Thorupstrand Kutterne

Kutterfestival i Thorupstrand - Hook & Cook

8.9.2022
Foto: VisitJammerbugten

De autentiske lyseblå kuttere danner scenen for en fantastisk dag med kutterfestival i Thorupstrand lørdag den 10. september.

En imponerende redningsaktion, råvaremarked og ikke mindst et lækkert musikprogram med Mathilde Falch i spidsen, er bare noget af det du kan opleve til Hook & Cook i Thorupstrand.

Oplev en redningshelikopter i aktion

Lørdag formiddag kl. 10-12 byder Thorupstrand Redningsstation indenfor til et kig bag kulissen. Her får du mulighed for at opleve, hvordan en redningsaktion foregår på vandet, når den store redningshelikopter og redningsbåden fra Thorupstrand sættes i aktion, og demonstrere hvordan en mand kan redes op af det vilde Vesterhav.

Der er desuden åbent hus på redningsstationen, hvor du har mulighed for at se og høre om de forskellige redningsrekvisitter - båden og bilen, samt stille spørgsmål til personalet.

Alle er velkomne - børn som voksne. I tilfælde af udkald kan dele af arrangementet blive aflyst.

Gratis kutterkoncert i Thorupstrand

Thorupstrand er de seneste år blevet kendt for deres kutterkoncerter, hvilket der er skruet ekstra op for til Hook & Cook i Thorupstrand, der kan præsentere et stærkt musikprogram, hvor der vil være toner for en hver smag. De smukke lyseblå kuttere danner scenen for lækkert dansk musik. På programmet kan du blandt andre møde Mathilde Falck, der skaber den helt rigtige stemning til en ægte strandfest. Tag dit tæppe med, køb noget at drikke og noget lækkert at spise i en af boderne og nyd musikken fra Os to, Superscum, Mathilde Falch og Lemvig Shanty Kor.

Strandbaren Revlen har åbent under hele festivalen og står klar med lækre kolde fadøl og drinks samt ginbar ved Tranum Mølle Destilleri.

”Vi glæder os så meget til at se en masse glade gæster i Thorupstrand. Vi synes, vi har sammensat et rigtig spændende program for hele dagen og for hele familien”, udtaler Janni fra Thorupstrand, som sidder med i styregruppen for Hook & Cook i Thorupstrand.

Lokalt råvaremarked & lækre lokale fiskeretter

Kl. 10-14 er der mulighed for at møde lokale råvareproducenter. Her kan du blandt andet møde den nye gårdbutik fra Tranum, Dahl Luther, som bager smagfuldt surdejsbrød og lækre kager, der får enhvers tænder til at løbe i vand.

Du kan også møde Tranum Mølle Destilleri, der har et større udvalg af gin fra egen produktion. Den lokale ginproducent har gjort sig bemærket ud over Nordjylland, han levere nemlig gin til D’Angleterre i København.

Derudover kan du også købe grøntsager, honning, øl far Bugtens Bryghus mv. Du kan også købe en kurv, så du har mulighed for at fylde med alle de lækre ting, du får købt til markedet, hvor der også vil være lokale kunsthåndværkere, som udstiller.

Du kommer ikke til at gå sulten til Kutterfestivallen, for der er rig mulighed for at få stillet sulten undervejs. Thorupstrand Fiskehus til byder fiskepakker, der kan tilberedes over bål, gutterne fra røgeriet laver lækkert beach food for at nævne nogle få.

Outdoorliv med Vildmarks-Jon

Fra kl. 10-16 vil du kunne møde Vildmarksjon i hans outdoor camp på Thorupstrand. Her kan du blandt andet opleve, hvordan en frisk fisk tilberedes på vildmarksmanér.

Du får desuden mulighed for at fiske direkte fra standen både med stang og net, hvor du måske er heldig at få en reje i nettet.

Hvis du er en kreativ sjæl, er der også stenværksted, hvor du kan gå på jagt efter de flotteste sten på stranden og dekorer dem i outdoor campen.

Børneteater Natterdag

Oplev Teater Natterdag og Syddjurs Egnsteaters eventyrlige børneforestilling ”Fiskeren og hans kone”, som spiller ved kutter-scenen kl. 11.

Vandretur med historiefortælling

Kom med Stedkender på en skøn 6 km vandretur med historiefortælling, hvor ro, nærvær og de gode historier fra Thorupstrand og Jammerbugten er på programmet.

I løbet af turen er der flere stop, hvor vi står og nyder skoven, fuglene og den friske luft, og der fortælles om fiskerne, redningsstationen og udvalgte dele af områdets mange historier.

En del af Hook & Cook fra Visit Nordvestkysten

Kutterfestival i Thorupstrand er en del af konceptet Hook & Cook på Nordvestkysten, og er for både par, familier og fiskeentusiaster og er i Thorupstrand et samarbejde mellem VisitJammerbugten og VisitNordvestkysten.

Langs hele kysten er der arrangementer, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med fiskeriets mange facetter fra hav til bord, men også fiskerikulturen og historien. Fiskekonkurrencer langs kysten skal desuden sætte fokus på de mange muligheder for kystnært fiskeri fra strande og moler både i sommersæsonen, men i endnu højere grad i sensommeren og efteråret.

Konceptet Hook & Cook er udviklet af Destination Nordvestkysten i samarbejde med de lokale turismeaktører, og det har som formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne. Det sker med en række arrangementer, events og konkurrencer, der alle har fisk og fiskeri som udgangspunkt.

Den samlede arrangementsoversigt kan findes https://www.visitnordvestkysten.dk/hook-cook

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish