Sommer på Blokhus Strand

Blokhus

Foto: Poul Nymark

Den unikke ferieperle Blokhus byder på en af Nordeuropas bedste strande med fint hvidt sand, høje klitter og brusende, blåt hav. 
Blokhus - et tidligere fiskerleje - er idag ægte badebystemning, shopping, restauranter, events og spændende attraktioner indenfor både kunst og kultur

Maritim og historisk ferieby

Blokhus, som fik sit navn fra de mange blokhuse på stranden i 15-1600-tallet, formår at bevare de historiske kendemærker og det maritime islæt samtidig med at de moderne faciliteter også er at finde i byen.

Gå en tur rundt i byen og fornem stemningen omkring de mange kulturelle særpræg.

Centralt i byen finder du den gamle strandingsgård, som var centrum for datidens skudehandel med Norge. Gården rummer idag flere spændende restauranter, og danner samtidig også ramme om en række råvaremarkeder.

Foto:Visitjammerbugten

Spændende attraktioner, shopping og oplevelser

I Blokhus er der mange aktiviteter og oplevelser for både familier og rejsende uden børn.

Besøg en af Nordeuropas bedste badestrande og se de ikoniske badehuse eller oplev en af verdens bedste forlystelsesparker Fårup Sommerland.

Se de imponerende sandskulpturer i Skulpturpaken Blokhus eller oplev den internationalt anerkendte og eventyrlige udstilling af papirklip i Museum for Papirkunst. Gå på opdagelse hos keramiknissernes mor Etly Klarborg i Butik Klarborg  eller oplev en havearkitektonisk eventyrlig perle: Haven i Hune - Blomstermaleren Anne Just´s have.

Gå på shopping i det 2000 m2 store butikscenter Kalstrup Livsstilshus eller besøg en af badebyens mange restauranter, som byder på det traditionelle danske køkken, men også både fransk og italiensk.

 

 

Blokhus torv

Foto:Visitjammerbugten

Store events i Blokhus

Blokhus er ofte vært for store begivenheder. Hele året er der et omfattende event-program med noget for enhver smag. 

Oplev store events i Blokhus. Store gratis musikkoncerter på Blokhus Torv, Blokhus Wind Festival med drageflyvere fra hele verden, Blokhus Marathon eller Blokhus Fly-in, hvor stranden er omdannet til landingsbane for 20 propelfly.

Foto:Bøjstrup Reklamefoto

Naturoplevelser i Blokhus

Blokhus er omgivet af masser af smukke naturoplevelser.

Blokhus Klitplantage omfavner byen på begge sider, og giver god lejlighed til en gå- eller cykeltur på et af de mange stisystemer. Den brede hvide sandstrand er også et populært valg, hvor du kan nyde solnedgangen fra toppen af klitterne, invitere familien på cykeltur eller tage en rask gåtur langs vandet.

I den sydlige del af klitplantagen mellem Hune og Blokhus finder du Gateway Blokhus, hvor der både er stor naturlegeplads med bålplads og naturbageovn, mountainbikespor, løberuter og spændende skovstier.  

Blokhus Gateway

Foto:Visitjammerbugten

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish