Hotel Nor Badehotellet

Badehotel og slotsferie i Danmark

Foto: Hotel Nor Badehotellet

Natur, intim og familiær stemning, men også originalitet, autencitet og historie er en stor del af den perfekte ferie, når du vælger at opholde dig på et badehotel eller nyde de særlige rammer på et slot i Jammerbugten 

 

Foto:VisitNordvestkysten

Kun en kort køretur fra færgelejerne rammer du Jammerbugtens dejlige vestkyst, hvor du finder de smukke, hvide sandstrande og de hyggelige badebyer. Området har en maritim kystkultur, en spændende historie og en helt enestående natur, der er populært blandt gæster, der søger den perfekte badeferie.

Jammerbugten byder på flere badehoteller langs vestkysten, og i 2019 åbnede endnu et.

Historien om badeferien

Badehotellerne og badeferiens opståen får sin spæde start i begyndelsen af 1900 tallet, hvor det for alvor begyndte at blive moderne for byfolket at tage på badehotel langs kysten. En ferie, hvor du får illusionen af at være feriegæst mere end almindelig turist.

Hvor lyden af bølgernes brusen og oplevelsen af det fine hvide sand, marehalm og de smukke klitter koblet med den særlige familiære stemning er med til at gæsterne stadig den dag idag søger roen ved Vesterhavet for at få fornyet energi.

Hotel Nor Badehotellet luftfoto

Foto:Hotel Nor Badehotellet

Et af de nyeste badehoteller i Jammerbugten er Hotel Nor - Badehotellet i Slettestrand, der åbnede efter en gennemgribende renovering i sommeren 2019. 
Hotellet, der oprindeligt er en gammel rigmandsvilla fra 1918 og tidligere kendt under Sanden Bjerggård blev besat af tyskerne under 2. verdenskrig, som et led i Atlantvolden. Et stort bunkersanlæg, der strækker sig fra Norge til Frankrig, hvor dele af de stadig kan opleves på Lien Skrænten foran hotellet.

Hotel Nor Badehotellet

Foto:Hotel Nor Badehotellet

Badehotellet har en unik beliggenhed midt i Slettestrands og Svinkløvs frodige natur og med en storslående udsigt over Vesterhavet og fiskermiljøet i Slettestrand. Her er fredfyldt og luften er så rekreerende, som du kun finder den ved havet. 

Slettestrand

Foto:Hotel Nor Badehotellet

Området rummer noget af Danmarks smukkeste natur, og er samtidig meget populært blandt vandrere, der nyder de mange stiforløb.

Naturen omkring Svinklovene ved Svinkløv er også stedet, hvor den berømte TV-serie Badehotellet er optaget . En TV-serie, der netop skildrer tiden før 2. verdenskrig, hvor byboerne tager på badeferie i Nordjylland.

Med en fantastisk udsigt over hele Jammerbugten toner hotellet smukt frem på toppen af Lien skrænten, der skærer sig igennem landskabet fra sydvest mod nordøst, og yderst på skrænten foran hotellet, finder du også et af Jammerbugtens 18 Tankesteder, hvor du med en plads på bænken finder både ro og restitution samt plads til refleksion. 

Hotel Nor Badehotellet
Hotel Nor Badehotellet
Foto:Hotel Nor Badehotellet&Hotel Nor Badehotellet

Hotellet er en tidligere rigmandsvilla fra 1918, der har en moderne indretning, men hvor rammerne og historien er bevaret. 

”Hotel Nor har sjæl, og vi har tilstræbt at bevare den ro og værdighed, kort sagt den sjæl, der var essensen af den oprindelige smukt beliggende rigmandsvilla fra 1918”, fortæller værtsparret Anne Carstensen og Jan Middelboe, som også ejer og driver det populære galleri med eksklusiv kunst - Kunstcenter Lien beliggende på nabogrunden. Et center for moderne kunst blandt andet med stor udstilling af danske og udenlandske Cobra malere.
 

Lien Galleri

Foto:VisitJammerbugten

”Vi håber og tror vore gæster vil føle sig som feriegæster på besøg hos venner i en gammel rigmandsvilla med en fortryllende udsigt. Her vil I opleve, at opholdet på et historisk, men også moderne hotel med en fremragende restaurant og en stilfuld men afslappet og uhøjtidelig stemning, vil være en lise for sjælen”, fortæller værtsparret samstemmende.

 

Hotel Nor Badehotellet

Foto:Hotel Nor Badehotellet

Eventyrligt slotsophold

Et andet sted, hvor du kan få en mindeværdig ferieoplevelse er igennem et slotsophold. Unikke og historiske rammer kendetegner Kokkedal Slotshotel. Et smukt, gammelt slot fra middelalderen, der tidligere var ejet af  kongelige.

Kokkedal slot

Foto:Anne Nøhr Ringgren

Fra 1917-1923 ejede og boede Prins Erik på slottet, men han måtte afhænde det, da han mistede sine penge i et bankkrak. 

Kokkedal Slotshotel ligner også et rigtigt prinsesseslot, der kan være hjemhørende i ethvert kongeligt eventyr. Men i 1948 blev slottet købt af staten, hvor det fungerede som kostskole og drengehjem inden de nuværende ejere købte det i 1988 og omdannede det til slotshotel.

Kokkedal Slot, der er omgivet af voldgraven og beliggende midt i en lille bøgeskov i landet midt imellem Limfjorden og Vesterhavet, er oprindeligt fra Middelalderen. Navnet Kokkedal betyder sejlrende eller kog, og de høje volde er bygget med fyld fra de brede voldgrave anlagt i 1200 tallet omkring en herregård.

Kokkedal slot

Foto:VisitJammerbugten

På det gamle middelalderslot kan du nemt fornemme bygningernes historie og forestille dig, hvordan datidens drama har udspillet sig på gangene, straks du træder indenfor.
At gå over voldgraven, igennem porten, forbi kanonerne og ind på slottets gange til restauranten, riddersalen eller til slotskælderen er en særlig oplevelse. 

”Der er rigtig mange historier her, og Kokkedal er også et af de mest sagnfyldte og hjemsøgte steder, fortæller indehaveren Ann.

Et af de gamle sagn siger, at Ridder Lykkes datter er indemuret i væggen i en af fløjene. Jomfruen var blevet gravid og skulle gemmes af vejen for at beskytte familiens ære. Flere gæster, der har boet på værelse 33, fortæller at de efter at være gået til køjs har hørt glade, feststemte gæster på gangen, og når de åbner døren ud, er der ingen.

Kokkedal slotshotel

Foto:Anne Nøhr Ringgren

”Vi gør en dyd ud af at indrette slottet. Det er vigtigt at fange sjælen i huset.
I slotsopholdet er det vigtigt for os, at gæsterne får den helstøbte oplevelse, og det sker igennem slottets indretning, igennem maden, vinen og den meget spændende historie”, fortæller indehaverne Ann og Gorm Lokdam, der driver 6 slotte og herregårde i Danmark.

Kokkedal slotshotel

Foto:Anne Nøhr Ringgren

Et slotsopholdet er en weekendferie, som starter med kaffe/kage enten fredag eller lørdag og efterfølgende 3 retters velkomstmenu. Inden afgang er der brunch. Det kan købes med en enkelt overnatning eller 2 nætter. Et slotsophold koster fra 995 Dkr./pr. person. Ekstra overnatning Dkr. 450 pr. person.

"Lørdag er der vinsmagning, rundvisning og historiefortællling, og det er alle meget velkomne til at deltage i. Også dem, der ikke bor på slottet", fortæller Ann.

"Selvom det hele måske nok udstråler både pomp og pragt, så er det meget vigtigt for os at sige, at slottet er en oplevelse for alle. Der er noget for enhver i alle prisklasser. Rundvisning, et glas vin og historiefortælling koster eksempelvis 95 Dkr. og kaffe/kage i restauranten koster 75 Dkr."

Med et slotsophold vil du helt sikkert få en unik oplevelse, og du vil føle dig som en rigtig prins eller prinsesse i et romantisk eventyr, når du skal slænge dig i en ægte himmelseng på et af hotellets 19 værelser.

Kokkedal slotshotel

Foto:Anne Nøhr Ringgren

Det må du ikke gå glip af

Restaurant Futten

Foto:VisitJammerbugten

Når du er på badehotel eller slotsophold i Jammerbugten, så er der et par ekstra fantastiske oplevelser, som du ikke må gå glip af. 

Du skal besøge den historiske del af badebyen Blokhus , se den flotte strand og opleve Anne Just’s Have - Haven i Hune. En havearkitektonisk perle,  anlagt af den berømte blomstermaler Anne Just og hendes mand arkitekten Claus Bonderup.  Udover de særligt anlagte temahaver i et fortryllende farveunivers rummer haven også et lille hyggeligt havehotel, så det er muligt at bo inde midt i haven alt imens du nyder stemningen, roen og måske en hyggelig rundvisning.

Haven i Hune Anne Just

Foto:Haven i Hune

Kombiner besøget med en oplevelse af Museum for Papirkunst, som også ligger i Hune. Udstilling af meterlange fortryllende papirklip af international klasse udarbejdet med en lille broderisaks af kunstneren indenfor psaligrafi dansk/norske Bit Vejle. 

Museum for papirkunst

Foto:Museum for papirkunst

Hos Museum for Papirkunst udfolder der sig en ny og spændende verden for øjnene af dig når Bit Vejles værker fortæller historier igennem de imponerende værker. En verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. 

 

Museum for papirkunst

Foto:Museum for papirkunst

Museum for Papirkunst er det eneste kunstcenter i Norden, der har papiret som omdrejningspunkt: klippet, formet, foldet, revet eller skåret. Her kan du opleve imponerende samtidskunst, håndværk og design af papir, skabt af både nationale og internationale kunstnere, som bestemt er et besøg værd.

Udover udstillingen kan du også gå på opdagelse i centerets butik med spændende designervarer, arbejde med papir i værkstedet eller hygge i stedets café. 

 

 

Museum for Papirkunst cafè

Foto:Museum for Papirkunst

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish