Gå til indhold
Blokhus strand efterår

Efterårsferie for 2

Foto: VisitJammerbugten

Natur, kultur, smag og farverig efterårsstemning. Oplev efteråret i Jammerbugten, som bliver både farvestrålende og oplevelsesrig. 

Blokhus kancelligården

Foto:VisitJammerbugten

Øl Blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Den unikke natur med farverige solnedgange, høje klitter og brede, hvide sandstrande samt de små hyggelige kystbyer er de helt store trækplastre i Jammerbugten, og selvom det er efterår, er der masser af aktiviteter og oplevelser for jer, der rejser 2 sammen.

I den nordlige del af Jammerbugten er det feriebyen Blokhus, der er mest populær, hvor det hyggelige cafe-, restaurations, og shopping-miljø altid skaber liv og aktivitet.

I den sydvestlige del er det, det naturskønne Slettestrand-Svinkløv, hvor du kan opleve det maritime kystfiskermiljø i Slettestrand og Thorupstrand og deltage i det aktive udeliv for vandrere og mountainbikeentusiaster.

Par vinter strand

Foto:Niclas Jessen

Tips til særlige oplevelser i efterårsferien

Besøg de smukke strande og nyd de flotte solnedgange over havet eller oplev de gyldne efterårsfarver i de store klitplantager i Svinkløv eller i Blokhus. Hvis du vil ud på egen hånd, så kan du besøge et af Jammerbugtens mange Tankesteder, som er særligt udvalgte naturperler eller du kan gøre brug af de mange cykel- og vandreruter, der er i området.

 

Svinklovene

Foto:VisitNordvestkysten

Efterårsferie med guidede naturoplevelser

Her i efteråret kan du deltage på en række aktiviteter, hvor naturen er omdrejningspunktet, og der er lokale guider med til at vise rundt.

Du kan f.eks. tage med Fodslaw Jammerbugt på nogle af de guidede vandreture i Jammerbugtens flotteste natur. Du kan opleve Pirupshvarre nord for Blokhus eller måske Hingelbjerge, hvor du finder Han Herreds højeste punkt, Nordbjerg, som er 83 meter over havet. 

I forbindelse med Efterårsfestival i Blokhus og Bæredygtighedsfestival i Slettestrand-Thorupstrand er der også guidede naturoplevelser, som en del af programmet.

I Slettestrand kan du f.eks. være med når kokken hos Madsmedjen inviterer på Sanketur og madlavning over åben ild den 14. oktober eller på en smuk Vandretur i Svinkløv klitplantage med svampesamling og efterfølgende bålfrokost den 15. oktober. På turene skal der findes urter og svampe sammen med kokken, og efterfølgende tilbereder i menuen sammen i Madsmedjen

> Find flere aktiviteter i naturen under Aktiv i efterårsferien

Blokhus Salt

Foto:Blokhus Salt

Svampe Efterår Blokhus

Foto:Visitjammerbugten

Efterårsferie og smagsoplevelser

I efterårsferien er der en række begivenheder og oplevelser, hvor den lokale smag er omdrejningspunkt. Her bør du besøge områdets Høstmarkeder, hvor der er ægte markedsstemning med friske grøntsager, kød, pestoer, honning, marmelader og meget mere. I forbindelse med Efterårsfestival i Blokhus er Høstmarked den 12. oktober kl. 11-16 i den gamle strandingsgård. I Slettestrand afholdes der Råvaremarked den 13. oktober kl. 11-17 hos Han Herred Havbåde, som en del af Bæredygtighedsfestivalen.

Derudover kan du være med på en guidet rundvisning den 13. oktober, hvor temaet er Smagen af Blokhus og hos Blokhus Saltcenter kan du se hvordan salten udvindes af Vesterhavet og evt. prøve at lave din egen urtesalt.

Besøg også Thorupstrand og se når de blå fiskekuttere lander den friskfangede fisk på stranden hver dag. Her kan du også nyde de nyligt præmierede fiskefrikadeller hos Thorupstrand Fiskehus eller købe den friske fisk med hjem fra fiskebutikken.

> Find flere smagsoplevelser i efterårsferien

Skulpturparken Blokhus

Foto:Skulpturparken Blokhus

Efterårsferie og kunstoplevelser

Jammerbugten byder på flere spændende kunstoplevelser. Du kan altid besøge et af områdets mange gallerier eller kunsthåndværkere. Som noget særligt i efterårsferien er der kunstudstilling på Gjøl med trolde, som kan ses hele oktober måned.

Hos Skulpturparken Blokhus kan du besøge den 20.000 m2 store skulpturpark, hvor flotte sandskulpturer under temaet fra Istid til Nutid imponerer. Oplev en verden af rigt dyreliv, imponerende planter og international kunst i Skulpturparken i Blokhus. Når sulten er stillet i den hyggelige Restaurant og Café, kommer i også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser. Inden rejsen afsluttes træder I ind i et inspirerende univers af kunst, keramik og unika.

Hos Galleri Rødhusgården kan du opleve stor separatudstilling med den anerkendte billedkunstner Malene Hammershøj. Udstiilingsperiode fra 15. oktober til 13. november - hvor der særligt i uge 42 er åbent alle ugen dage kl. 11-15.

Museum for papirkunst

Foto:Danny Richardson

Besøg også Museum for Papirkunst, hvor meterlange papirklip er udstillet med flot lyssætning i husets udstilling. Besøg kerneudstillingen "Med saksen som pensel" eller oplev et ægte nationalklenodie, da forfatteren H.C. Andersens eventyrlige papirklip er udlånt til museet. Når H.C. Andersen fortalte sine utrolige eventyr, klippede han samtidig papirklip, som han til slut foldede ud for sit publikum. Et sandt eventyr, som du kan opleve på papirkunstmuseet.

I forbindelse med Bæredygtighedsfestival er der flere spændende aktiviteter hos Tranum Strandgaard Kunst og Kulturcenter. Her kan du besøge en bæredygtig kunsthåndværkerudstilling eller deltage i en række workshops under det bæredygtige tema.

> Find mere information om kunst

Feriehus luftfoto blokhus

Foto:VisitJammerbugten

Hvor skal vi bo i efterårsferien ?

Et hyggeligt feriehus i klitterne eller et ophold på et hotel er særligt velegnet for jer, der rejser 2 sammen, og det kan skabe de perfekte rammer om en miniferie i Jammerbugten.

Hotel Nor Badehotellet luftfoto

Foto:Hotel Nor Badehotellet

I Jammerbugten findes der rigtig mange feriehuse langs kysten. Her kan du nyde et ophold i fred og ro tæt på havet.

Alternativt kan et ophold på et historisk badehotel være et perfekt ramme om ferien for 2, hvor forkælende god mad og enestående naturoplevelser vil skabe en mindeværdig ferie.

> Se alle overnatningsmuligheder i Jammerbugten

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish