Gå til indhold
©  Foto:

Levendegørelse af Herregården Bratskov

Hver torsdag sommeren igennem - fra uge 27-31 bliver herregård Bratskov i Brovst vækket til live, når omkring 100 lokale ildsjæle kommer udklædt i historiske dragter og fremviser gamle håndværk og traditioner, præcis som i ”de gode gamle dage”. 

Levendegørelse af herregården 

Torsdag formiddag hele sommeren igennem fra kl. 10-13 er der levendegørelse af herregården.

Man kan blandt andet opleve smeden ved essen i den gamle smedje, rebslageren, der laver reb i metervis. Børstenbinderen som laver de fineste børster, koste, m.m. og vodbinderen og snedkeren, som også begge er gode for en røverhistorie.

I skolestuen kan man prøve at skrive med griffel på tavler. Herudover kan man møde slotsfruen og slotsherren, som går rundt på gårdspladsen og i den frodige slotshave. Ligesom de flittige håndarbejdere, som nørkler med datidens værker, kan opleves i de fine stuer på Bratskov. Her kan du også holde et skarpt øje med om kortspillerne og bridgespillerne ikke snyder i spil.

I kælderen finder du alle de gamle redskaber, som hver har sin historie med sig. Her står også den grumme heks klar til at fortælle uhyggelige historier til børnene, alt imens hun brygger en væmmelig trylledrik.

Nyd også en god op kaffe eller en vand og et stykke ”Drømmekage fra Brovst” i Café Bratskov, krydret med spillemandsmusik og sang i gården.

Prøv også en tur i Brovst Handelsforenings lille tog, der tager de besøgende med på tur rundt i byen. Eller tag med hestevognen rundt i Brovst by, som kører fra parken på Bratskov. 

I parken er der også mulighed for at børnene kan få en tur på ponyerne, eller man kan prøvet nogle at de gamle spil som står til rådighed i haven.

I lighed med de tidligere år vil der atter være råvaremarked i alleen op til Bratskov, hvor der blandt andet kan købes friske jordbær, honning, marmelader, grøntsager, blomster og gin m.m.

Et tema for hver torsdag

Temaerne for 2023 er endnu ikke på plads, men så snart de er det vil de blive lagt op her på siden - forvent omkring ultimo maj 2023.

Levendegørelsen af Bratskov finder sted hver torsdag fra kl. 10.00-13.00 i ugerne 27-31. Der er som altid gratis entré og spændende rundvisning hver torsdag kl. 11-12 rundt på Bratskov ved Ketty Johansson. 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish