Gå til indhold
Jul i Skulpturparken Blokhus

De bedste juleoplevelser

Foto: Skulpturparken Blokhus

Julemånederne er traditionernes tid.

Julen er et lyspunkt i den kolde, mørke tid. En tid til at komme hinanden ved og nyde hyggelige stunder sammen med dem, man har kær. Find frem til den hyggelige julestemning med denne guide om julens bedste oplevelser i Jammerbugten.

Vinterferie Blokhus Skøjtebane

Foto:Poul Nymark

Vinterferie Blokhus Skøjtebane

Foto:Poul Nymark

Julehyggen breder sig, og det er ingen undtagelse i Jammerbugten.

Er du på besøg i feriebyen Blokhus, så er det nærmest umuligt ikke at komme i julehumør. Feriestedet byder nemlig på en hel perlerække af spændende juleoplevelser og hele byen er samtidig smukt juleudsmykket med massevis af julelys, som giver en helt fantastisk stemning. 

Blokhus julebelysning

Foto:VisitJammerbugten

Skøjteløb og julegaveindkøb

Det bliver endnu engang muligt at udfordre balancen når skøjtebane på Torvet i Blokhus åbner den 1. december. Herefter vil den være åben dagligt frem til 1. marts 2021.

Blokhus Skøjtebane

Foto:Poul Nymark

Efter en tur på skøjtebanen har du bestemt fortjent at lune dig selv med en kop varm gløgg eller kakao og æbleskiver hos et af de hyggelige spisesteder , der omkranser skøjtebanen. Med maven fyldt op af julens lækkerier er det også tid til at finde årets julegaver. Tag for eksempel forbi Kalstrup Livsstilshus og forkæl et familiemedlem – eller dig selv – med de fineste gaver. Det store indkøbscenter, der ligger centralt på torvet er populært og sælger både spændende tøjbrands, specialiteter og boliginteriør.

> Læs historien om Kalstrup Livsstilshus

Julemiddag Kunstcafeén Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Tusindvis af julelys og enestående papirkunst

Bevæger du dig lidt udenfor Blokhus, finder du Skulpturparken Blokhus. Her mødes du af en Magisk Jul i Skulpturparken med et af Nordeuropas mest eventyrlige Lys- og Lydshow. Den store park og årets store, smukke sandskulpturer er oplyst med op mod 1,5 millioner kulørte julelys.

Jul i Skulpturparken Blokhus

Foto:Skulpturparken Blokhus

Pyntede juleboder og små butikker bringer også smagen og duften af julen til Skulpturparken, og byder på alt hvad dit julehjerte begærer. Den over 20.000 m2 store Skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge, og du kan fuldende dagen med at nyde en kæmpe julebuffet i weekenderne i Kulturhuset , som ligger sammen med Skulpturparken. 

Julemarked Skulpturparken Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Oplev også den helt rigtige julestemning hos Museum for Papirkunst

Et papirmuseum beliggende i Hune ved Blokhus, hvor du kan opleve international papirkunst udarbejdet af kunstneren Bit Vejle. Her er der en permanent kerneudstilling med kunstnerens egen udstilling: "Med saksen som pensel". Derudover kan du opleve et ægte nationalklenodie, da museet har lånt et ægte papirklip udarbejdet af selveste HC Andersen, og du kan også besøge særudstillingen "Design by paper", som er et spændende indblik i hvad design med pap og papir kan bidrage med i fremtiden. 

Museum for Papirkunst jul

Foto:Museum for Papirkunst

I butikken hos Museum for Papirkunst kan du købe ind af lækre specialdesignede papirvarer, porcelæn og juleudsmykning eller du kan hygge dig i stedets café.

Klarborg Nisserne - jul

Foto:Klarborg

Jul som i det gode gamle dage

I Jammerbugten kender vi nissernes mor som Etly Klarborg. Etly er designeren bag Klarborg nisserne, som i mere end 30 år er fundet frem til jul i manges hjem, for at skabe den rette julestemning.

> Læs historien om kunstneren og de populære Klarborg Nisser

Du får en ekstraordinær juleoplevelse hos Etly Klarborg i butikken i Hune, hvor du kan se en lang række af de populære nisser eller købe dine egne favoritter med hjem. Den traditonsrige søndagsadventstur til Nissehuset i skoven er desværre aflyst i år pga corona.

Etly Klarborg

Foto:Klarborg

Mere inspiration

Har det været lidt småt med fysisk aktivitet den seneste tid og har julemaden været lidt for fyldig, så er det altid en dejlig oplevelse at komme ud i naturen, se Vesterhavet og få vind i håret.

Blokhus strand

Foto:Visitjammerbugten

Jammerbugten har en helt fantastisk natur og en masse gratis glæder, hvor familien kan gå på opdagelse. Besøg stranden og nyd udsigterne over havet fra klitterne, vær aktiv i naturen  på en af de mange ruter enten til fods eller på mountainbike og besøg en af de 18 Tankesteder.

Underhold børnene på en af de mange naturlegepladser eller brug tiden på sjov og leg i badeland inden det igen står på hjemlig feriehygge, traditioner og god mad - helt som den søde juletid bør være.

Find overnatning i området

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish