Blokhus Vinterfestival 2024

Blokhus Påskefestival 2024

11.3.2024
Foto: Destination Blokhus


I Blokhus har man klækket en stor kurv fyldt med (æg)stravagante påskeoplevelser, som nu er klar til at gå på vingerne. 

Fra lørdag den 23. marts til mandag den 1. april ruller Destination Blokhus den grønne løber ud og slår dørene op for Blokhus Påskefestival 2024. Med over 100 aktiviteter spredt ud over 10 dage, er der grobund for en påske fyldt med sjov, læring og x-treme fede oplevelser.

Læs det store program her.

Blokhus ægget

©Destination BlokhusFoto:Destination Blokhus

EN (ÆG)TE TRADITION
For tredje år i træk opstilles et dekorativt påskeæg i Destination Blokhus i forbindelse med Blokhus Påskefestival. Det er igen Erhvervsforeningen Destination Blokhus og Museum for Papirkunst der er gået sammen om, at skænke området et smukt påskeæg. Årets nye Blokhus-æg er udskåret efter motiv af psaligraf Bit Vejle og symboliserer både foråret komme og den danske grundlov. Ægget kan ses hele påsken på arealet foran busholdepladsen i Blokhus men glem ikke at beundre de tidligere års påskeæg som er opstillet ved rundkørslen i Hune og på Blokhus Torv. Læs mere om motiverne på museumforpapirkunst.dk.

Påskeferie, Blokhus,

Foto:Destination Blokhus

XTREM FED PÅSKE
Programmet byder på et væld af xtremt fede oplevelser, herunder Brian "Brizze" Mengel, der med sine imponerende fodbold- og teqballfærdigheder trak fuldt hus i 2023. Som otte gange Danmarksmester i freestyle fodbold og teqball vil han igen i år forbløffe publikum med sit nye freestyle show på Blokhus Torv den 31. marts. Derudover tilbydes der en unik chance for at lære af mesteren selv på Brizze Akademiet.(Udsolgt) Skærtorsdag byder på endnu flere fede oplevelser. Her er det Danmarks førende kvindelige floorballspillere fra Frederikshavn Blackhawks, der vil dele ud af deres tricks og undervise i floorball, samt Gug Junior Rope Skipping Team, som vil vise deres imponerende sjippe-evner og tilbyde en workshop, hvor alle kan lære seje sjippetricks til at imponere venner i skolegården. For dem, der ønsker endnu mere action, kan man samme dag møde "De Gratis Fritrækkere", kendt fra TV. Her kan man få en god snak med de gæve bilejere, se de ikoniske biler og opleve en fritrækningsdemonstration på Blokhus Strand.

Sara Græsborg workshop

©Sara GræsborgFoto:Sara Græsborg

DET KREATIVE PÅSKE-HJØRNE
Påsken bliver ekstra kreativ i år.
Tirsdag den 26. marts kan man deltage i en lækker flødebolle workshop med den kendte chocolatier Sara Græsborg, kendt fra den store bagedyst. Køb et familiekit og lav dine helt egne flødeboller. Sprøjt, dyp og dekorere. Mums siger vi bare. Der er begrænsede pladser, så husk at booke hjemmefra. (udsolgt)
Dagen efter, onsdag den 27. marts, kan man sammen med Tina Klemmensen, en førende dansk dukkeanimator kendt fra 'Flugten fra hønsegården' og 'Postmand Per', deltage i en sej stopmotion-workshop. Her skal man først modellere et dansk dyr og derefter skabe sin egen animationsfilm. Her opfordres alle også til at booke plads hjemmefra, både børn og voksne.
Der er naturligvis også påske-krea at finde på programmet. Her er det som altid er de søde frivillige fra Team-Blokhus der inviterer indenfor i teltet til et par hyggelige timer med alt fra æggemaling til sandbilleder. Så kig indenfor i teltet og lad kreativiteten blomstre, når der afholdes påske-krea mandag den 25. og lørdag den 30. marts.

Outdoor biologer

©Destination BlokhusFoto:Destination Blokhus

BADASS NATUROPLEVELSER
Kickstart påskeferien søndag den 24. marts med Karen og Christoffer fra Badass Biology. De sprudlende biologer inviterer alle naturelskere på et sjovt opgaveløb i Gateway Blokhus omhandlende ægte påskeæg og om aftenen kan man tage med dem på en cool ravjagt på Blokhus strand efter nordens guld.  Mandagen den 25. marts er der mulighed for at komme med helt ned under overfladen med Nordsøen Oceanarium, der blandt andet vil dissekere fisk og andre af havets skabninger, når de besøger torvet i Blokhus

Kan man ikke fået nok af områdets vilde natur, så kan man lørdag den 30. marts slå lejr med Aalborg Outdoor, når der afholdes Family Outdoor Day i Blokhus Klitplantage, hvor man kan lære nogle badass overlevelses-skills.

Påskeferie, Blokhus,

Foto:Cirkus Trapez

SJOV I PÅSKELANDET
Blokhus' store påskefestival slutter ikke her. Der er en hel kavalkade af sk(æg)ge oplevelser i vente. Igen i år er der mulighed for at tage på "Den store påskeægsjagt", hvor 100 nummererede pastel-æg er gemt i området og fundne æg kan indløses til præmier hos Ny Form i Blokhus. En anden (æg)te påskeklassiker er Cirkus Trapez' årlige besøg, hvor den kendte cirkusfamilie Enoch byder påsken gæster indenfor i manegen. De nuttede påskekyllinger besøger Blokhus lørdag den 30. marts, hvor de heldige kan få lov til at holde en ægte påskekylling. Dagen efter skiftes kyllingerne ud med seje plastikænder. Deltag i det sjove anderæs ned ad Blokhus bæk, måske er din and den hurtigste i andegården. Mød også Dinah, en af Danmarks mest talentfulde ansigtsmalere, som søndag den 31. marts bringer dine ønsker til live med et penselstrøg. Lørdag den 30. marts bliver en dag fyldt med heltemod og styrke, hvor man kan møde Falck Pandrup på torvet i Blokhus, og der er mulighed for at møde de seje brandmænd og komme helt tæt på en ægte brandbil.

Hesteshow

©Destination BlokhusFoto:Poul Nymark

OG MEGET MEGET MERE…
Bliver du forpustet bare af at læse ovenstående, så fortvivl ikke. Der er naturligvis også aktiviteter for dem, der gerne vil nyde de smukke omgivelser, eller blot stemningen. Tag f.eks. på påskevandring med Fodslaw, eller bliv klogere på lokalhistorie, når den sprudlende guide Birgit tager gæsterne med tilbage i Blokhus´ historie.  Det meget populære påskemarked med lokale råvarer og kunst, er naturligvis også at finde i årets store påskeprogram sammen med et sejt hesteshow med Frieser Nord, Segwaykørsel, morgenmadning og skattejagte for bare at nævne nogle stykker.

"Vi synes selv, vi har lavet et mangfoldigt program, hvor der bestemt ikke er grund til at kede sig," slutter Jannie Ratke, eventansvarlig, og tilføjer, "Vi ved, der kan være rift om pladserne til nogle af aktiviteterne, og opfordrer derfor til, at man allerede nu går ind på https://blokhus.nemtilmeld.dk/ og sikrer sig en plads til årets sjoveste påskeaktiviteter."

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish