Blokhus strand efterår

Efterårsferie for 2

Foto: VisitJammerbugten

Natur, kultur, smag og farverig efterårsstemning. Oplev efteråret i Jammerbugten, som bliver både farvestrålende og oplevelsesrig. 

Blokhus kancelligården

Foto:VisitJammerbugten

Øl Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Den unikke natur med farverige solnedgange, høje klitter og brede, hvide sandstrande samt de små hyggelige kystbyer er de helt store trækplastre i Jammerbugten, og selvom det er efterår, er der masser af aktiviteter og oplevelser for jer, der rejser 2 sammen.

I den nordlige del af Jammerbugten er det feriebyen Blokhus, der er mest populær, hvor det hyggelige cafe-, restaurations, og shopping-miljø altid skaber liv og aktivitet.

I den sydvestlige del er det, det naturskønne Slettestrand-Svinkløv, hvor du kan opleve det maritime kystfiskermiljø i Slettestrand og Thorupstrand og deltage i det aktive udeliv for vandrere og mountainbikeentusiaster.

Par vinter strand

Foto:Niclas Jessen

Tips til særlige oplevelser i efterårsferien

Besøg de smukke strande og nyd de flotte solnedgange over havet eller oplev de gyldne efterårsfarver i de store klitplantager i Svinkløv eller i Blokhus. Hvis du vil ud på egen hånd, så kan du besøge et af Jammerbugtens mange Tankesteder, som er særligt udvalgte naturperler eller du kan gøre brug af de mange cykel- og vandreruter, der er i området.

 

Svinklovene

Foto:VisitNordvestkysten

Efterårsferie med naturoplevelser

Her i efteråret kan du deltage på en række aktiviteter, hvor naturen er omdrejningspunktet.

I kan tage med på sanke- og svampejagtstur med Madsmedjen både mandag og onsdag i uge 42 kl. 13.00-17.00. Begge ture starter fra Feriecenter Slettestrand.

Hvis man gerne vil dyrke stilheden er en tur med Susanne Nilsen en oplevelse kom med på Natur mindfulness i Svinkløv Klitplantage.

Mountainbiketur på egen hånd. Udforsk naturen omkring Blokhus på cykel. Book en cykel online og hent den hos Blokhus By Camping, hvor du selv kan låse op via en sms-kode. Leje inkluderer hjelm, og cykler findes i alle størrelser fra XS til XL. 
 

> Find flere aktiviteter i naturen under Aktiv i efterårsferien

Blokhus Salt

Foto:Blokhus Salt

Svampe Efterår Blokhus

Foto:Visitjammerbugten

Efterårsferie og smagsoplevelser

I efterårsferien er der en række begivenheder og oplevelser, hvor den lokale smag er omdrejningspunkt. Her bør du besøge områdets Høstmarkeder, hvor der er ægte markedsstemning med friske grøntsager, kød, pestoer, honning, marmelader og meget mere. I forbindelse med Efterårsfestival i Blokhus er Høstmarked den 18. oktober kl. 11-15 - det største til d.d. med 37 stadeholdere. I Slettestrand afholdes der Råvaremarked den 16. oktober kl. 10-15 hos Strandhotel Klitrosen, som en del af Efterårsfestival i Slettestrand Thorupstrand.

Hos Blokhus Salt kan I blande jeres eget urtesalt for kr. 40,- pr. saltbøtte. Prøv et fodbad tilsat Blokhus-badesalt og få en hjemmelavet flødebolle samt frisklavet kaffe til ganen for kr. 50,- pr. person

På Strandhotel Klitrosen kan du komme med til DinnerDays mandag til fredag kl. 12.00-22.00 i uge 42, hvor I kan købe en 3-rettersmenu til 240 kr.

Besøg også Thorupstrand og se når de blå fiskekuttere lander den friskfangede fisk på stranden hver dag. Her kan du også nyde de nyligt præmierede fiskefrikadeller hos Thorupstrand Fiskehus eller købe den friske fisk med hjem fra fiskebutikken.

I kan også komme med til Ginsmagning hos Tranum Mølle Destilleri tirsdag den 17. oktober eller torsdag den 19. oktober kl. 15.00-17.00.

> Find flere smagsoplevelser i efterårsferien

Skulpturparken Blokhus

Foto:Skulpturparken Blokhus

Efterårsferie og kunstoplevelser

Jammerbugten byder på flere spændende kunstoplevelser. Du kan altid besøge et af områdets mange gallerier eller kunsthåndværkere. 

Hos Skulpturparken Blokhus kan du besøge den 20.000 m2 store skulpturpark, hvor flotte sandskulpturer under temaet H.C. Andersens eventyr imponerer. Når sulten er stillet i den hyggelige Restaurant og Café, kommer i også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser. Inden rejsen afsluttes træder I ind i et inspirerende univers af kunst, keramik og unika.

Oplev billedkunstner Victor Vejles samling af enestående Pokémon-kort i udstillingen "Victors værdifulde Pokémon-samling” på Museum for papirkunst. Victor Vejles samling er særlig og værdifuld på sin helt egen måde, ligesom ejeren selv. I Papirværkstedet kan du selvfølgelig lave dig selv som Pokémon - hvad mon dine superkræfter er? 

Museum for papirkunst

Foto:Danny Richardson

Feriehus luftfoto blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Hvor skal vi bo i efterårsferien ?

Et hyggeligt feriehus i klitterne eller et ophold på et hotel er særligt velegnet for jer, der rejser 2 sammen, og det kan skabe de perfekte rammer om en miniferie i Jammerbugten.

Hotel Nor Badehotellet luftfoto

Foto:Hotel Nor Badehotellet

I Jammerbugten findes der rigtig mange feriehuse langs kysten. Her kan du nyde et ophold i fred og ro tæt på havet.

Alternativt kan et ophold på et historisk badehotel være et perfekt ramme om ferien for 2, hvor forkælende god mad og enestående naturoplevelser vil skabe en mindeværdig ferie.

> Se alle overnatningsmuligheder i Jammerbugten

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish