Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Ølfest, sild og musik

Foto: VisitJammerbugten

Lørdag 20. juli 2019 kl. 11-15 inviteres der til stemningsfuld sommer-ølfest i Bryggergaardens hyggelige have, der ligger i tilknytning til museet.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Foto:VisitJammerbugten

Øl-festen er en fast tradition, som er populær blandt områdets gæster. Her kan du få fornemmelsen af hvordan datidens ølbrygning fandt sted i Fjerritslev og samtidig møde det lokale håndbryggerlaug.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Det ligger midt på hovedgaden i handelsbyen Fjerritslev. I den smukke røde bygning, der stadig står intakt, byggede P. Kjeldgaard et ølbryggeri i slutningen af 1800-tallet. Han opførte, som den eneste på vejen mellem Aalborg og Thisted, en bygning med to etager. I perioden fra 1897-1968 blev der brygget tusindvis af liter øl, og da produktionen var på sit højeste i 1914 blev der produceret 143.000 liter hvidtøl om året. I perioden 1885 til 1903 tappede man bajersk øl for Ny Carlsberg. Øllet blev hentet i Aggersund i halvtønder og transporteret af limfjordsdampere. I 1968 blev produktionen indstillet, og idag er de gamle maltlofter omdannet til et egnsmuseum, med det gamle landbryggeri som hovedattraktion. 

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Foto:VisitJammerbugten

Duften af malt og gær er der ikke mere, men ellers står det hele intakt, som om bryggerkarlene lige havde forladt det. Du kan gå på opdagelse i bryggerfamiliens stuer og se udstillinger om håndværk, landbrug, fiskeri, foreningsliv og hvad der ellers hørte sig til livet på Fjerritslev-egnen i gamle dage.

Oplev også museets sommerudstilling, ”Historien om Svinkløv Badehotel” og en ny dukkeudstilling.

Til sommerens øl-fest kan du opleve det hele. Dyk ned i lokalhistorien og smag de lokale ølprodukter, der stolt er fremstillet ved hjælp af de gamle håndværkstraditioner på stedet.

 

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Foto:VisitJammerbugten

Til øl-festen den 20. juli udskænkes der gratis smagsprøver fra kl. 11.00 på forskellige forsøgsbryg, som er fremstillet af Bryggergaardens eget, lokale, lille håndbryggerlaug.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Foto:VisitJammerbugten

Thisted Bryghus deltager igen i år, og skænker ud af deres smagfulde øl. Derudover er der stemningsfuld musik og højt humør.  

Fra kl. 12 er det muligt at købe øl og en sildetallerken. (Kræver ikke forudbestilling.)

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish