Slettestrand - Svinkløv

Foto: VisitNordvestkysten

I Slettestrand og Svinkløv kan du opleve historiske badehoteller og maritim kystkultur. Du kan nyde roen, få unikke naturoplevelser og spændende lokale smagsoplevelser eller være aktiv på de mange stier i klitplantagen, hvor mountainbikeruterne er blandt de bedste i Danmark.

Foto:VisitNordvestkysten

"Dette øde sted er den smukkeste plet i mit rige". Sådan udbrød Kong Frederik VI, da han, den 21. juli 1824, kom ridende med sit følge til Grønnestrand ved Svinkløv

Den smukkeste plet i mit rige

Det var Kong Frederik den 6., der udnævnte området ved Grønnestrand og Svinkløv til den smukkeste plet i hans rige, da han kom ridende med sit følge til området den 21. juli 1824. For at mindes kongebesøget er der rejst en Kongesten ved Grønnestrand, som kan ses sammen med Lyngmøllen.

Foto:VisitNordvestkysten

Badehoteller, natur og maritim kystkultur

Det er ikke kun kongen, der er betaget af området. 

Naturen ved Svinkløv og Svinklovene er helt unik, og mange gæster er hvert år på besøg her. Ikke mindst på grund af de betagende udsigter, men også fordi det anerkendte badehotel  Svinkløv Badehotel ligger  i klitterne ud mod kysten. Badehotellet, der nedbrændte i 2016 og genåbnet i de velkendte rammer i 2019,  er Danmarks største træbygning og kendt for et yderst formidabelt køkken.

Den helt særlige atmosfære, der kendetegner badehoteller i Danmark, finder du også på en række øvrige hoteller i Slettestrand-området. 

Her er der et helt særligt værtsskab, hvor det er ejerne selv, der er vært. Der er plads til hygge og fordybelse, og de byder på hver deres måde på spændende lokale smag- og naturoplevelser. 

Foto:VisitJammerbugten

Området har samtidig fået tildelt et nationalt kvalitetsstempel for dets fantastiske natur. Svinkløv og Fosdalen er i 2018 optaget i Danmarks Naturkanon, og er dermed blandt de 15 smukkeste natursteder i Danmark.

En natur, der også er blevet udvalgt som kulisse i TV-serien Badehotellet,  hvor udendørsscenerne i den folkekære serie udspiller sig i naturen i Slettestrand - Svinkløv området.

Maritim kystkultur og aktiv ferie

Slettestrand området er fyldt med gode oplevelser.

Du kan opleve den maritime kystkultur, der kendetegner stedet. I havbådeværftet Han Herred Havbåde i Slettestrand restaureres og genopbygges de nordjyske fiskeres traditionelle havbåde, som søsættes fra stranden via spillet i Slettestrand eller i Thorupstrand. 

Foto:VisitJammerbugten

Plantagen ved Slettestrand/Svinkløv er den perfekte ramme om en aktiv ferie. Her findes et stort udbud af forskellige stier til vandring, mountainbiking og ridning, og du finder blandt andet en af Danmarks bedste mountainbikeruter. Ca. 20 km og med flere sværhedsgrader.

Ruterne har sin begyndelse i Trailhead Slettestrand, hvor der også er bålhytte og fitnessbane, og hvert år i august bydes der på den store motionsevent Explore Slettestrand, hvor hele familien kan deltage på de forskellige distancer.  

Foto:VisitJammerbugten

Læg også vejen forbi handelsbyen Fjerritslev, der udover forskellige butikker og hyggelig stemning, også byder på nordeuropas bedst bevarede landbryggeri: Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum.

 

 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish