Høstfest Fårup Sommerland

Børnenes efterårsferie

Foto: Fårup Sommerland

Høstfester, familieaktiviteter og fuld fart i Fårup Sommerland. Se guide til børnenes efterårsferie!

Børnenes efterårsferie i Jammerbugten

Der bliver kræset for oplevelserne i børnehøjde, når der holdes efterårsferie i Jammerbugten.
I Fårup Sommerland inviteres der til stor høstfest, og i badebyen Blokhus er der et omfattende aktivitetsprogram klar med spændende oplevelser hver dag i Blokhus Efterårsfestival. I Slettestrand og Thorupstrand inviteres der til Bæredygtighedsfestival, hvor der også er spændende aktiviteter for hele familien.

Høstfesten er en hyggelig dansk tradition og nært forbundet til efterårsferien, som ofte også kaldes "Kartoffelferie". I kartoffelferien har der været tradition for at hente kartoffelhøsten hjem på gårdene. Mange aktiviteter i efterårsferien har netop derfor også kartoflen som omdrejningspunkt.

Særlige børnevenlige oplevelser

Her ser du en oversigt med et udvalg af de bedste aktiviteter for familien i efterårsferien.

 • Gummistøvlebiologerne Badass Biology laver fremragende naturformidling i børnehøjde. Der er flere guidede ture, som du og familien kan deltage på f.eks.: "Er der liv? Krible Krable skovtur" "Klitternes Hemmelighed", "Fiskefis for børn" eller På jagt efter havets guld - Ravjagt  med UV-Lygter". Du finder detaljer om aktiviteterne i programmet for Efterårsfestival i Blokhus
 • Sultanen fra Ali Babas Karavane laver fantastisk trylleshow på Blokhus Torv den 12. oktober
   
 • Vær med til en sjov dyst - Lasergame i skoven i Gateway Blokhus den 16. oktober  
   
 • Havheksen og Skibsforliset: Opgaveløb for hele familien i forbindelse med Blokhus By Night den 12. oktober. Der udleveres magiske skattekort, og der skal løses uhyggelige opgaver. 
   
 • Vær kreativ og pynt haloweenkager med Sara Græsborg kendt fra ”Den Store Bagedyst”. Sara
  deler ud af gode bagetips og pynter haloweenkager sammen med børnene den 15. oktober kl. 12-16. Besøg også Museum for Papirkunst og lav uhyggelig papirklip eller lad dig inspirere til sandskulpturkunst og leg i sandet hos Skulpturparken Blokhus, hvor de enorme sandskulpturer er udført i temaet Eventyrlige filmfigurer.
    
 • Børne Disko i Badeland med DJ SCOUT i Blokhus Feriecenter torsdag den 15. oktober. 
  Der skrues ned for lyset og op for musikken, så tag ”Badeskoene” på og kom og vær med til en sjov aften, når badelandet byder op til disko

   
 • Høstfest i Fårup Sommerland. Forlystelserne holder åbent hele efterårsugen (dog ikke Aquaparken). Forlystelsesparken vil være pyntet op med guirlander, flag, halm, neg, gamle landbrugsmaskiner og meget mere, så du kommer i den helt rigtige høststemning.
   
 • Kartoffeldag i skoven i Gateway Blokhus. Deltag i en super sjov familiedag i skoven den 14. oktober, som står i kartoflens tegn. Lav dine egne kartoffelpandekager, udforsk din kreative side med kartoffeltryk eller hvad med at lave dine egne kartoffelchips. 


> Du finder flere detaljer om ovennævnte aktiviteter i programmet for Efterårsfestival i Blokhus

 

 • Guidet tur for familien på mountainbike i Slettestrand-Svinkløv. 
  Tirsdag den 13. oktober og lørdag den 17. oktober kl. 13.30 kan hele familien tage med de professionelle guider hos Feriecenter Slettestrand på en guidet mountainbiketur i den smukke natur, der omgiver Slettestrand. Turen kan afsluttes med en dukkert i varmtvandsbassinet i det nyopførte Havbadehus.
   
 • Besøg Hjortdal Dyrefarm, der ligger ved Slettestrand, hvor du sammen med børnene kan opleve spændende dyrearter. Farmen er en minizoo med 350 dyr fordelt på 50 racer. Du kan f.eks. fodre geder og lamaer, der går frit rundt blandt publikum, og de er rigtig glade for gulerødder. Du kan bla. også se flotte polarræve, påfugle, næsebjørne og silkeaber, tage med på skattejagt eller prøve ponyridning.  
   

 • Kreative workshops hele ugen hos Tranum Strandgård  i forbindelse med Bæredygtighedsfestival. 
  "Smykker af cykelslanger"
  , "Flet en Fisk" eller ”Lav en finurlig figur af strandfund” er bare nogle af de sjove aktiviteter, som du kan invitere familien til i efterårsugen.

 

> Du finder flere detaljer om ovennævnte aktiviteter i programmet for Bæredygtighedsfestival
 

 • Leder du efter en sjov aktivitet, hvor du og familien får masser af frisk luft og samtidig bliver rørt, så kan du invitere på en sportslig udfordring i fodboldgolf på fodboldgolfbanerne i Jammerbugten

 

Listen er ikke udtømmende for spændende familieoplevelser, men mere tænkt som inspiration til feriedagene.

 

Hvor skal vi bo i efterårsferien?

Feriehusene eller feriecentrene er særligt populære for børnefamilierne og kan skabe de perfekte rammer om en efterårsuge for familien, hvor der både er god plads, men også sørget for god underholdning

Vil du forkæle familien, og mangler du et familievenligt sted at bo i efterårsferien?  Tæt på Løkken og Blokhus og kun 400 meter fra en af Danmarks allerbedste og mest børnevenlige strande ligger feriecentret Landal Green Parks Grønhøj Strand. Her er du og familien garanteret en familieferie fuld af sjove oplevelser med base i et af de hyggelige feriehuse på feriecentret.

Alternativt kan du kigge nærmere på Blokhus Feriecenter, som ligger i hjertet af feriebyen og lige ud til den populære badestrand eller længere mod syd finder du Feriecenter Slettestrand, som også har ferielejligheder, der er velegnede til familier.

Alternativt kan du kigge forbi feriehusudlejerne, hvor du sikkert kan finde et dejligt feriehus tæt på kysten og i smuk natur.

Du kan naturligvis bo på Hotel Fårup, som ligger lige midt i forlystelsesparken og dermed være helt tæt på alle forlystelserne, finde et hyggeligt vandrehjem eller måske en dejlig campingplads.

 

> Find alle overnatningsmuligheder i Jammerbugten