Uldfestival

Uldfestival i Saltum

Foto: VisitJammerbugten

Nu kan du glæde dig til en hel weekend, der står i uldens tegn, når Skandinaviens største uldfestival løber af stablen igen den 15. - 16. august 2020.

Uldfestival i Saltum

Foto:Uldfestival i Saltum

Der er mange muligheder for at gøre denne weekend til en af årets bedste weekender, hvad enten du er afsted til Uldfestival med din veninde, sammen med hele din strikkeklub eller med din nærmeste familie.

Uldfestivalen, der nu afholdes for 14. år i træk, er Skandinaviens største af sin art og den besøges af mere end 20.000 gæster hvert år.

Eventen afvikles altid samme tidspunkt hvert år, som er den anden weekend i maj, men på grund af corona er den i 2020 flyttet til 15.-16. august.

Uldfestival i Saltum

Foto:Uldfestival i Saltum

Uldfestival er centrum for garnelskere i hele Skandinavien

Festivalen, der startede med 3000 gæster, er år for år vokset til lokalområdets største begivenhed, og består nu af en stor festivalplads med mere end 65 stande med alt indenfor kvalitetsgarn, designs og tilbehør til strik/ hækling m.m. 

På festivalpladsen vil der være telte med udstillere af alt indenfor garn, hækling, strikning med mere, og du vil finde en mangfoldighed af naturmaterialer, som ikke så let findes andre steder.

Uldfestival i Saltum er blevet mødestedet for de passionerede garnelskere, hvor der er udstillere fra hele Danmark, men også fra Norge, Sverige, Tyskland og Grønland. 

Strikketeknikker er temaet i 2020

Strikketeknikker herunder dobbeltstrik og snoninger er temaet for Uldfestival i Saltum 2020.

I tiden op til Uldfestivalen afvikles der forskellige workshops omkring populære strikketeknikker, og i festivaldagene kan du besøge de mange forskellige stande og se hvordan strikketeknikkerne udfolder sig.

Rundt på festivalpladsen er der også mulighed for flere gode oplevelser.

Du kan blandt andet overvære klipning af får begge festivaldage kl. 10 og kl. 14, hvor du kan følge processen fra uld til færdigt garnnøgle på helt tæt hold.

Hele weekenden kan du også opleve arbejdende stande med både smeden og trædrejeren. 

I Uldfestivalens 4 store telte kan du dykke ned i de mange gode tilbud, og lad dig inspirere af de nye ideer, de nye designs og de nye garntyper.

Her kan du røre ved alt, så du ikke kun køber med øjnene, men også med hænderne. 

Uldfestival i Saltum

Foto:Uldfestival i Saltum

På dette års Uldfestival kan du også møde Gavstrik, som er er en landsdækkende forening, der har til formål at være et forum for mennesker med garn/strik som hobby/arbejde. 

Gavstrik er en sammenslutning af strikkere , der skal styrke strikning som håndarbejde, hobby og kunstnerisk udtryksform og samtidig udbrede kendskabet til strikningens historie og kultur. På Uldfestivalen kan du høre mere om foreningen Gavstrik på deres stand , og de vil udstille sjaler designet af Marianne Isager.

I år vil der også være fokus på broderi og patchwork, som tidligere har været meget efterspurgt. Du vil kunne opleve flere stande indenfor dette tema og gå på opdagelse i en større udstilling.

Tag en tur forbi de mange arbejdende stande, for også her kan der hentes ny inspiration. Både dagen igennem ude ved standene eller over en kop kaffe eller frokost i cafeteltet og på vej hjem fra Uldfestivalen bliver de mange indtryk drøftet med veninden eller med strikkeklubbens deltagere.

Det giver nye vinkler til både indkøb af mønstre og garn såvel som pynt. Intet er så hyggeligt, som at dele oplevelser og indtryk med andre, der er lige så "garntossede" som dig. 

Uldfestival i Saltum

Foto:Uldfestival i Saltum

Uldfestival med bæredygtig profil 

Uldfestivalen i Saltum arbejder hen imod en bæredygtig profil.

Udstillere, som er med på det bæredygtige ansvar, bliver prioriteret hvor f.eks. farvninger af garntyper udelukkende foregår med naturfarver.  I caféen er al service fremstillet af naturmaterialer, og på festivalen kan du også møde "Velgørenhedsstrikkerne".

Uldfestivalen stiller gratis stande til rådighed for velgørenhedsstrikkerne, som modtager garnrester og strikker produkter til særligt udsatte grupper.

Velgørenhedsstrikkerne er blandt andet Neonatalere, der strikker huer til  for tidligt fødte børn, Spruttegruppen, der hækler tryghed til nyfødte og demente samt Kantmaskerne, der strikker til særligt udsatte og hjemløse.

Uldfestival i Saltum

Foto:Uldfestival

Tid og sted

Uldfestival i Saltum afholdes lørdag og søndag den 15.  og 16. august 2020 på adressen Solvejen 60, 9493 Saltum - lige over for campingpladsen Jambo Feriepark.

Lørdag er der åbningstale kl. 9.30 og standene åbner kl. 10.00 til 17.00.  Søndag åbner festivalpladsen kl. 10.00 til 16.00

Der er fri entre og gode parkeringsmuligheder. 

TIP! I 2021 fejrer Uldfestival i Saltum 15 års jubilæum og i den forbindelse kan du glæde dig til et tilbageblik i tiden, som bliver næste års tema

Uld og weekendoplevelser

Har du familien med på weekend til Jammerbugten, og deler hele familien ikke din store passion for garn og mønstre, så er der rig mulighed for at planlægge mange andre aktiviteter, så det bliver til en stor oplevelse for alle.

Besøg badebyen Blokhus og se de enorme sandskulpturer i Skulpturparken Blokhus eller gå på shopping i feriebyen hos Kalstrup Livsstilshus.

Lad dig imponere af international papirkunst i Museum for Papirkunst, som har åbnet en unik udstilling af eventyrlige papirklip i Hune ved Blokhus eller læg vejen forbi Haven i Hune - Anne Just´s haveeunivers.

Snup en frokost på en af de mange restauranter i badebyen  og afslut dagen med en solnedgangstur og smukke udsigter på den populære sandstrand eller se den historiske strandingsgård i centrum Blokhus.

DK4 besøgte Uldfestivalen

DK4´s TV-hold har besøgt Uldfestivalen i 2014. Udsendelsen fortæller historien om Uldfestivalens opstart og dens betydning for området og så viser den også noget om Jammerbugten.

> Oplev stemningen fra festivalen og se DK4´s optagelse 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish