©  Foto:

Levendegørelse af Herregården Bratskov

Hver torsdag sommeren igennem - fra uge 27-31 bliver herregård Bratskov i Brovst vækket til live, når omkring 100 lokale ildsjæle kommer udklædt i historiske dragter og fremviser gamle håndværk og traditioner, præcis som i ”de gode gamle dage”. 

Levendegørelse af herregården 

Torsdag formiddag hele sommeren igennem fra kl. 10-13 er der levendegørelse af herregården. Hver torsdag er der et nyt tema for levendegørelsen: Veteranbiler, vaskedag, historisk modeshow, gamle redskaber, gamle maskiner og traktorer.

Man kan blandt andet opleve smeden ved essen i den gamle smedje, rebslageren, der laver reb i metervis. Børstenbinderen som laver de fineste børster, koste, m.m. og vodbinderen og snedkeren, som også begge er gode for en røverhistorie.

I skolestuen kan man prøve at skrive med griffel på tavler. Herudover kan man møde slotsfruen og slotsherren, som går rundt på gårdspladsen og i den frodige slotshave. Ligesom de flittige håndarbejdere, som nørkler med datidens værker, kan opleves i de fine stuer på Bratskov. Her kan du også holde et skarpt øje med om kortspillerne og bridgespillerne ikke snyder i spil.

I kælderen finder du alle de gamle redskaber, som hver har sin historie med sig. Her står også den grumme heks klar til at fortælle uhyggelige historier til børnene, alt imens hun brygger en væmmelig trylledrik.

Nyd også en god op kaffe eller en vand og et stykke ”Drømmekage fra Brovst” i Café Bratskov, krydret med spillemandsmusik og sang i gården.

Prøv også en tur i Brovst Handelsforenings lille tog, der tager de besøgende med på tur rundt i byen. Eller tag med hestevognen rundt i Brovst by, som kører fra parken på Bratskov. 

I parken er der også mulighed for at børnene kan få en tur på ponyerne, eller man kan prøvet nogle at de gamle spil som står til rådighed i haven.

I lighed med de tidligere år vil der atter være råvaremarked i alleen op til Bratskov, hvor der blandt andet kan købes friske jordbær, honning, marmelader, grøntsager, blomster og gin m.m.

Et tema for hver torsdag

Den 4. juli kan der studeres blankpudset lak, når den gamle herregård besøges af veteranbiler og der vil være rig mulighed for at få en snak med ejerne. I år kommer der veteranbiler fra Frederikshavn, Brønderslev, Fjerritslev og Pandrup. På nuværende tidspunkt er der tilmeldt hele 29 veteranbiler.

Den 11. juli viser vaskekonerne, hvordan man i gamle dage fik vasket sit tøj. Der vil blive vasket på vaskebræt. Og har man lyst, må man gerne selv prøve de gamle vaskeredskaber. Mellem Mølle Landbrugsmuseum har fundet de gamle redskaber frem - se om du kan gætte, hvad de har været brugt til.

Den 18. juli viser “Historisk Mode” – en festlig udendørs modeopvisning, hvor lokale modeller i alle aldre indtager catwalken og viser en kavalkade af kjoler, dragter og tilbehør fra perioden 1930-1970. Alt sammen stammer fra Inger Thunbos utrolig flotte private samling.

Den 25. juli er der premiere på en helt ny redskabs- og værktøjsudstilling fra Mellem Mølle Landbrugsmuseum. Se den fine samling af både gamle redskaber og værktøjer. Prøv at se om du kan gætte, hvad tingene har været brugt til.

Den 1. august kommer Han Herred Traktorlaug på besøg. De laver en udstilling af gamle maskiner og traktorer. Der vil måske også blive maskiner som arbejder, og det er altid populært at se på for både store og små. En dag der vækker minder hos mange landmænd og ”kan du huske” lyder mange gange den dag, udtaler Robin Nielsen, der er frivillig tovholder for Levendegørelse af Bratskov.

Levendegørelsen af Bratskov finder sted hver torsdag fra kl. 10.00-13.00 i ugerne 27-31. Der er som altid gratis entré og spændende rundvisning hver torsdag kl. 11-12 rundt på Bratskov ved Ketty Johansson. 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish