Gå til indhold
Børn vinter

Blokhus Vinterfestival

Foto: Visitjammerbugten

Der er masser af oplevelser i Blokhus i vinterferien. Feriebyen ved Vesterhavet byder på masser af sjov, hygge og aktiviteter i uge 7 og 8 for hele familien.

Årets første skoleferie står lige for døren, og traditionen tro inviterer Destination Blokhus til en aktiv vinterferie med masser af oplevelser i både Blokhus og Hune for hele familien.

Programmet for dette års vinterfestival henvender sig både til børn og voksne og er derfor fyldt med oplevelser for alle aldre.

Blokhus skøjtebane

Foto:Blokhus skøjtebane

Blokhus Skøjtebane

Blokhus Skøjtebane er det naturlige omdrejningspunkt for Vinterfestival i Blokhus.

Skøjtebanen holder åbent hver dag i hele perioden, men du skal huske at booke tid på blokhusskojtebane.dk, da der er rift om pladserne. Her kan du skøjte hver dag med egne eller lejede skøjter.

Hver aften kl. 17, når solen går ned, skrues der op for musikken, og der afholdes "Disco on Ice" på banen.

Et sikkert hit for skøjteprinsesser og prinser i alle aldre.

Skøjtebanen får også fredag 18. februar og tirsdag 22. februar besøg af de dygtige skøjteprinsesser fra Frederikshavn Skøjteforening, som inden deres opvisning inviterer til at løbe sammen med dem på isen.

Fastelavn er mit navn ...

I weekenden kan børn den 19. og 20. februar hente en gratis ”kat” hos Spar i Blokhus og forsøge at kaste den op i tønden, som hænger i 3 meters højde på Scenen på Torvet.

Skriv dine kontaktdata på ”katten”, og der trækkes lod om et Jammerbugt Gavekort på kr. 300 blandt ”kattene”.

Søndag den 20. februar er der også en Fastelavns Balladerute med familie-opgaver undervejs. Løser du opgaverne, får du et kodeord, der hos Hune Bageri kan veksles til en gratis fastelavnsbolle til alle børn under 12 år. Ruten er ca. 1,8 kilometer lang og starter ved Gateway-pladsen - følg "Fitnessruten".

Blokhus Gateway

Foto:VisitJammerbugten

Det er for børn

I Vinterferien er der spændende aktiviteter for børnene.

Hvis børnene kan overtaler deres forældre til at blive lidt længere oppe, kan man komme på ravjagt med UV-lamper på stranden sammen med Badass Biology i uge 8, og når der er gevinst, lyser ravet op på magisk vis i mørket.

Kom også med Badass Biology på skovtur torsdag den 24. februar og vær med til at finde alt det, der tilpasser sig kulden, og lever videre hele vinteren.

Der bliver også mulighed for, hver dag i hele vinterferien, at komme med på skattejagt – find det gemte salt hos Blokhus Salt - samt deltage i bogstavjagten hos Nyform i Blokhus.

I det 1.000 m2 store subtropiske badeland i Blokhus Feriecenter kan du hver dag hygge dig med vandrutsjebane samt boblebad, og på torsdage bliver der skruet ned for lyset og op for musikken, når der er børnedisko med DJ Scout.
 

Blokhus familie vinter

Foto:Visitjammerbugten

Sjov og kreative dage

Der er også kreative indslag i vinterprogrammet.

Kreativiteten blomstrer i Museum for Papirkunst. Her kan familien sammen lave pynt til fastelavnsriset i papirværkstedet, ligesom man alle dage kan lege med eller bygge dit eget papirteater. Søndag 20. februar holder Per Brink Abrahamsen foredrag om papirteater og hans samarbejde med dronningen.

Du kan både lave dit eget lys og deltage i glasworkshop i Hune hos Blokhus Lys. I saltcenteret kan blande dit eget urtesalt, og så er der også kaffe og fodbad, som er særligt godt efter en gåtur i området.

Saunahytten

Foto:Anne Nøhr Ringgren

Aktive oplevelser i vinterferien

Vinterbadning, sauna, mtb, islandske heste, golf, padel og naturvandring. Blokhus har de perfekte rammer til at holde en aktiv ferie.

Vinterfestivalen inddrager også naturen, og hver morgen er det muligt at tage en badetur i havet neden for Sømærket sammen med ”Søstjernerne”, som kan blive fulgt op med sauna i vandkanten eller saunagus med udsigt til Vesterhavet.

De mindste kan komme på træktur på ryggen af en islænderhest og være med til at strigle og sadle hesten op inden turen, mens alle over 7 år kan få en længere ridetur i området omkring Fårup Sommerland sammen med hestepigerne. Mød op i stalden ved Fårup Sommerland.

Fodslaw Jammerbugten viser vej gennem naturen med skønne vandreture i det barske klitlandskab og den fortryllende vinterskov på tirsdage i uge 7 og 8. Den to timer lange tur har afgang fra Springvandstorvet i Blokhus.

Indendørs hos Kalstrup Livstilshus - ELSK yoga - er der mulighed for yoga, som både indeholder meditation og afspænding, som du har mulighed for flere dage under vinterfestivalen. Lige som der er mulighed for både fitness og wellness alle ugens dage i Blokhus Feriecenter for alle over 15 år.

Saltum Trim inviterer alle med på MTB-tur om onsdagen i uge 7 og 8 med afgang fra Nols Sø, mens PGU Runners arrangerer løbeture i Gateway Blokhus på torsdage og søndage.

Er du til mere sport, så byder Blokhus Golfcenter på både pay & play samt den nye hastigt voksende sport, padel tennis.

Mulighederne er mange i det fyldige program, så læg ferien eller vejen forbi Blokhus i vinterferien og få oplevelser til hele familien. Find programmet i byens butikker i Blokhus og Hune.

Heste Fårup Sommerland

Foto:Fårup Sommerland

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2022
Danish