VisitJammerbugten
Blokhus strand efterår

Efterårsferie for 2

Natur, kultur, smag og farverig efterårsstemning. Oplev efteråret i Jammerbugten, som bliver både farvestrålende og oplevelsesrig. 

Blokhus kancelligården
Øl Blokhus

Den unikke natur med farverige solnedgange, høje klitter og brede, hvide sandstrande samt de små hyggelige kystbyer er de helt store trækplastre i Jammerbugten, og selvom det er efterår, er der masser af aktiviteter og oplevelser for jer, der rejser 2 sammen.

I den nordlige del af Jammerbugten er det feriebyen Blokhus, der er mest populær, hvor det hyggelige cafe-, restaurations, og shopping-miljø altid skaber liv og aktivitet.

I den sydvestlige del er det, det naturskønne Slettestrand-Svinkløv, hvor du kan opleve det maritime kystfiskermiljø i Slettestrand og Thorupstrand og deltage i det aktive udeliv for vandrere og mountainbikeentusiaster.

Par vinter strand

Tips til særlige oplevelser i efterårsferien

Besøg de smukke strande og nyd de flotte solnedgange over havet eller oplev de gyldne efterårsfarver i de store klitplantager i Svinkløv eller i Blokhus. Hvis du vil ud på egen hånd, så kan du besøge et af Jammerbugtens mange Tankesteder, som er særligt udvalgte naturperler eller du kan gøre brug af de mange cykel- og vandreruter, der er i området.

 

Svinklovene

Efterårsferie med guidede naturoplevelser

Her i efteråret kan du deltage på en række aktiviteter, hvor naturen er omdrejningspunktet, og der er lokale guider med til at vise rundt.

Du kan f.eks. tage med Fodslaw Jammerbugt på nogle af de guidede vandreture i Jammerbugtens flotteste natur. Du kan opleve Pirupshvarre nord for Blokhus eller måske Hingelbjerge, hvor du finder Han Herreds højeste punkt, Nordbjerg, som er 83 meter over havet. 

I forbindelse med Efterårsfestival i Blokhus og Bæredygtighedsfestival i Slettestrand-Thorupstrand er der også guidede naturoplevelser, som en del af programmet.

I Slettestrand kan du f.eks. være med når kokken hos Madsmedjen inviterer på Sanketur og madlavning over åben ild den 14. oktober eller på en smuk Vandretur i Svinkløv klitplantage med svampesamling og efterfølgende bålfrokost den 15. oktober. På turene skal der findes urter og svampe sammen med kokken, og efterfølgende tilbereder i menuen sammen i Madsmedjen

> Find flere aktiviteter i naturen under Aktiv i efterårsferien

Blokhus salt
Svampe Efterår Blokhus

Efterårsferie og smagsoplevelser

I efterårsferien er der en række begivenheder og oplevelser, hvor den lokale smag er omdrejningspunkt. Her bør du besøge områdets Høstmarkeder, hvor der er ægte markedsstemning med friske grøntsager, kød, pestoer, honning, marmelader og meget mere. I forbindelse med Efterårsfestival i Blokhus er Høstmarked den 12. oktober kl. 11-16 i den gamle strandingsgård. I Slettestrand afholdes der Råvaremarked den 13. oktober kl. 11-17 hos Han Herred Havbåde, som en del af Bæredygtighedsfestivalen.

Derudover kan du være med på en guidet rundvisning den 13. oktober, hvor temaet er Smagen af Blokhus og hos Blokhus Saltcenter kan du se hvordan salten udvindes af Vesterhavet og evt. prøve at lave din egen urtesalt.

Besøg også Thorupstrand og se når de blå fiskekuttere lander den friskfangede fisk på stranden hver dag. Her kan du også nyde de nyligt præmierede fiskefrikadeller hos Thorupstrand Fiskehus eller købe den friske fisk med hjem fra fiskebutikken.

> Find flere smagsoplevelser i efterårsferien

Skulpturparken Blokhus

Efterårsferie og kunstoplevelser

Jammerbugten byder på flere spændende kunstoplevelser. Du kan altid besøge et af områdets mange gallerier eller kunsthåndværkere. Som noget særligt i efterårsferien er der Kunst42 - et kunstmarked på Blokhus Torv den 12. oktober, som en del af Blokhus Efterårsfestival, hvor der er mulighed for at købe alt fra keramik, glas, drivtømmer til håndlavede smykker.

Hos Skulpturparken Blokhus kan du besøge den 20.000 m2 store skulpturpark, hvor flotte sandskulpturer under temaet Eventyrlige Filmfigurer imponerer. Der er også skulpturer i sten, træ og beton og i stedets indgang finder du en stor kunstbutik, hvor du kan gøre gode kunstindkøb. Glæd dig også til Blokhus Træskulptur Festival. Fra den 10. oktober vil nogle af Danmarks førende træskulptører udforme fantastiske skulpturer i Skulpturparken Blokhus. Med store motorsave kan du følge med når de omformer de tonstunge og 200 år gamle egestammer til individuelle skulpturer under temaet: ”Magisk Jul”.

Hos Galleri Rødhusgården kan du opleve kunstneren Esben Hanefelt Kristensen som fra 10. oktober og frem til 15. november har fået muligheden for at vise originalillustrationerne til to af kunstnerens seneste bogudgivelser – nemlig ”Nattergalen” og ”Da Jorden fik feber”. Udstillingen rummer omkring 30  værker og kan i efterårsferien (uge 42) besøges dagligt.

Museum for Papirkunst

Besøg også Museum for Papirkunst, hvor meterlange papirklip er udstillet med flot lyssætning i husets udstilling. Besøg kerneudstillingen "Med saksen som pensel" eller oplev et ægte nationalklenodie, da forfatteren H.C. Andersens eventyrlige papirklip er udlånt til museet. Når H.C. Andersen fortalte sine utrolige eventyr, klippede han samtidig papirklip, som han til slut foldede ud for sit publikum. Et sandt eventyr, som du kan opleve på papirkunstmuseet.

I forbindelse med Bæredygtighedsfestival er der flere spændende aktiviteter hos Tranum Strandgaard Kunst og Kulturcenter. Her kan du besøge en bæredygtig kunsthåndværkerudstilling eller deltage i en række workshops under det bæredygtige tema.

> Find mere information om kunst

Feriehus luftfoto blokhus

Hvor skal vi bo i efterårsferien ?

Et hyggeligt feriehus i klitterne eller et ophold på et hotel er særligt velegnet for jer, der rejser 2 sammen, og det kan skabe de perfekte rammer om en miniferie i Jammerbugten.

Hotel Nor Badehotellet luftfoto

I Jammerbugten findes der rigtig mange feriehuse langs kysten. Her kan du nyde et ophold i fred og ro tæt på havet.

Alternativt kan et ophold på et historisk badehotel være et perfekt ramme om ferien for 2, hvor forkælende god mad og enestående naturoplevelser vil skabe en mindeværdig ferie.

> Se alle overnatningsmuligheder i Jammerbugten