Årets Blokhus-Æg 2022

Årets Blokhus-Æg 2022

31.3.2022
Foto: Poul Nymark

Påsken i år byder på indførelsen af en ny tradition, nemlig opstilling af kæmpe dekorativt Blokhus

Erhvervsforeningen Destination Blokhus og Museum for Papirkunst, med Bit Vejle i spidsen, er gået sammen om et nyt udsmykningsprojekt. Planen er, at der hvert år skal opstilles et nyt unikt Blokhus-æg, udskåret efter et af Bit Vejles fantastiske papirklip.

Det første æg kan ses ved rundkørslen i Hune, hvor alle der kommer til området, bliver mødt af den nye smukke udsmykning. Med tiden er planen, at hele destinationen blive dekoreret med de kreative Blokhus-Æg. Det nye Blokhus æg kan ses helt frem til 2. påskedag.

En ny begyndelse

Det unikke æg er intet mindre end 2,5 meter højt og 1,8 meter i bredden, og årets Blokhus-æg symboliserer en ny begyndelse.

Fuglene er vendt tilbage til området og varsler lysere tider med deres sang og redebygning, og kigger man nærmere, kan man se, at fuglen holder øje med sine dyrebare æg. Der er tre af slagsen, og det ene er allerede begyndt at klække. 

Ser man godt efter, opdager man, at der også ligger et brev i reden - et gækkebrev. Danmark er nemlig det eneste land i Verden, som har tradition for at klippe, og netop i år vil man i Blokhus forsøge at lave ”Verdens største gækkebrev” i samarbejde med Destination Nordvestkysten.

Kronen på toppen af ægget en hyldest til Dronning Margrethe II, som i år fejrer 50-års regeringsjubilæum samt en hyldest til Kronprinsesse Mary, som fylder 50 år.

Det unikke klip, som Blokhus-Ægget 2022 er lavet efter, kan købes hos Museum for Papirkunst til ophæng i hjemmet.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish