Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

Foto: Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er Nordeuropas største akvarium - 6500 fisk og havdyr

Nordsøen Oceanarium er et besøg værd i al slags vejr

Nordsøen Oceanarium er en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter for alle aldre, året rundt.
Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5000 m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Oceanariet med de 4,5 mio liter havvand og tusinder af fisk og andre havdyr er en oplevelse i sig selv. Her oplever man også fodringen, hvor dykkeren hopper i vandet og guider gæsterne rundt i det gigantiske akvarium. 

Leg og læring ude og inde

Der er flere sjove og lærerige oplevelser, både ude og indendørs. I udendørsområdet finder du to unikke og udfordrende legepladser, bl.a Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Man kan fange krabber med de bare hænder, gå på jagt efter havets guld- rav. Gæsterne kan komme ud på det gyngende hav på ”Ship o´Hoy” og kravle helt op i fyrtårnet. 

Nordsøens Jægere – ny udstilling i 2019!

Udstillingen tager gæsterne med på en rejse gennem Nordsøens fødekæde, hvor de møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr. Spændende aktiviteter

Den nye udstilling som blandt meget andet indeholder 3 helt nye akvarier, som står klar d. 8. juni 2019. Her kan gæsterne opleve goplernes skønhed folde sig ud og forstå deres særlige plads i fødekæden. Man kan også opleve stimefiskenes forunderlige dans og de store rovfisk. Den unikke udformning af de store akvarier, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse.

100 m2 interaktiv skærm

En del af ”Nordsøens Jægere” er BIG OCEAN WINDOW, Danmarks største interaktive skærm, åbnede i 2018. Gæsterne kommer med på en undervandsrejse, ser kæmpestore hvaler, farlige hajer eller gigantiske fiskestimer udfolde sig lige foran næsetippen.

Masser af viden om havets kæmper

 ”Hvalforskerhytten” giver et indblik i hvalforskerens spændende verden. Her beskrives hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjult for os, og man får indblik i hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Gæsterne kan se skeletter fra flere hvalarter, bl.a det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus.( Fra påske 13. april til og med 2. juni 2019 og igen fra 7. september til den 27. oktober 2019 kan skelettet opleves i Blokhus).

Kom helt tæt på de legesyge sæler

Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl møder man på klods hold i det store udendørs anlæg.

I den 12 meter lange undervandstunnel kan man følge de nysgerrige sælers elegante og hurtige bevægelser under vandet og charmeres af deres nuttede udseende. Sommeren 2018 åbnede en helt ny sæludstilling som også er en del af fødekædefortællingen i Nordsøens Jægere.  Udenfor er man med på første parket når de bliver fodret 2 gange dagligt. Gæsterne kan også se dem ligge på stranden i anlægget og slikke sol.

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem

På akvariets spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt!  Nordsøen Oceanarium vil holde den røde tråd igennem hele udstillingen, og dermed også på spisestederne. Man kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder. Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. 

Julebesøg hos Nordsøen Oceanarium

Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals holder de åbent op mod jul, men også selve Juleaftensdag den 24. december kl. 10-13. Her vil der være julegudstjeneste og musik foran Oceanariet, hvor der også julemanden kommer forbi.  Når du ikke at besøge stedet inden jul, så fortvivl ikke. De holder nemlig også åbent imellem jul og nytår.

 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish