Inspiration til hyggelige juleoplevelser

Julemarkeder

Inspiration til hyggelige juleoplevelser

Julemarkeder og hyggelige oplevelser for familien

I hele november og december er Jammerbugten fyldt med hyggelige julemarkeder.

Her kan du mærke den ægte julestemning og fornemme de gode, gamle, danske juletraditioner. Julelys, duften af friskplukket gran, brændte mandler, glögg og hjemmebag forenes og hyggen spreder sig naturligt blandt gæsterne.

Du kan komme helt tæt på det lokale miljø og historie, og hos mange udstillere er der også god mulighed for at få spændende smagsoplevelser på de mange julelækkerier. 

 

Vi har samlet et udpluk af julemarkederne i Jammerbugten:

> Torsdag 1. november - 31. december:
Julemarked og eventyrligt lys og lydshow i Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus julemarked

> Søndag den 11. november, 17. og 18. november samt 24. og 25. november 
Julestue på Aagaard Hovedgård, Fjerritslev

> Lørdag og søndag 24. - 25. november:
Jul i stalden - Egnssamlingen Tranum

> Lørdag og søndag 24. og 25. november:
Jul på Gl. Grishauge i Klim

> Søndag 25. november:
Julemarked på Gjøl Havn

Herregården Bratskov

> Lørdag den 1. og 2. december: 
Jul på Herregården Bratskov. Den smukke, gamle Herregård Bratskov i Brovst omdannes til et stort julemarked og levendegøres med gammelt håndværk. Besøg smeden ved essen, smag de hjemmelavede lækkerier og oplev de gamle stuer på Herregården i Brovst. Besøg de ca. 30 forskellige boder, hvor du finder et væld af spændende juleting. Lørdag kl. 10.00-14.00 er der nisseløb og kl. 14.00 kommer julemanden forbi med sin sæk.  

> Lørdag den 1. december:
Jul i Oldemors Køkken i Store Vildmose, Vildmoseporten. Gamle juletraditioner som på vore oldeforældres tid kan opleves, når Vildmoseporten sædvanen tro byder på fulling, varme vafler, risengrød, kaffe/te og sirupkage m.m. 

> Lørdag den 1. december:
Adventshygge i Egnssamlingen Saltum - Besøg de arbejdende værksteder og smag de nybagte æbleskiver af den gode gamle slags - lavet på det gamle brændselskomfur

Etly Klarborg Trip Trap Nisserne

> Søndag den 2., 9., 16., og 23. december
Jul i Nissehuset hos Etly Klarborg – Butik Gammelbo. Nissehuset har åbent hver søndag i advent. Gå en tur i skoven og forsøg at finde nisserne, som skjuler sig i skoven omkring Nissehuset. I Nissehuset kan der købes æbleskiver, gløgg, kaffe og sodavand.

Nisserne hos Etly Klarborg

> Søndag 8. december: 
Julehygge på Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum kl. 14-17.
Dekorationer, ølsmagning og præsentation af ny julesennep.

> Søndag 23. december: 
»Kål i kælderen«
med servering af stuvet hvidkål og hvidtøl i Bryggerkælderen hos Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum. Butikkerne har også åbent.

Jul på torvet Fjerritslev

Dette er blot et udpluk af julemarkeder og hyggelige juleoplevelser.

Du finder en > Komplet oversigt med alle begivenheder op mod jul i Det Sker kalenderen

Oplevelsestur til Jammerbugten

Planlægger du en oplevelsestur til Jammerbugten, så kan du kombinere besøget på julemarkederne med nogle af de mange andre spændende muligheder i området. 

Papirkunst, skøjtebane og hyggelig juleshopping i feriebyen Blokhus

Hos Center for Papirkunst i Hune kan du for eksempel lade dig imponere af de enestående papirværker og se den særskilte udstilling.

Center for papirkunst

I Blokhus by er Blokhus Skøjtebane åbnet, og de mange butikker er blevet fyldt med julevarer, så du kan gøre dine juleindkøb. Hos Kalstrup Livsstilshus finder du spændende specialiteter og alle de kendte mærker indenfor tøj, sko og boliginteriør i det 2000 m2 store shoppingcenter, som holder åbent alle dage.  Dagen kan afsluttes med et besøg på en af de spændende restauranter i byenhvor udbuddet spænder vidt. I den gamle strandingsgård, som tidligere var centrum for datidens skudehandel, finder du flere restauranter. Det hyggelige, historiske miljø med bindingsværk og stråtækte længer huser blandt andet Restaurant Futtenog på den anden side af gaden kan du prøve  klassiske danske retter med et moderne strejf hos Restaurant Nordstjernen eller det italienske køkken hos Restaurant Sotto Vento. Du kan også se og besøge det nye badehotel i byen: Strandhotellet Blokhus, som tilbyder gastronomiske oplevelser og spændende gourmetmad med rødder i det nordiske og franske køkken. 

Spændende kysthistorie og lokale specialiteter i Thorupstrand

Thorupstrand kan du besøge Danmarks største aktive kystlandingsplads, hvor de lokale fiskere - Gutterne på kutterne - stadig trækker deres kuttere op på land, når de er færdige med dagens fangst. Du kan samtidig købe fisken frisk med hjem eller købe ind af spændende specialiteter i Thorupstrand Delikatesse eller Thorupstrand Røgeri. 

thorupstrand

Foto: Thorupstrand - et levende kulturmiljø hvor bådene stadig trækkes op på stranden.

Til julebordet kan du også med fordel lægge vejen forbi de små mejeributikker i Jammerbugten. Forkæl dine smagssanser med de lokale specialiteter hos Aabybro Mejeri og Ingstrup Mejeri eller se, hvordan der udvindes salt direkte fra Vesterhavet hos det lokale saltsyderi Blokhus Salt 

En oplevelsestur til Jammerbugten kan også kombineres med en af de stemningsfulde julekoncerterhvor programmet spænder vidt. Mange afholdes i de smukke, historiske omgivelser i områdets kirker eller du kan opleve kendte, danske navne på scenerne rundt omkring i området.

> Se oversigt med stemningsfulde julekoncerter 

 

> Læs mere om stemningsfyldte juleoplevelser i Jammerbugten og vind en vinterferie i den vilde, nordjyske natur

Del denne side

Stemningsfyldte juleoplevelser i Jammerbugten 2018

Stemningsfyldte juleoplevelser i Jammerbugten 2018

Tips og inspiration til hyggelige juleoplevelser i november og december
Vind vinterferie!  

Skulpturparken Blokhus

Julemarked i Skulpturparken Blokhus - nov.- dec. 2019