velkendte DNA. Idag er det Louise og Kenneth Toft-Hansen, der står for den daglige drfit af Svinkløv Badehotel.

 

Beliggenhed

Svinkløv Badehotel, Svinkløvvej 593, Svinkløv, 9690 Fjerritslev

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish