18. - 19. august 2018

XTERRA Slettestrand

18. - 19. august 2018

Lokale gutter vender hjem og deltager i XTERRA i Slettestrand 2018

XTERRA Slettestrand 18. - 19. august er en sportslig festweekend, som samler alle dem, der holder af at udfolde sig aktivt i naturen. Børn og voksne, unge og gamle samt alle de firebenede hundevenner er med, når det går løs i Slettestrand. Pt har den sportslige del 280 deltagere fordelt på de forskellige distancer, og 20 deltagere er tilmeldte i hundeløbet Dirty Paws. 

XTERRA slettestrand
Foto: Thomas og Anders Mortensen - De lokale gutter, der oprindeligt er fra Fjerritslev. Mød dem til XTERRA Slettestrand 18.-19. august.

Eventen trækker også i de 45 årige tvillinger Anders og Thomas Mortensen. To sportslige gutter, der er bosiddende i Aalborg og Hjørring, men oprindeligt er født og opvokset i Fjerritslev. De har dyrket Triathlon siden de var helt unge, og har altid udfoldet sig aktivt i det naturområde, som danner ramme om XTERRA eventen hvert år i Slettestrand. Og en af Fjerritslev-drengene er faktisk slet ikke "Hr. hvem som helst". Thomas Mortensen er nykåret verdensmester i Cross Triathlon, som blev afholdt i Svendborg 10. juli 2018. Cross Triathlon er egentlig XTERRA, men blot afholdt i et andet forbund, forklarer han. Måske derfor er Thomas også vinder af sidste års lange distance på XTERRA Slettestrand, og vel også næsten selvskreven til placering i dette års event. Til spørgsmålet om han bliver XTERRA mester igen er det korte svar fra atleten: "Det håber jeg da". Der er ingen tvivl om, at der bliver kamp om trofæet i Slettestrand. Men hvis vi skal tro broderen Anders, så er det Thomas, der bliver kåret som vinder af de to. Han træner mest, så der er slet ingen tvivl om, at han vinder, griner Anders.

Slettestrands natur giver en unik XTERRA oplevelse

Brødrene har dyrket den fælles interesse omkring triathlon i 25 år, og kender det lokale terræn særdeles godt. "Det, der adskiller Slettestrand fra de øvrige XTERRA events, er helt klart den barske natur, vesterhavet og kysten, hvor du kører på højderyggen af Lien og samtidig har det tekniske, udfordrende terræn", forklarer Thomas. Alle XTERRA events gennemføres i flot natur, men det i Slettestrand er helt unikt og med en helt enestående naturoplevelse. Og mountainbikesporene er i kraft af ekspertisen fra Esben Kronborg hos Feriecenter Slettestrand samtidig de bedste MTB-spor i Danmark, supplerer Anders.

Prøv XTERRA til gratis træningssamling

Aktiviteten gennemføres for anden gang i naturen omkring Slettestrand. Og selvom du måske synes at far-figuren ikke lige lægger op til deltagelse, så har tv-serien om Rigtige Mænd været med til at italesætte, at du faktisk kan gennemføre et XTERRA på trods af, at du ikke er elite sportsudøver, forklarer Anders. Det er i særdeleshed også for uøvede. At springe ud og svømme 750 meter i vesterhavets bølger kan godt være en lidt stor mundfuld og grænseoverskridende for de fleste. Derfor er der også andre distancer, hvor udfordringerne er lempede. Faktisk er 90 % af deltagerne motionister. Så det er en folkelig event, hvor der både er hygge og gode oplevelser sammen med en sportslig udfordring. Det håber vi mange vil være med til, siger Anders, som sammen med broderen også er udnævnt som ambassadør for eventen i Nordjylland.

Anders er til daglig underviser på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev, hvor XTERRA også er et fag, og Thomas er til daglig personlig træner og tilrettelægger træningsplaner for atleter. Hver måned afholder de også gratis træningssamlinger med henblik på udbrede kendskabet til XTERRA-sporten. Søndag den 12. august kl. 10.00 kan du f.eks. deltage i en gratis træningssamling i Slettestrand. Her kan du prøve dele af ruten, få træningsfif og vejledning omkring sporten, kost og drikke. Deltagerne mødes på P-pladsen overfor Feriecenter Slettestrand, og alle er velkommen til at deltage - også selvom det ikke er meningen, at du skal deltage på XTERRA weekenden efter, oplyser Anders Mortensen. 

Begge glæder sig meget til at dyste på hjemegnen. Jeg kender jo også mange af deltagerne. Der er en rigtig fed stemning på stævnepladsen - både for deltagere og som tilskuere, hvor det er muligt at dele en god oplevelse. At komme hjem og se hvad der bliver stablet på benene vækker en patriotisk stolthed i een, smiler Anders.

> Tilmeld til XTERRA i Slettestrand


Video fra sidste års XTERRA Slettestrand

De smukke omgivelser i Slettestrand danner for andet år i træk rammen, når XTERRA Nordic i samarbejde med Jammerbugt Kommune, VisitJammerbugten og det lokale erhvervsliv afholder XTERRA Slettestrand. Det bliver en weekend med oplevelser for hele familien, som byder på alt fra ekstrem udholdenhed til hyggelige stunder. 

Distancer for store og små – og firbenede

XTERRA er en variant af en triathlon og består af de tre discipliner svømning, cykling og løb. Forskellen fra en almindelig triathlon er, at en XTERRA foregår på en mountainbike og løbsdelen er på smalle naturstier ofte afmærket med små flag, hvor du måske skal krydse mindre vandløb o.l. Dermed har dysten mere karakter af eventyr og alle har en sjov, anderledes oplevelse. 

Allerede lørdag byder XTERRA Slettestrand på vilde udfordringer. Dagen indledes med en flok seje børn, der vil presse sig selv til det yderste i forbindelse med Kids Duathlon. Her udfordrer børn mellem 7 og 15 år sig selv med 1 km trailløb, 7 km cykling og 1 km trailløb. Efter de voksne har heppet de mindste igennem strabadserne, kan de selv tage en udfordring op, når XTERRA Slettestrand Duathlon afholdes. Her er disciplinerne 5 km trailløb, 30 km på mountainbike og 5 km trailløb.

Endelig er der spændende udfordringer for mennesket og dets bedste ven, når HPM Dirty Paws er vært for et unikt hundeløb, der er det eneste af sin slags i Danmark. Ruten er 5 km lang og strækker sig gennem Slettestrands smukke natur. Det er uden betydning, om deltagerne går, lunter eller løber – formålet er blot at have nogle sjove og sunde oplevelser i naturen sammen med andre hundeelskere. Samtidig støtter man et godt formål, da en tredjedel af startgebyret går til BROEN Danmark, der hjælper udsatte børn og unge.

 

Program

Lørdag d. 18. august 2018

Kl. 10.00: XTERRA Kids Duathlon: 1 km trailløb - 7 km cykling - 1 km trailløb (alder: 7-15 år)

Kl. 11.30: XTERRA Duathlon: 5 km trailløb - 30 km MTB - 5 km trailløb

Kl. 14.30: HPM Dirty Paws 5 km Hundeløb - Tilmeld Hundløb her 

 

Søndag d. 19. august 2018

Kl. 10.00: XTERRA Triathlon: 750 meter svømning - 30 km MTB - 10 km trailløb. Under løbet har tilskuerne mulighed for på cykel at komme med en guide rundt på ruten, så de kan heppe på deltagerne.

Kl. 10.00: XTERRA Stafet: 750 meter svømning - 30 km MTB - 10 km trailløb (fordelt mellem 2-3 deltagere som en stafet)


Underholdning for hele familien

For arrangørerne bag XTERRA Slettestrand er det også vigtigt, at publikum får en oplevelse ud over det sædvanlige. Derfor er der på Stævnepladsen mange aktiviteter for store og små: Kunst- og råvaremarked i et stort markedstelt, spændende lokal mad, forskellige outdoor-aktiviteter som bueskydning, o-løb og klatring samt rideture i området omkring Slettestrand. Dette er blot et udvalg af de spændende aktiviteter, som XTERRA Slettestrand 2018 byder på, så tag familien under armen til en weekend med masser af underholdning.

Det er gratis at besøge stævnepladsen på stranden.

> Find alle detaljer i programmet for XTERRA Slettestrand 2018

Som de fleste andre udendørsarrangementer afhænger XTERRA Slettestrand 2018 af vejret. Arrangørerne er derfor nødt til at tage forbehold for, at enkelte aktiviteter, af sikkerhedsmæssige årsager, kan aflyses.

 

 

> Tilmeld til XTERRA i Slettestrand

 

> Læs også: Lindy fra "Rigtige Mænd" og "Team Fuld Ild" deltager i XTERRA

> Læs også: XTERRA er tilbage i Slettestrand

 

> Læs mere om Ferie i Jammerbugten

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

Del denne side

Program

Lørdag d. 18. august 2018

 

Kl. 10.00:

XTERRA Kids Duathlon: 1 km trailløb - 7 km cykling - 1 km trailløb (alder: 7-15 år)

Kl. 11.30:

XTERRA Duathlon: 5 km trailløb - 30 km MTB - 5 km trailløb

Kl. 14.30:

HPM Dirty Paws 5 km Hundeløb - Tilmeld Hundeløb her

 

Søndag d. 19. august 2018

 

Kl. 10.00:

XTERRA Triathlon: 750 meter svømning - 30 km MTB - 10 km trailløb
Kl. 10.00:

XTERRA Stafet: 750 meter svømning - 30 km MTB - 10 km trailløb (fordelt mellem 2-3 deltagere som en stafet)

På stævnepladsen er der desuden arrangeret en række aktiveteter.  

Besøg Kunst- og råvaremarked i et stort markedstelt, deltag i de forskellige outdoor-aktiviteter som bueskydning, o-løb og klatring eller afprøv rideture i området omkring Slettestrand.

Det er gratis at besøge stævnepladsen.

> Tilmeld til XTERRA i Slettestrand

 

Der tages forbehold for, at enkelte aktiviteter, pga vejret af sikkerhedsmæssige årsager, kan aflyses.

 

 XTERRA arrangeres af XTERRA Nordic i samarbejde med virksomhederne i området, VisitJammerbugten og Jammerbugt Kommune.