18 udvalgte kulturmiljøer i Jammerbugten venter på at blive "opdaget" og give dig nye historier med hjem til dit ferieskattekammer.
Blokhuskanonen blev fremstillet i slutningen af 1700-tallets England og fundet på stranden i Blokhus som vraggods i begyndelsen af 1800-tallet under Englandskrigen (1807-14), hvor mange britiske krigsskibe forliste i Jammerbugten.
Redningsstationen blev opført i 1852. Det var et ærefuldt erhverv at være ansat her, og i alt 12 bådsmænd og 4 reserver reddede 118 skibbrudne ved Blokhus.
Blomsterkunst og arkitektur i skøn forening. En blomstrende og arkitektonisk smuk oase midt i Nordjylland, som er anlagt af afdøde blomstermaler Anne Just og hendes mand, arkitekt Claus Bonderup.
Du hensættes til fortiden, når du besøger Danmarks anden mindste kirke, Rødhus, hvor kirkerummet kun belyses med levende lys.
Bratskov blev første gang nævnt i 1307. I den sene middelalder var herregården hovedsæde for et hierarki af landbrugsejendomme.
Besøg Gjøl Havn og se, hvor Hans Kirk fandt inspirationen til at skrive sin roman "Fiskerne".
Et smukt mindesmærke over en mølle der var engang ... Oxholm Mølle på Øland ikke bliver desværre ikke åbnet for publikum denne sommer på grund af corona-situationen. Det er selvfølgelig stadig mulig...
Oplev Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri, hvor der er masser og sjæl og charme i den bygning, som i dag er indrettet til egnsmuseum
I 2007 dannede en flok lokale ildsjæle foreningen Han Herred Havbåde, hvis formål er at restaurere og bruge de klinkbyggede havbåde, forhindre, at Danmarks sidste kystlandingspladser forsvinder og videreføre bådebyggerhåndværket.
Svinkløv Badehotel er Danmarks største træbygning. Hotellet nedbrændte i 2016, men blev genopført og åbnet igen i 2019.
Thorupstrand er et levende kulturmiljø og Nordeuropas største kystlandingsplads. Indtil 1800-tallet var stedet et meget vigtigt centrum for skudehandlen mellem Danmark og Norge. Den dag idag kan du stadig følge med og se fiskerbådene blive trukket op på stranden efter dagens fangst.
Vejlerne er et unikt og varieret naturområde på ca. 6000 hektar. Området rummer Danmarks største bestand af ynglende fugle.
Jættestuen i Hvisselhøj er unik med de 3 stenbygede kamre fra stenalderen.Intet sted i Danmark har man hidtil fundet en jættestue med tre kamre bygget bag hinanden. Dog findes der flere jættestuer m...
Kaas Briketfabrik blev opført i 1925 i Lundergårds Mose.Ib Nyeboe fik den idé at fremstille hårdt pressede briketter, som var mere rentable at transportere over større afstande. Grunden til statens...
KLIM KALKOVN er et bevaringsværdigt museum og naturrum, der med udgangspunkt i stedets særlige kultur- og naturhistoriske værdi formidler og udstiller viden om kalk, samt naturen og området ved Klim B...
Ved Grønnestrand, som kong Frederik VI i 1824 beskrev som den smukkeste plet i hans rige, står Danmarks eneste tilbageværende lyngklædte mølle. Grønnestrand Mølle, også kaldet Lyngmøllen, blev bygget i 1876 af Johan Kaspar Sørensen, efterkommer af første generation på Grønnestrandgården.
Store Vildmose var indtil for knap hundrede år siden en kæmpehøjmose – Europas største. I dag spiller avlen af den kendte Vildmosekartoffel en stor rolle i mosen.
Nær Brovst findes Jyllands største vandreblok. En vandreblok er en type sten, som kun findes som grundfjeld i et mindre område, og som er blevet ført med af indlandsisen under istiden. Janum Kjøt best...