Strandingskroen Blokhus

Strandingskroen

Photo: VisitJammerbugten
Spisesteder
Restauranter
Address

Høkervej 2

9492 Blokhus

Kontakt

Email:info@strandingskroen.dk

Phone:98249007

fax:98249001

Kgl. priviligeret kro

Både med hensyn til det kulinariske, men også på grund af selve bygningen, herunder ikke mindst de atmosfære-fyldte interiører, der er præget af galionsfigurer, antikviteter og det strandingsgods, der har givet kroen dens navn – Strandingskroen Blokhus.

Restauranten fokuserer på Fine Dining-konceptet om aftenen med et internationalt vinkort. Menukortet skifter hver dag i højsæsonen. Til frokost består menuen af moderne smørrebrød med et twist og om aftenen kan du nyde en aftencocktail.

Riv en hel eller halv dag ud af programmet og læg vejen forbi “Strandingkroen” – det vil gøre ferieopholdet til en ekstra oplevelse.

Historie

Strandingskroen var hovedbygningen af den oprindelige største skudehandelsgård i Blokhus, "Den søndre gård". Den er den yngste af gårdens bygninger, opført i herregårdsstil i 1844. Her fandtes i den østlige del, en meget fin privatbolig og i den vestlige del købmands - og manufakturhandel samt kontor.

Der var altid stor aktivitet på gården og mange ”udenbys” kom og solgte landbrugsprodukter især smør, som var en meget stor eksportvare i skudehandelstiden. Midt i bygningen var der en stor spisestue til bespisning af de mange besøgende og 45 kuverter var ikke unormalt. Denne spisestue er stadig i dag en del af Strandingskroen.

Strandingskroen har i forums tid opnået den store ære at blive kongelig priviligeret. Kronprins Frederik, den senere Frederik den 7., besøgte Blokhus flere gange. Majestæten blev, af den daværende “kloge kone” og kromadamme Christiane Klitgaard, kureret for sine rasende majestætiske tømmermand og det blev belønnet med en kongelige gunst.

 

Tillæg til åbningstider

1/3-30/6 2018: Åbent onsdag og torsdag ved reservationer senest dagen før.

13/8-31/12 2018: Åbent onsdag og torsdag ved reservationer senest dagen før.

Address

Høkervej 2

9492 Blokhus

Facilities

Dansk

Fransk

Fisk og skaldyr

Hovedret: DKK 150 - 250

White Guide Danmark

Udendørs servering

Selskabslokaler

Follow on:

Related products

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Jammerbugten