Herregården Bratskov

Herregården Bratskov

Foto: VisitJammerbugten

Bratskov blev første gang nævnt i 1307. I den sene middelalder var herregården hovedsæde for et hierarki af landbrugsejendomme.

Herregården Bratskov

– fra typisk nordjysk herregård til kulturhus  

Herregården Bratskov er en typisk nordjysk herregård, som første gang blev nævnt i en pålidelig kilde den 22. maj 1307.

Bratskov var i den sene middelalder oprindeligt hovedsæde for et hierarki af landbrugsejendomme; et af de største i Nordjylland.

Bratskovs ejere var senere med til at igangsætte og forestå et større dræningsarbejde, som i dag har stor betydning for egnens landbrugsdrift.

Indtil 1944 var Bratskov et virksomt landbrug, hvorefter de seneste ejere benyttede herregården som sommerbolig i 25 år. For at bevare bygningernes arkitektoniske og kulturelle værdi opkøbte Brovst Kommune Bratskov i 1976, og herregården fungerer i dag som medborger- og kulturhus for Jammerbugt Kommune.

> Læs brochure om Herregården Bratskov

Riddersalen på Bratskov danner ramme om de borgerlige vielser, mens de øvrige lokaler bl.a. bliver benyttet til udstillinger, koncerter og møder.

Herregården Bratskov

Foto:VisitJammerbugten

Derudover bliver Bratskov levendegjort hver torsdag formiddag i højsæsonen, hvor op mod 70 aktører demonstrerer gammelt håndværk og viser herregården frem for de besøgende.

 

Herregården Bratskov

Foto:VisitJammerbugten

Beliggenhed:

Herregården Bratskov, Fredensdal 8, 9460 Brovst

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish