VisitJammerbugten
Børn vinter

Blokhus Vinterfestival

Der er masser af oplevelser i Blokhus i vinterferien. Feriebyen ved Vesterhavet byder på masser af sjov, hygge og aktiviteter i uge 7 og 8 for hele familien.

Selv om der er forsamlingsforbud, og vi skal passe på hinanden, så behøver det ikke blive en kedelig vinterferie, oplyser Erhvervsforeningen i Destination Blokhus, som står bag programmet.

Selv om der er noget, vi ikke kan og må i disse uger, så er der heldigvis stadig mange muligheder udendørs som både er sjove og hyggelige. Programmet er alsidigt. Der er aktiviteter for alle aldre, og det lever selvfølgelig op til alle restriktioner, fortæller foreningen.

Blokhus skøjtebane

Blokhus Skøjtebane

Blokhus Skøjtebane er det naturlige omdrejningspunkt for Vinterfestival i Blokhus.

Skøjtebanen holder åbent hver dag i hele perioden, men du skal huske at booke tid på blokhusskojtebane.dk, da der er rift om pladserne.

Hver aften, når solen går ned, skrues der op for musikken, og der afholdes Disco on Ice på banen.

Et sikkert hit for skøjteprinsesser og prinser i alle aldre.

Fastelavn med kærlighed og ballade

Søndag 14. februar er en særlig dag. Der er både Valentines Day og Fastelavn.

I fastelavnsweekenden kan børn den 13. og 14. februar hente en gratis ”kat” hos Spar i Blokhus og forsøge at kaste den op i tønden, som hænger i 3 meters højde på Scenen på Torvet.

Skriv dine kontaktdata på ”katten”, og der trækkes lod om præmier blandt ”kattene”.

Søndag den 14. februar er der også en Fastelavns Balladerute med familie-opgaver undervejs. Løser du opgaverne, får du et kodeord, der hos Hune Bageri kan veksles til en gratis fastelavnsbolle til alle børn under 12 år. Ruten er 1,9 kilometer lang og starter ved Gateway-pladsen.

Søndag 14. februar er der også Valentines Day, og det kan fejres med en naturvandring fra p-pladsen hos Saltum Strand Camping på den 3,5 kilometer lange Hjertesti, hvor der vil være hjerter gemt med gåder.

Find hjerterne og løs gåden.

Blokhus Gateway

Refleks- og Snapchatløb

I Vinterferien er der spændende opgaveløb og konkurrencer for hele familien.

Når solen går ned, skal lommelygten findes frem. Hele vinterferien vil der være mulighed for at tage på refleksløb, hvor man skal følge små reflekterende fodspor rundt i Blokhus. For at kunne åbne skatten til sidst på ruten, skal du undervejs løse små opgaver om dyrefodspor.

Husk håndsprit og at holde afstand til andre grupper. Ruten er ca. 2 km lang og starter bag Tårnet ved Kalstrup på Torvet. Når du finder skatten, skal alle børn under 12 år tage en guldmønt, som næste dag kan byttes til en lille præmie hos Spar Blokhus.

Elsker du at quizze vil der være mulighed for både at dyste i den online quiz ”(Gen)kender du Blokhus?” Samt i den hyggelige ”Sæt vægt på Blokhus” konkurrence.

Mandag i begge uger afholdes desuden det mega seje Snapchat opgaveløb, hvor opgaverne skal løses ved brug af netop Snapchat. Løbet starter ved scenen.

Blokhus familie vinter

Sjov og kreativ leg

Der er også kreative udfordringer i vinterprogrammet.

Find eksempelvis flotte sten på stranden og dekorer dem med et smukt motiv eller et citat.

I Sten-kisten på Torvet i Blokhus kan du efterfølgende bytte din flotteste sten til en anden og være med til at skabe lidt glæde og god karma.

Mette og Magnus fra Hune Sten sørger for, at der altid er flotte sten at bytte med i kisten.

Onsdag den 17. og 24. februar er der mulighed for at hente en gratis mulepose med en kreativ opgave for børn i alderen 4-12 år, hvor børnefamilier kan hygge sig sammen om en fælles aktivitet.

Det er Vendsyssel Kunstmuseum, der står bag uddelingen.

Saunahytten

Aktive oplevelser i naturen

Vinterbadning, sauna, mtb, islandske heste, golf og naturvandring. Blokhus har de perfekte rammer til at holde en aktiv ferie.

Til de morgenfriske er der mulighed for at starte dagen med en opfriskende dukkert i det brusende Vesterhav efterfulgt af en tur i saunahytten - som udlejes på timebasis.

I forbindelse med Blokhus Vinterfestival har Fodslaw Jammerbugt afmærket en særlig køn vinterrute på 8-10 km.

Følg pilene gennem det barske klitlandskab, skoven og den smukke vinterstrand.

Til dem der finder ruten lidt for lang, kan der tages en afmærket ”genvej”.

Ruten starter ved buspladsen ved Møllevej, hvor der vil være en turbeskrivelse.

Træning på mountainbike

Til dem der ønsker lidt mere fart over feltet, vil der være mulighed for at deltage i MTB træning med Saltum trim. Her opdeles deltagere på forhånd i små grupper, der overholder alle retningslinjer.
Aktiviteten er, som meget af det andet i programmet, gratis, men der skal bookes tid dagen forinden.

På hesteryg i naturen

Er man mere til hestekræfter, så er Fårup Sommerland garant for en fed oplevelse. Book en tur på en af de søde islandske heste og oplev området på hesteryg.

Prøv også den fede svævebane i Gatewayen eller hvad med et spil Paddel eller golf hos Blokhus Golfcenter?

Mulighederne er mange i det fyldige program, så læg ferien eller vejen forbi Blokhus i vinterferien og få oplevelser til hele familien.

Heste Fårup Sommerland