Etly Klarborg

Etly Klarborgs nisseunivers

Foto: Klarborg

Etly Klarborgs nisser spreder hygge og glæde i de danske hjem

I skovkanten og midt i mosen finder du en lille oase, hvor både nisser og trolde trives.

I den idylleriske, stråtækte gård omgivet af julelys bor nissernes mor - kunsthåndværkeren Etly Klarborg. I det hyggelige værksted, hvor den knitrende pejs og de mange stearinlys spreder varme og dansk hygge, skabes de mange Klarborgnisser, der hvert år bringer glæde, julestemning og hyggen hjem i de danske stuer. 

Klarborg Nisserne - jul

Foto:Klarborg

"I mit barndomshjem gjorde vi altid meget ud af julens traditioner – ikke mindst nisserne", fortæller Etly Klarborg. Jeg havde en meget livlig fantasi og var helt overbevist om, at nisserne, der levede oppe på loftet, kom frem om natten, lagde pakker i min julesok og  lavede små fodspor i den nyfaldne sne. Den livlige fantasi har jeg stadig, og de små, buttede nisser har fulgt mig lige siden min barndom. De er blevet til et virkeligt juleeventyr for mig."   

Og nisserne er ikke kun blevet til et juleeventyr for Etly Klarborg. Hvert år valfarter gæster fra nær og fjern nemlig til det hyggelige nisseunivers  for at opleve juleeventyret hjemme hos kunstneren i Butik Gammelbo i Moseby eller til butikken i Hune - tæt på feriebyen Blokhus.

Etly Klarborg

Foto:Klarborg

"Fra jeg var ganske lille har jeg både tegnet, malet og leget med ler, og mine ynglingsfigurer har altid været nisser og trolde, men det var nok også fordi det altid var dem, som min mor fortalte eventyr om. Jeg sad ofte oppe på køkkenbordet og formede mine små nissefigurer, og når jeg var med min mor i mosen, hvor hun arbejdede, sad jeg mellem tørv, lyng og kæruld og skabte de små nisser og trolde af den fugtige tørvemuld. Jeg legede med figurerne og fik tiden til at gå. Fantasien fik frit spil, så de små nisse- og troldefigurer har været med mig altid og vil helt sikkert også følge mig resten af mit liv", fortæller Etly Klarborg. 

Etly Klarborg nisser

Foto:VisitJammerbugten

Buttede nisser med personlighed

Etly Klarborg har i mere end 30 år solgt og designet de flotte, buttede Klarborgnisser, som alle hver især har deres eget navn og personlighed.

Det var dog først da Etlys første søn, Martin kom til verden, at hun opdagede hvad hendes fremtidige inspirationskilde skulle være. ”En aften, da Martin var kommet i nattøjet og tumlede rundt, så jeg hans lille strutmave stritte frem under blusen, og straks så jeg bare en nisse for mig med trøjen oppe på maven”, fortæller Etly Klarborg. 

Siden er det blevet til mere end 300 buttede nisser, der er kommet til verden, og de har alle et navn og en historie, som Etly har fundet inspiration til fra børn, bekendte og venner, som hun har mødt igennem tiden. Etlys 3 sønner, Martin, Mads og Mathias, har f.eks. også stået model til deres egen nisse, som Etly har skabt ud fra deres billede, da de var helt små. 

Etly Klarborg nisser

Foto:VisitJammerbugten

Etly Klarborg designer altid sine nisser med hjertet og med inspiration fra den gode, gammeldags, danske jul. Hygge, kærlighed, respekt, leg og fantasi er nogle af de værdier, som Etly anvender i designprocessen.  "Den danske hygge betyder glæde, samvær og kærlighed til sin familie og venner, og Klarborgnisserne er indbegrebet af kærlighed, omsorg, glæde og tradition", fortæller Etly. "Hygge er ikke bare et ord, men en følelse og en stemning, som man skaber sammen og den mærkes tydeligt hvert år, især ved juletid. For når mørket sænker sig og ilden i pejsen spreder varmen i stuen og familien er ved din side, så vil hyggen helt naturligt opstå. Det giver en afslappende følelse og en helt speciel varme og glæde i kroppen af kærlighed", forklarer Etly. Klarborgnisserne har kærlighed og hjertet med, og de vil gerne minde dig om, hvor vigtigt det er, at have hjertet med i de valg, der skal træffes, for husker du det, så har du de bedste forudsætninger for, at træffe gode valg".

Klarborg nisserne er i dag blevet et bevidst valg og et velkendt juleprodukt hos rigtig mange forbrugere, og den er med til at sprede hygge og glæde i mange hjem rundt omkring i landet.

 

Der findes rigtige nisser, Klarborgnisser

Et besøg hos nissernes mor Etly Klarborg bringer dig med garanti i julehumør, og hver søndag i advent kl. 11.00-16.00 er der mulighed for en ekstra juleoplevelse. Her kan du nemlig se de "ægte", drilske nisser, der gemmer sig i skovkanten (hvis man er dygtig til at spotte dem!)

De levende nisser kan opleves i skoven på vej fra Mosehuset/Butik Gammelbo til Nissehuset, hvor nissemor og nissepiger pusler med deres gøremål og gæsterne kan hygge sig med æbleskiver og gløgg.

En meget populær og skøn juleoplevelse for hele familien.

Mødested:

Butik Gammelbo - Rødhusvej 201, 9490 Pandrup - følg herefter stien ind til Nissehuset
Åbningstider - alle ugens dage 10.00 - 17.00 tlf.: +45 93 63 83 84

Butik Hune - Vesterhavsvej 61, 9492 Blokhus
Åbningstider - alle ugens dage 10.00 - 17.00 tlf.: +45 29 99 53 43

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish