Efterårsferie

Efterårsfestival i Slettestrand Thorupstrand

26.9.2023
Foto: Kristian Skjødt

Hver eneste dag i efterårsferien er der sjove oplevelser for hele familien i Slettestrand, Thorupstrand og Tranum - i alt 80 aktiviteter på 9 dage.

Læs hele programmet for efterårsferien i Slettestrand Thorupstrand HER

ridning på islænder heste

Foto:Svinkløv Turridning

lys og kunst

Foto:VisitJammerbugten

Guidetur på MTB

©VisitJammerbugtenFoto:Kristian Skjødt

Kom med ud i naturen
I år kan du komme med til noget helt nyt - Trail Fox Slettestrand, her kan du se frem til en stor naturoplevelse og en virkelig god dag i løbeskoene eller vandrestøvlerne, når den storslåede nordjyske natur skal erobres. Hver formiddag sadler Svinkløv Turridning islænderne op og tager dig med ud på ridetur i den skønne Svinkløv Klitplantage. Eller tag med på teknikbanen og lær de grundlæggende færdigheder og andre teknikker her er både kursus for børn og voksne begyndere og for de lidt mere øvede er der mulighed for at deltage Sporet i Svinkløv, men ikke som du kender det! Her kommer du ud til de sjoveste nedkørsler og de smukkeste udsigter. På stranden ved Thorupstrand kan du blive klogere på historien om den norske damper Stanley, når Anni levende beretter om damperen, som til sidst drev i land ved Thorupstrand. I Tranum kan du lede efter ”Guldæg” – oplevelser, hent opdagelseskortet hos Dagli´Brugsen.

Bæredygtighedsdag - mandag i uge 42
Mandag har vi valgt at sætte særligt fokus på bæredygtighed, hvor vi har samlet aktørerne på og ved Strandhotel Klitrosen. Vi har inviteret alle de lokale råvareproducenter med til et kæmpe råvaremarked på Strandhotel Klitrosen, og vi lover, der bliver rigtig mange lækkerier. Vi får besøg af Nordværk, som vil gøre dig klogere på den nye affaldssortering. Du kan også prøve kræfter med deres affaldsquiz eller være kreativ med af lave flot papir ud af genbrugspapir. Besøg det spændende genbrugs- og loppemarked, som Hjortdal Beboerforening står for, og gør et godt loppefund. Ikke nok med det, vi får også besøg af DKVild Jammerbugt, som vil gøre os klogere på, hvordan vi styrker biodiversiteten og gør det bæredygtigt samt Race for Oceans, som vil vise dig, hvordan du let kan gøre en kæmpe forskel ved at samle plast pellets fra strandene. Det bliver en mandag med fokus på BÆREDYGTIGHED.

Sjov for hele familien 
Fællesskab og sjov for hele familien er der også masser af muligheder for i området. På Feriecenter Slettestrand kan du spise nybagte pandekager tilsat duften af brænderøg, når der diskes op med rendyrket pandekagehygge og bål. De voksne kan hygge sig med aftertrail eller bare en kop kaffe og kage.

Smag på Jammerbugten
Kom med til Ginsmagning hos Tranum Mølle Destilleri, hvor du får lov at smage skarpe gins, høre røverhistorier og komme med på rundtur i destilleriet. Hos Strandhotel Klitrosen er der både mulighed for at hente inspiration til en kommende fest samt komme med til DinnerDays. Hos DahlLuther, mikrobageriet i Tranum, er der åbent lørdag for køb af surdejsbrød og lækre kager.

Workshop og udstillingerI uge 42 kan du også besøge den spændende efterårsudstilling på Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter, hvor 3 erfarne udstillere, Billedkunstner Steffen Tast, Klaus Bahnsen og Bruno Kjær, skaber en særlig magisk treklang af jysk kunst med international samklang.
Hos Tranum Lys og Glas kan du tilmelde dig selv og dine børn eller børnebørn til stumpeglasworkshop, og lade kreativiteten udfolde sig, hvis ikke kan du også hente skøn inspiration i den flotte udstilling med lys, keramik, glas m.m. 
Besøg også Han Herred Havbådes fine udstilling om, hvordan man bygger kystbådene til stranden og om, hvordan klinkbådstradition er kommet på UNESCOs liste over verdens levende kulturarv.

Selvforkælelse
Nyd en god gang yoga eller deltag i morgentræningen på Feriecentret og glem alt om arbejder og huslige pligter. Eller tag en tur i svømmehallen i Fjerritslev, hvor der både er mulighed for at hygge eller svømme baner. Du kan også slutte det hele af med en festaften på Feriecenter Slettestrand, hvor hygge og fællesskab er i fokus.
 

Lokale Råvarer

Foto:VisitJammerbugten

Lokale Råvarer

Foto:VisitJammerbugten

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish