Museum for papirkunst

Kunst-tour Jammerbugt

Foto: Museum for papirkunst

Jammerbugten er rig på gallerier og kunsthåndværkere, og på denne tur vil du komme omkring et udsnit af de forskellige kunstformer og stilarter.

Geografisk går turen fra det nordligste punkt hos KunstArt 20, beliggende tæt ved Saltum, via Blokhus, Tranum, Slettestrand og til det sydvestligste Kunst Unik i Thorupstrand.

KunstArt 20

Foto:KunstArt 20

Det nordlige Jammerbugten

Længst mod nord i Jammerbugten bør du besøge det lille galleri  KunstArt No. 20 ved Saltum Strand, hvor kunstneren Janne Wollesen primært udstiller egne værker i mixed media og akryl, men du kan også opleve enkelte gæsteudstillere fra både Danmark og udlandet. Hos KunstArt no. 20 kan du også deltage på malerkurser og overnatte på gården, som også er indrettet til B&B.

Kunstoplevelser i Blokhus-Hune området

I Hune tæt på Blokhus skal du absolut besøge Museum for Papirkunst, hvor Bit Vejle har åbnet museet i 2018 med udstilling af egne værker. Fortryllende, meterlange papirklip af international klasse udarbejdet med en lille broderisaks.

Museum for papirkunst

Foto:Museum for papirkunst

En lille gåtur fra Museum for Papirkunst, ligger blomstermaleren Anne Justs Have – også kendt som  Haven i Hune.

Nyd den betagende og smukke have på 7500 m2, som er opdelt i farvetematiske småhaver. Haven rummer også Anne Justs Have Galleri og butikhvor der i ateliet er en permanent udstilling af afdøde Anne Justs malerier og keramik, ligesom der i løbet af sommeren vil være forskellige musikarrangementer.

Haven i Hune Anne Just

Foto:Haven i Hune

Et besøg i haven gør sig bedst med en god kop kaffe, lækker hjemmebagt kringle eller en smørbolle, som du kan nyde hvorend i haven, du lyster. Skulle du forelske dig i de smukke omgivelser er der også mulighed for at overnatte på Havehotellet med direkte adgang til haven.

Skulpturparken Blokhus

Foto:Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus, som også ligger i Hune, kan du opleve den 20.000 m2 store skulpturpark med værker i sand, sten, granit, træ og beton. Dette års tema er Vilde vikinger. I tilknytning til Skulpturparken finder du også stor butik med kunst i Kulturhuset. Omkring juletid er parken og skulpturerne omdannet til stort lysende julemarked med tusindvis af julelys.

I den lille by Hune finder du også Etly Klarborgs nisseunivers, hvor den kendte kunstner har sin egen forretning med de kendte keramiknisser. Så mangler du en nisse til samlingen eller vil du blot tage et kig på de klassiske, danske nisser – så kom forbi her.

Galleri Rødhusgården

Foto:Galleri Rødhusgården

Længere mod syd - ca 5 km fra Blokhus - beliggende på heden ved Rødhus må du ikke gå glip af et besøg hos Galleri Rødhusgården,  som i den 1000 m2 store udstilling viser nutidig kunst af høj kvalitet af såvel danske som internationale kunstnere.

I Kaas tæt på Pandrup finder du Vesterhawsnissensom er en bæredygtig nisse, der er lavet af drivtømmer håndplukket fra Vesterhavet, gamle genbrugspelse og lækker uld fra Norge, Island og Peru. Hver nisse er helt unik og har dets helt eget særpræg, da de er lavet af genbrugelige materialer.  

Det sydvestlige Jammerbugten

Bevæger du dig videre sydpå langs kysten mod Tranum og Fosdalen bør du lægge vejen forbi Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter. Gården, der ligger helt nede ved Tranum strand, er ombygget til kunst- og kulturcenter, og i den ene længe er der et dejligt udstillingslokale, hvor der er skiftende kunstudstillinger af nutidig billedkunst, koncerter og foredrag. Tæt på Tranum finder du også Tranum Lys & Glas. En stor gårdbutik med lys, glaskunst og keramik fra eget værksted, hvor du også kan finde gode gaveideer. På gården kan du også overnatte i stedets Bed & Breakfast.

Ved Slettestrand og Svinkløv er Rakugalleriet et besøg værd. Rakugalleriet, der holder åbent efter aftale, er et keramisk værksted og salgsudstilling for det unikke og smukke rakubrændte lertøj.

Rakugalleriet

Foto:Rakugalleriet

Ca. 5 km fra Slettestrand – finder du Anne Maria Kornums  ”Det lille galleri” i Hjortdal. Galleriet huser kunst, som er inspireret af dyr, mennesker, omgivelser og den skønne, danske natur. Kom forbi og lad dig inspirere af en kunstner, som laver spændende farvesammensætninger.

I Kollerup tæt på FJerritslev finder du Birthe Lund Johansens kreative værksted, udstilling og butik, VÆV. Med 40-års erfaring skaber Birthe og hendes trofaste medhjælpere håndvævede kludetæpper og beklædning af genbrugsmaterialer i yderst god kvalitet. Derudover laver de også de fineste kurveflet i naturens egne materialer eller genbrug.

Bevæger du dig mod det sydvestlige Jammerbugten ved Thorup Strand finder du Kunstuniksom har håndlavet og mundblæst havekunst og boligkunst, som skiller sig ud på den gode måde. Kunsten laves med passion, og kan opleves i Kunstuniks smukke have på 3000 m2. Her er der også mulighed for at overnatte i det tilhørende B&B.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish