VisitJammerbugten
Herregården Bratskov

Herregården Bratskov

Bratskov blev første gang nævnt i 1307. I den sene middelalder var herregården hovedsæde for et hierarki af landbrugsejendomme.

Herregården Bratskov

– fra typisk nordjysk herregård til kulturhus  

Herregården Bratskov er en typisk nordjysk herregård, som første gang blev nævnt i en pålidelig kilde den 22. maj 1307.

Bratskov var i den sene middelalder oprindeligt hovedsæde for et hierarki af landbrugsejendomme; et af de største i Nordjylland.

Bratskovs ejere var senere med til at igangsætte og forestå et større dræningsarbejde, som i dag har stor betydning for egnens landbrugsdrift.

Indtil 1944 var Bratskov et virksomt landbrug, hvorefter de seneste ejere benyttede herregården som sommerbolig i 25 år. For at bevare bygningernes arkitektoniske og kulturelle værdi opkøbte Brovst Kommune Bratskov i 1976, og herregården fungerer i dag som medborger- og kulturhus for Jammerbugt Kommune.

> Læs brochure om Herregården Bratskov

Riddersalen på Bratskov danner ramme om de borgerlige vielser, mens de øvrige lokaler bl.a. bliver benyttet til udstillinger, koncerter og møder.

Herregården Bratskov

Derudover bliver Bratskov levendegjort hver torsdag formiddag i højsæsonen, hvor op mod 70 aktører demonstrerer gammelt håndværk og viser herregården frem for de besøgende.

 

Herregården Bratskov

Beliggenhed:

Herregården Bratskov, Fredensdal 8, 9460 Brovst