VisitJammerbugten
Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Ølfest, sild og musik

Lørdag 20. juli 2019 kl. 11-15 inviteres der til stemningsfuld sommer-ølfest i Bryggergaardens hyggelige have, der ligger i tilknytning til museet.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Øl-festen er en fast tradition, som er populær blandt områdets gæster. Her kan du få fornemmelsen af hvordan datidens ølbrygning fandt sted i Fjerritslev og samtidig møde det lokale håndbryggerlaug.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Det ligger midt på hovedgaden i handelsbyen Fjerritslev. I den smukke røde bygning, der stadig står intakt, byggede P. Kjeldgaard et ølbryggeri i slutningen af 1800-tallet. Han opførte, som den eneste på vejen mellem Aalborg og Thisted, en bygning med to etager. I perioden fra 1897-1968 blev der brygget tusindvis af liter øl, og da produktionen var på sit højeste i 1914 blev der produceret 143.000 liter hvidtøl om året. I perioden 1885 til 1903 tappede man bajersk øl for Ny Carlsberg. Øllet blev hentet i Aggersund i halvtønder og transporteret af limfjordsdampere. I 1968 blev produktionen indstillet, og idag er de gamle maltlofter omdannet til et egnsmuseum, med det gamle landbryggeri som hovedattraktion. 

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Duften af malt og gær er der ikke mere, men ellers står det hele intakt, som om bryggerkarlene lige havde forladt det. Du kan gå på opdagelse i bryggerfamiliens stuer og se udstillinger om håndværk, landbrug, fiskeri, foreningsliv og hvad der ellers hørte sig til livet på Fjerritslev-egnen i gamle dage.

Oplev også museets sommerudstilling, ”Historien om Svinkløv Badehotel” og en ny dukkeudstilling.

Til sommerens øl-fest kan du opleve det hele. Dyk ned i lokalhistorien og smag de lokale ølprodukter, der stolt er fremstillet ved hjælp af de gamle håndværkstraditioner på stedet.

 

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Til øl-festen den 20. juli udskænkes der gratis smagsprøver fra kl. 11.00 på forskellige forsøgsbryg, som er fremstillet af Bryggergaardens eget, lokale, lille håndbryggerlaug.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Thisted Bryghus deltager igen i år, og skænker ud af deres smagfulde øl. Derudover er der stemningsfuld musik og højt humør.  

Fra kl. 12 er det muligt at købe øl og en sildetallerken. (Kræver ikke forudbestilling.)