Oplev magi, eventyr og fortryllelse

Turforslag Blokhus-Hune

Oplev magi, eventyr og fortryllelse

Oplev Blokhus og Hune - for busselskaber og kør-selv

En kør-selv-oplevelse med magi, eventyr og fortryllelse i centrum

Blokhus og Hune hænger efterhånden sammen som en samlet by, og området har gennemgået en gennemgribende udvikling de sidste 5-10 år. Nye attraktioner og oplevelser er blomstret op, og du kan opleve masser af magi, eventyr og fortryllelse i den lille kystby Hune. 

Se for eksempel de imponerende skulpturer udstillet i sand, træ og beton i Skultpurparken, oplev fortryllelsen i de eventyrlige papirklip i Center for Papirkunst og tag med på en magisk rejse hos nissernes mor, kunsthåndværker Etly Klarborg.

Har du lyst til at opleve området på egen hånd, så er der sammensat et program, som er et bud på en rigtig hyggelig kør selv tur, når du har 1 dag til rådighed.

 

Kør selv forslag:

Start dagen med morgenmad/brunch i:

Café Kringlen (Hune Bageri)

Besøg den hyggelige café, som ligger i forlængelse af Hune Bageri. Start dagen med en dejlig brunch eller blot en kop kaffe/te og et rundstykke, som findes i rigtig mange spændende varianter.

Café Kringlen (Hune Bageri), Vesterhavsvej 14, Hune, 9492 Blokhus, tlf. 98 24 90 70 - mail
Åbningstider: Hver dag kl. 6:30-17:00
> Find vej til Café Kringlen - Hune Bageri

 

Fortsæt turen til

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2, og har Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze, alt placeret i smukke sansehaver.
Fra 1. november og frem til årsskiftet tændes tusindvis af julelys og dekorationer. Oplev magien og kom i julestemning.
Mulighed for bespisning med f.eks. frokostretter, middagsretter eller kaffe med kage, som kan nydes ude i parken eller indendørs i f.eks. orangeriet, cafeen eller restauranten i Kulturhuset Blokhus, som er en del af Skulpturparken Blokhus, med flere størrelser af lokaler med plads til grupper fra 20-400 personer.

Skulpturparken Blokhus, Vesterhavsvej 6, Hune, 9492 Blokhus, tlf. 70 23 17 56 - mail
Åbningstider: fra den 1. maj til og med den 23. december er der åbent alle ugens 7 dage fra kl. 11-21. Sandskulptur Festival har i år temaet ”Alletiders Helte”. Betonskulptur Festival har i år temaet ”Havets Vidundere” og Træskulptur Festival har i år temaet ”Skovens Dyreliv”. Magisk Juleshow (Nordjyllands største) starter fra den 1. november indtil jul, hvor kilometervis af julelys og mange flotte dekorationer skaber en fantastisk julestemning i den smukke park. 
Entré: Voksne 80 kr. Børn 3-12 år 40 kr.  (alle under 3 år og over 90 år har fri entre). Grupper på mindst 10 personer opnår 10% rabat på entreen.
> Find vej til Skulpturparken Blokhus

 

Fortsæt turen til: 

Anne Just´s Have - Haven i Hune

 Oplev blomstermaleren Anne Just´s have. 7500 m2 haveunivers opbygget i farvetematiske småhaver
“At være her i Haven i Hune er at få en livsindsprøjtning af alt det bedste i Verden. – Hune Haven er sjælens have. Du kan le og forundres og overraskes uafbrudt.”
  citeret fra Ghita Nørby, sommeren 2014.

haven i hune

Anne Just´s Have - Haven i Hune, Postbakken 4, Hune, 9492 Blokhus, tlf. 98 24 98 99 - mail
Entré:  70 kr. pr. person, der gives ikke gruppe- eller pensionistrabat. Mulighed for kaffe med kringle 60 kr. pr. person. Kapacitet 100 til 200 gæster ad gangen.
Åbningstider: 28. april til 30. september 2018. Tirsdage, samt lørdage og søndage kl. 13:00-16:00. I sommermånederne lidt oftere. Grupper modtages gerne udenfor åbningstid ifølge aftale.
> Find  vej til Haven i Hune

 

Herefter anbefales et besøg i:

Center for Papirkunst 

Nordens eneste Center for Papirkunst. Oplev den verdenskendte psaligraf Bit Vejles fantastiske værker, der har høstet stor international anerkendelse; og besøg de skiftende udstillinger – skift to gange årligt! Kig indenfor i atelieret, hvor du kan afprøve dine egne kreative evner. I Center for Papirkunst foregår alt indendørs. Der er mulighed for besøg uden for almindelig åbningstid for grupper på +20. I caféen sælges dejlige kager, sandwich og tapas-bræt. Kapacitet: 150 mennesker.

center for papirkunst blokhus

Center for papirkunst, Ilsigvej 2, Hune, 9492 Blokhus, tlf. 60 12 94 92 - mail 
Åbningstider: åben alle dage kl. 10:00-17:00. Entré: Voksne 60 kr. Børn 30 kr.
> Find vej til Center for Papirkunst

 

Fortsæt efterfølgende med et besøg hos:

Etly Klarborg - Klarborg nisserne

Oplev et sandt nisseunivers hos nissernes mor kunsthåndværker Etly Klarborg. I Etly Klarborgs butik i Hune er der masser af julestemning hele året og personalet er klar til at fortælle den gode historie.

Etly Klarborg, Ilsigvej 19, Hune, 9492 Blokhus, tlf. 29 99 53 43 / 98 24 53 43 - mail
Åbningstider:  se hjemmesiden – hele julen er der åbent hver dag kl. 10:00-17:00. Gratis entré.
> Find vej til Etly Klarborgs butik

 

Læg herefter vejen forbi:

Blokhus Lys

Her finder du helt sikkert et lys, der passer til dig i din farve og facon. Oplev den store udstilling med nisser, hele året rundt. Mulighed for at dyppe sine egne lys. Lysdypning kan påbegyndes indtil 2 timer før lukketid. 
Blokhus Lys, Ilsigvej 19, Hune, 9492 Blokhus, tlf.  98 20 82 02 - mail
Åbningstider: Hver dag kl. 10:00-17:15 – vinterlukket uge 1-6. Gratis entré.
> Find vej til Blokhus Lys

 

En lang dag kan afsluttes med at lave dit eget salt til et forkælende fodbad hos:

Blokhus Saltcenter

Blokhus Saltcenter syder salt fra Vesterhavet og laver egne kryddersalte og badesalte.

Blokhus Saltcenter, Helledivej 9, 9430 Pandrup, tlf. 22 30 05 93 - mail
Åbningstider: kl. 10-17 året rundt. Entré til hele området er kun kr. 25,- og gælder som årskort. Børn under 12 år gratis.
> Find vej til Blokhus Saltcenter

 

> Læs mere om Ferie i Jammerbugten

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

 

Del denne side