Vandretur i Nøddedalen Tranum

Vandreruter og -kort

Foto: Lise Holt

Der er mange gode vandreruter og stisystemer i Jammerbugten, som er spændende at udforske. Find inspiration til din næste vandretur i Jammerbugten.

Grib de gode vandresko og tag på tur ud i Jammerbugtens varierede landskab. Du kan blandt andet vælge at tilrettelægge turen ved hjælp af kort eller opleve naturens perler på en af de guidede ture, som du finder i Det Sker-kalenderen.

En del ruter snor sig rundt i hede- og klitlandskabet langs kysten, hvor du samtidig kan nyde de smukke udsigter over havet.

Her på siden kan du  finde inspiration og kort til din kommende vandretur.

Nordsøstien

Nordsøstien er en i alt 5.000 km lang afmærket vandrerute langs Nordsøen i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederlandene. Ca. 90 af disse km finder du i Jammerbugten, hvor ruten strækker sig fra Bulbjerg i vest til Grønhøj i nord med direkte forbindelse videre til hhv. Agger og Grenen. Strækningen i Jammerbugten fører dig omkring flotte udsigtspunkter, kysten og klitplantager.

Skove, plantager, hav og fjord

I kortoversigten nedenfor finder du vandrekort, som fører dig ind i plantager og skove samt langs fjord og hav. Ruterne er af forskellig længde, og du kan finde en som passer til netop dit ønske.

Besøg Hærvejen i Jammerbugten

Hærvejen, der byder på naturoplevelser for både børn og voksne, forløber 76 km gennem Jammerbugt Kommune fra Aggersund til Alstrup, hvor den går mod Thise i Brønderslev Kommune. Ruten er ført omkring nogle af de mest skønne egne i kommunen herunder bl.a. Svinkløv, Fosdalen, Rødhus og Blokhus. Yderligere information om ruteforløb i Jammerbugten findes her på siden eller  på www.haervej.dk, hvor der bl.a. findes detailkort til at udskrive.

Besøg et Tankested

Et besøg ved et af Jammerbugtens 18 Tankesteder er et besøg med udsigt, ro og smukke omgivelser. De 18 Tankesteder er udvalgt af borgerne i Jammerbugt Kommune. 

Følg linket og find vej til dit Tankested. 

Svinklovene

Foto:VisitNordvestkysten

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish