Høstmarked Blokhus

Smagsoplevelser og efterårsferie

Foto: VisitJammerbugten

Find de bedste smagsoplevelser til din efterårsferie. Høstmarkeder, sanketure, svampejagt, kartoffelfestival, lokale råvareproducenter. Se guide !

Efteråret og efterårsferien byder på en lang række smagsoplevelser. Her på siden finder du et udpluk af spændende oplevelser, som bygger på den lokale smag i Jammerbugten. Begivenheder og lokale råvareproducenter forkæler dine smagsløg og restauranterne står klar med spændende efterårsmenuer.

Guide til smagsoplevelser

Her er samlet et udpluk af spændende smagsoplevelser til din efterårsferie. Du kan besøge alle eller finde dine egne favoritter.

Høstmarkeder
Grønsager, honning, kød, gin, pesto og meget mere er at finde på de 3 høstmarkeder, der afholdes i efterårsferien. Som en del af Blokhus Efterårsfestival, afholdes det populære efterårsmarked den 12. oktober kl. 11 - 16, hvor boder og råvarer findes i den gamle strandingsgård. I Slettestrand-Thorupstrand, som en del af Bæredygtighedsfestival afholdes der også Råvaremarked den 13. oktober kl. 11-17, hvor du kan møde de lokale råvareproducenter.
Smagen af Blokhus
Som en del af Blokhus Efterårsfestival kan du deltage på Smagen af Blokhus - en guidet oplevelsestur i Blokhus´ fortid, nutid og fremtid og få en lille smagsoplevelse på udvalgte steder rundt i byen den 13. oktober kl. 13.30 - 14.45.  Hos Kalstrup Livsstilshus  kan du i forbindelse med Efterårsfestival i løbet af ugen komme med til Romsmagning, Fairtrade Chokoladesmagning og Nordisk - Naturens Forråd, som uddeler smagsprøver på deres produkter inspireret af det nordiske landkøkken.
Blokhus Saltcenter
Hos Blokhus Salt kan du se hvordan der udvindes salt fra Vesterhavet til det populære Blokhus Salt. Bland dit egen urtesalt, prøv et fodbad tilsat Blokhus-badesalt og nyd frisklavet kaffe til ganen.
Mejerier og mejeributikker
Besøg et af landets ældste mejerier - Aabybro Mejeri og køb ind af de populære specialiteter i den hyggelige mejeributik. Du kan også besøge Café Privaten og nyde den velkendte Ryå Is.  Tag også turen til Ingstrup Mejeri, som er kendt for Ingstrup ost. I mejeributikken kan du også finde øvrige spændende råvarer.
Kartoffeldag i Gateway Blokhus
Den 14. oktober kl. 11.00 - 14.30 afholdes der Kartoffeldag i Skoven. En sjov og hyggelig familiedag i skoven, som står i kartoflens tegn. Du kan lave dine egne kartoffelpandekager, udforske din kreative side med kartoffeltryk eller måske lave dine egne kartoffelchips. På bålpladsen er der også naturbageovn og hos Hune Bageri kan der altid afhentes snobrødsdej, så du kan bage brød
Sanketure og bålmad
Sammen med kokken hos Madsmedjen Slettestrand kan du deltage på to ture i efterårsferien. Sanketur og madlavning over åben ild afholdes den 14. oktober kl. 15.00 og den 15. oktober kl. 10.00 er der Vandretur i Svinkløv klitplantage med svampesamling og bålfrokost
Thorupstrand Fisk
Besøg det populære Thorupstrand og se når den friske fisk landes af de blå kuttere hver dag.  Smag de nyligt præmierede fiskefrikadeller fra Thorupstrand Fiskehus og nyd samtidig udsigten til havet. Køb de friske fisk med hjem fra fiskebutikken og snyd heller ikke dig selv for et besøg hos Thorupstrand Røgeri.  Den 12. oktober er der guidet vandretur og historiefortælling samt frokost i Thorupstrand i forbindelse med Bæredygtighedsfestivalen
Fisk og Slettestrand
Stjerneskud er ofte at finde på menukortet hos restauranterne, og i Slettestrand bør du besøge Hotel Nor, som sammen med enestående udsigt byder på et iøjnefaldende stjerneskud. Hos Rønnes Hotel er der også en særlig fiskerestaurant, hvor du kan smage fiskeretter fortrinsvis baseret på lokale friskfangede fisk.
Gastronomi og historie i Blokhus
Skal du forkæles lidt ekstraordinært, så bør du besøge Restaurant Blå på Strandhotellet i Blokhus. I efterårsferien er der åbent hus på Strandingskroen i dagene 15.- 17. oktober kl. 12 - 15, hvor du kan komme og se de smukke historiske rammer efter en gennemgribende renovering. Rundvisning og bobler på husets regning. Der vil også være mulighed for at købe streetfood på den sydvendte terrasse. Oplev Blokhus´ ældste bygning, som idag huser Restaurant Futten, hvor stemningen er hyggelig og unik
Limfjorden og stegte ål
Gjøl Kro - den historiske kro med de takkede gavle på Gjøl Havn er også et besøg værd, hvor kroens specialitet er pandestegte ål med stuvede kartofler.  Hos Attrup Havnecafé byder de på gode hjemmelavede retter og udsigt over havnen. En weekendbrunch, stegte ål eller måske en af de øvrige specialiteter fra menukortet, kan nydes i de hyggelige lokaler.