©  Foto:

Panorama-ruten "Naturens Skattekammer"

"Naturens skattekammer" er en af 26 Panoramaruter i det kystnære Danmark. Denne rute fører dig et landskab med moser, klitheder og spændende natur, og er en 49 kilometer lang rute rig på dufte og indtryk for den opmærksomme cyklist.

Denne panoramarute kan påbegyndes hvor som helst på den 49 kilometer lange strækning, men som udgangspunkt er Blokhus Gateway et godt sted at starte. Det vil typisk være en fordel at cykle turen "mod uret", idet du kan cykle i læ af plantagerne og dermed undgå den dominerende vestenvind, hvorimod du vil kunne nyde godt af medvinden på de mere åbne strækninger.

På turen skal du først cykle ad grusveje i frodige plantager. Herefter når du klitheden, hvor du cykler ad både grus- og asfaltveje. Her er et rigt dyreliv, og du kan med fordel gøre et lille stop, for at suge de mange indtryk her til dig. Senere bevæger du dig ud på betonveje, som fører dig til Tranum. Ruten fører dig videre til den lille by Bratbjerg, hvorefter du kommer igennem både plantage og store sletteområder. Senere cykler du ad en grusvej mellem Lundergårds Mose og Koldmosen, inden du nærmer dig Pandrup. Herfra cykler du mellem træerne det sidste stykke retur til Blokhus Gateway.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish