©  Foto:

Panorama-cykelruten "Bølgeskum og brede sandstrande"

"Bølgeskum og brede sandstrande" er en af 26 Panoramaruter i det kystnære Danmark. På denne Panoramarute vil du både opleve drama og idyl. Du cykler over skibsvrag, hvor søfolk i sin tid kæmpede for livet på stranden. På turen kommer du blandt andet igennem byerne Saltum og Hune, mens du på ruten også får rig mulighed for at nyde naturen i området og dyrelivet på markene og engene langs ruten.

Ruten strækker sig over 29 kilometer og kan påbegyndes et hvilket som helst sted på strækningen. Man kan dog med fordel starte ved Blokhus Gateway, således at turen cykels "med uret". Således får du typisk medvind langs kysten og modvind inde i landet, da vinden som oftest kommer fra vest. 

Første del af ruten foregår nede på det faste sand på Blokhus Strand. Efterfølgende cykler du i et smukt bakkelandskab, som fører dig til Saltum, der bl.a. er kendt for at have Skandinaviens største Uldfestival. Ruten går videre i det skønne landskab, hvor marker og enge er dominerende, indtil du kommer til Hune. På den sidste stækning cykler du bl.a. ad en asfalteret sti, som går lige forbi Fårup Sommerland.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish