museum i Fjerritslev

Sommeren på Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

29.6.2023
Foto: Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er nu klar til at slå dørene op for et spændende sommerprogram, hvor det vil være muligt at besøge det 125 år gamle bryggeri midt i Fjerritslev by. Bryggerimuseet står, som havde bryggersvendene lige forladt det, med bryggerkedler, gærkar og øltønder.

På maltlofterne findes en omfattende Egnssamling, hvor en hver besøgende kan få sig mange timer til at studere de fine ting og tænke tilbage fra man var ung. I forhuset er der særudstillinger om bryggerfamilien og ”En by bliver til”. Og så er der de fine stuer som Kirsten Kjeldgaard ved moderens død i 1950 indrettede som mindestuer for forældrene. Her ser man bryggerfamiliens originale møblement, klaver, malerier, porcelæn og nips, der viser svundne tiders hverdags- og selskabsliv.

De fine stuer - Fjerritslev museum

Foto:VisitJammerbugten

I juli og august holder museet åbent alle hverdage og lørdage med rundvisning hver onsdag.

Som noget nyt er der arrangeret museumsløb for børnefamilier, hvor man ved brug af sin telefon løser forskellige opgaver.

Hver fredag trækkes der lod om en præmie blandt deltagerne.

Sommerens øvrige aktiviteter         

Der er spændende byvandring torsdag den 6. juli og 10. august, hvor en af museets frivillige, Knud Erik Andersen, guider gæsterne rundt i Fjerritslev by. Efter rundturen vil ”Ølbryggerlauget” udskænke smagsprøver af deres bryg. Der er tilmelding og betaling til disse ture.

”Ølbryggerlauget” udskænker gratis smagsprøver på Bryggertorvet lørdag den 8. juli og 5. august.

”Ølbryggerlauget” holder ”åben bryg” lørdag den 15. juli og 12. august. Der tages et mindre beløb for denne aktivitet.

Lørdag den 22. juli genoptages succesen fra tidligere år med gratis koncert med ”Vagabonderne”, hvor ”Ølbryggerlauget” udskænker smagsprøver af Fjerritslev øllene sponseret af Thisted Bryghus samt eget bryg.

Der kan købes en sildeanretning inkl. 1 øl, der kan nydes sammen med musikken.

Billetter til sildeanretningen kan købes i museumsbutikken på Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum fra den 15. juli 2023.

Foto:Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish