Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Julehygge i Bryggergården

Foto: VisitJammerbugten

Oplev julestemning og det autentiske, historiske miljø omkring bryggeriet i Fjerritslev

I handelsbyen Fjerritslev kan du opleve Nordeuropas bedst bevarede landbryggerimuseum i Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, hvor der er masser af sjæl og charme i de gamle bygninger, som i dag er indrettet til både bryggeri- og egnsmuseum.

Vinduerne er julepyntede med nisser, flag og meget mere, inde er juletræet pyntet med gammel julepynt fra familien Kjeldgaard. I maltkælderen er der ligeledes pyntet med juletræer, nisser, julebukke og ikke mindst gamle juleplakater. Så det kan siges, at der lige nu er pyntet op til gammeldags jul på museet.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Foto:VisitJammerbugten

I år byder museet på følgende arrangementer i forbindelse med julen:

Torsdag den 14. december kl. 19.00 - Julehygge på Bryggergården

Her kommer Dorthe Elkjær Gregersen og fortæller om ”Juletræet med sin pynt” og oplæsning af H.C. Andersens historie ”Grantræet”. Du vil kunne opleve det autentiske miljø og den julepyntede bryggergård, hvor du kan tage en rundtur. Der vil blive serveret gløgg og æbleskiver. Læs mere her.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Foto:Anne Nøhr Ringgren

Søndag den 17. december kl. 11-16 - Kål i kælderen

I bryggerkælderen vil der i samarbejde med Borgerforeningen traditionen tro være ”Kål i kælderen”, hvor der serveres stuvet hvidkål med flæsk og hvidtøl.

Herudover ønsker vi på museet at bringe nogle juletraditioner videre til vore børn, hvorfor der gennem en del år har været tradition for, at alle 4. klasser på Fjerritslev og omegns skoler bliver inviteret til juleklip på museet. 
 

Foto:Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri med bryggekedler, gærkar og øltønder, og det ligger midt på hovedgaden i handelsbyen Fjerritslev. Bygningen var den første 2 etagers bygning imellem Aalborg og Thisted. Den smukke røde bygning, der stadig står intakt, husede P. Kjeldgaard ølbryggeri. I perioden fra 1897-1968 blev der brygget tusindvis af liter øl, og da produktionen var på sit højeste i 1914 blev der produceret 143.000 liter hvidtøl om året. 

I perioden 1885 til 1903 tappede man bajersk øl for Ny Carlsberg. Øllet blev hentet i Aggersund i halvtønder og transporteret af limfjordsdampere. I 1968 blev produktionen indstillet, og i dag er de gamle maltlofter omdannet til et egnsmuseum, med det gamle landbryggeri som hovedattraktion. På de tidligere maltlofter findes der omkring 3000 enheder, der spænder over alt fra sadelmagerens værktøj til fine, gamle kvindedragter, hvoraf de ældste er fra 1800-tallet.  

Der kan bestilles guidede rundvisninger på museet ved at henvende sig på tlf. 98 21 31 92 eller på mail: fjerritslev..., hvor der samtidig er inkluderet en smagsprøve på det lokalbryggede øl.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish