Gå til indhold
Visit Jammerbugten

Blokhus International Faldskærmskonkurrence 2023

10.5.2023
Foto: Visit Jammerbugten

International Faldskærmskonkurrence på Blokhus Strand 16. til 18. juni.

Det er Verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der samles i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring, når der er Blokhus-Open i weekenden 16. til 18. juni.
Med deltagere fra Cuba, USA, Tyskland, Bosnien, Sydkorea, Holland, Sverige, Polen og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen venter der publikum en både flot og spændende oplevelse med de farverige faldskærme på den blå himmel på vej mod en meget præcis landing.

Visit Jammerbugten

Foto:Visit Jammerbugten

Spring
Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.
Der springes fra en kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske score plade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.

Ved de klassiske spring er skærmene 25 til 30 kvadratmeter, mens der i speed konkurrencen benyttes faldskærme på 10 til 20 kvadratmeter, men på grund af den hurtigere hastighed er landingspunktet også større.

Praktiske oplysninger
Konkurrencen finder sted lige ved nedkørslen til Blokhus Strand, og helikopteren letter og lander cirka 400 meter syd fra nedkørslen.
Allerede fra torsdag d. 15. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning fredag 16. juni kl. 08.00, og så er der faldskærmsspring frem til solnedgang.
Lørdag startes der igen om morgenen og frem til solnedgang, mens konkurrencen slutter senest søndag kl. 18.00 med præmieoverrækkelse.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish