Skulpturparken Blokhus

De bedste juleoplevelser

Foto: Skulpturparken Blokhus

Så er det atter jul i Jammerbugten.

Julen er et lyspunkt i den kolde, mørke tid. En tid til at komme hinanden ved og nyde hyggelige stunder sammen med dem, man har kær. Find frem til den hyggelige julestemning med denne guide om julens bedste oplevelser i Jammerbugten.

Julehyggen breder sig, og det er ingen undtagelse i Jammerbugten.

Er du på besøg i feriebyen Blokhus, så er det nærmest umuligt ikke at komme i julehumør. Feriestedet byder nemlig på en hel perlerække af spændende juleoplevelser og hele byen er samtidig smukt juleudsmykket med massevis af julelys, som giver en helt fantastisk stemning. 

Balancer på skøjter og tag på julegaveindkøb

Det bliver endnu engang muligt at udfordre balancen når skøjtebane på Torvet i Blokhus åbner den 30. november med et festligt åbningsprogram. Herefter vil den være åben dagligt frem til 1. marts 2020.

Efter en tur på skøjtebanen har du bestemt fortjent at lune dig selv med en kop varm gløgg eller kakao og æbleskiver hos et af de hyggelige spisesteder , der omkranser skøjtebanen. Med maven fyldt op af julens lækkerier er det også tid til at finde årets julegaver. Tag for eksempel forbi Kalstrup Livsstilshus eller Kirkensgård og forkæl et familiemedlem – eller dig selv – med de fineste gaver.

> Læs historien om Kalstrup Livsstilshus

Bliv fortryllet af tusindvis af julelys og enestående papirkunst

Bevæger du dig lidt udenfor Blokhus, finder du Skulpturparken Blokhus. Her mødes du af en Magisk Jul i Skulpturparken med et af Nordeuropas mest eventyrlige Lys- og Lydshow. Årets store, smukke sandskulpturer er oplyst med tusindvis af kulørte julelys, og parkens enestående kunstværker og skulpturer forenes med juleudsmykning.

 

Pyntede juleboder bringer også smagen og duften af julen til Skulpturparken, og byder på alt hvad dit julehjerte begærer. Den over 20.000 m2 store Skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge, og du kan fuldende dagen med at nyde en kæmpe julebuffet i Kulturhuset lørdage og søndage kl. 12.00-14.30 og igen kl. 17.30-20.00 i både november og december. Her vil der være det helt store julebord med min. 30 forskellige retter af alle de klassiske juleretter et julehjerte kan begære

Er du begejstret for julemarkeder, så kan du finde flere under oversigten  Jammerbugtens julemarkeder

Oplev også den helt rigtige julestemning hos Museum for Papirkunst

Et forholdvis nyetablerede museum beliggende i Hune ved Blokhus, hvor du kan opleve imponerende papirkunst udarbejdet af kunstneren Bit Vejle.

Udover den nyeste udstilling, Poetry in Paper, åbner museet op for et hyggeligt juleværksted i november og december. Her kan kreative børn og voksne lave fine julekugler, flette julehjerter, engle og meget mere. Oplev også det store juletræ og stemningsfulde Luciaoptog med Kirkekor og børn fredag den 13. december, hvor der er gratis adgang kl. 10.00-11.00.

 

I butikken hos Museum for Papirkunst kan du købe ind af lækre specialdesignede papirvarer, porcelæn og juleudsmykning eller du kan hygge dig i stedets café.

Jul som i det gode gamle dage

I Jammerbugten kender vi nissernes mor som Etly Klarborg. Etly er designeren bag Klarborg nisserne, som i mere end 30 år er fundet frem til jul i manges hjem, for at skabe den rette julestemning.

> Læs historien om kunstneren og de populære Klarborg Nisser

Du får en ekstraordinær juleoplevelse hos Etly Klarborg, når der hver søndag i advent er åbent i Nissehuset hos Etly Klarborg, hvor ægte drilske nisser sørger for drillerier og ekstra underholdning og kan spottes i skoven på skovstien fra Mosehuset til Nissehuset. Eller besøg Etly Klarborgs butik i Hune tæt på Blokhus, hvor du kan se en lang række af de populære nisser eller købe dine egne favoritter med hjem.

Oplev også god gammeldags julestemning og juleboder til Jul på Herregården Bratskov De historiske rammer på den smukke Herregård Bratskov er noget helt særligt, når der afholdes julemarked og arbejdende værksted hele weekenden den 30. nov - 1. dec, hvor du også kan nyde et glas varm gløgg og lækre æbleskiver i cafeen.

 

Gå julen i møde med historier og små anekdoter om julen, musikken og dens mange traditioner til Julekoncert i Oxholm Kirke. Operasanger Jens-Christian Wandt giver traditionen tro julekoncert, hvor han har samlet flere af sine musikalske venner og sammen med alle gæster i kirken, synger vi julen ind.

Der er mange flere stemningsfulde julekoncerter og musikoplevelser i Jammerbugten, som du finder i oversigten her.

I Danmark er stuvet hvidkål en traditionel spise i juletiden.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum fejrer julen og byder på to arrangementer op mod jul. Kål i Kælderen afholdes traditionen tro den sidste søndag før jul fra kl. 11-16, hvor du har mulighed for at smage på den danske klassiker i følgeskab af en ligeså klassisk hvidtøl, imens du sidder i historiske omgivelser i bryggerkælderen.

Oplev den gamle bryggergård, som er nordeuropas bedst bevarede landbryggeri og deltag i "Julehygge på Bryggergården" lørdag den 7. december kl. 14.00.

Museumsleder Jytte Nielsen, Thisted, kommer også denne dag og fortæller om malerinden Kirsten Kjær

Du vil kunne opleve det autentiske miljø og den julepyntede bryggergård, hvor du kan tage en rundtur. Efterfølgende vil det lokale bryggerlaug, der er tilknyttet stedet, uddele smagsprøver på deres eget bryg. Der vil også blive lavet juledekorationer, være lancering af årets julesennep og blive serveret lune æbleskiver med glögg. 

Find overnatning i området

Feriehuse

Feriehuse langs de hvide sandstrande ved Vesterhavet. Find feriehusudlejerne!

Feriecentre

Oplev Jammerbugten fra et feriecenter. Aktiviteter for familien og tæt på strand og natur

Badehoteller

Oplev forkælelsen på et af Jammerbugtens badehoteller. Badehotellerne ligger langs vestkysten. Nyd et autentisk badeophold, som i de gode gamle dage og lade dig forføre med spændende gastronomi og enestående naturoplevelser