Klim Kalkovn

Klim Kalkovn

Foto: Poul Nymark

Klim Kalkovn er en historie, der startede for 65 mio. år siden

Klim Bjerg er en kalkknold, dannet for ca. 65 mio. år siden 

Bjerget har gennem århundreder haft stor indflydelse på egnens udvikling. I den gamle kalkovn, der blev bygget i 1943 og var i brug indtil 1977, er der i dag en interessant udstilling. Udstillingen fortæller om, hvordan man i årtier arbejdede i kalkbruddet og ovnen. 
Den fortæller også om, hvordan den kalkholdige undergrund giver helt specielle livsbetingelser for områdets dyr og planter. Et besøg i kalkovnen giver indblik i det slidsomme arbejde ved kalkovnen og det tætte samspil mellem menneskene og landskabets rigdom.

Den gamle kalkovn viser, hvordan egnens geologi har haft en praktisk anvendelse. Undervejs i udstillingen fortælles om geologien og stenalderhavet i området. Klim Kalkovn er nu bevaret som én af de to sidste kalkovne i Danmark og præsenterer et stykke unikt kulturhistorie. Ud over at man kan få historien om kalkproduktionen i gamle dage, danner kalkovnen i dag også ofte ramme om forskellige kunstudstillinger.

Således er der nu hvert år en stor påskeudstilling, ligesom der også afholdes mindre, intime koncerter.

Klim Kalkovn

Foto:Poul Nymark

Rundvisninger

Klim Kalkovn tilbyder omvisninger og guidede ture. Kompetente og engagerede formidlere vil sørge for at i får en helt særlig oplevelse. Til institutioner tilbyder vi også en række læringsforløb for børn og unge. For information og booking kontakt Kirsten Siksne mobil 25217163

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish