VisitJammerbugten
LEvendegørelse Herregården Bratskov

Levendegørelse af Herregården Bratskov

Kom og oplev hvordan den gamle Herregård Bratskov i Brovst bliver levendegjort hver torsdag i perioden fra 4. juli t.o.m. den 1. august 2019 kl. 10.00 - 13.00. Her kan du se og opleve gammelt håndværk i de flotte omgivelser, som kendetegner den smukke Herregård, der ligger i Brovst. 

smeden levendegørelse

Besøg smeden i den gamle smedje, hvor han står klar til at smede hestesko. Se vaskekonerne, væveren, skomageren, pilefletteren, bolschemageren eller rebslageren. Se skolestuen eller tag med i hestevognen, som kører i parken. Her står ponyerne også klar til at give børnene en ridetur. 

I kælderen står den grumme heks klar til at fortælle uhyggelige historier til børnene, alt imens hun brygger en væmmelig trylledrik. Inde i herregårdens flotte stuer sidder alle de flittige hænder og fremviser gammelt håndværk med blandt andet knipling og hækling, og ude på gårdspladsen sørger slotsherren - sammen med spillemændene - for den hyggelige musikalske stemning. På den brostensbelagte gårdsplads fremvises også gammelt håndværk i de mange boder.

Pilefletter Levendegørelse Bratskov

I lighed med de tidligere år vil der igen være råvaremarked i alleen op til herregården, hvor der blandt andet kan købes friske grøntsager, jordbær, nyslynget honning, sprøde småkager, vin, blomster, marmelader og is. 

Vaskekoner levendegørelse

Rundvisning og Bratskovs historie

Du kan også komme på en guidet rundvisning, hvor der fortælles om Bratskov historie. Alle torsdage kl. 11-12 ledes rundvisningen af Ketty Johansson,

Den 18. juli  er rundvisningen dog aflyst pga modeshowet.

LEvendegørelse Herregården Bratskov

I 22 år har det været en fast tradition for de 100 frivillige aktører, at levendegøre de gamle håndværkstraditioner på Bratskov. Aktiviteten er en populær begivenhed, som hvert år besøges af rigtig mange gæster.

Skomager levendegørelse

Hver torsdag er der et nyt tema

Hver torsdag har Levendegørelse på Herregården Bratskov et nyt tema. 

En ekstra aktivitet/tema, hvor der fremvises en særlig aktivitet eller demonstreres et særligt håndværk, der har historiske aner. Derudover er der faste aktiviteter, som du kan opleve hver torsdag.

Hver torsdag

  • Rundvisning v/Ketty Johansson kl. 11-12 (Uge 29/18. juli er rundvisningen aflyst pga. modeshowet. )
  • Mød heksen, som fortæller de skrækkeligste historier i kælderen under Bratskov fra kl. 11-13.
  • Ta´ med hestevognen rundt i Brovst, den kører fra parken hele dagen kl. 10-13.
  • Besøg de mange aktive håndværkere og få en snak om gamle dage kl. 10-13.
  • Køb lokale råvarer. I alléen står råvareproducenterne, og her kan du købe både is, jordbær, honning, blomster, vin, småkager og meget mere.
  • Kaffe og kage. I cafeen kan du købe kaffe og kage, som du kan nyde ved de opstillede borde på den hyggelige brostensbelagte gårdsplads.

 

Temaer 2019 

 

UGE 27 

Gamle håndredskaber

TORSDAG DEN 4. JULI KL. 10-13
Edwin Carstensen viser sin samling af gamle håndredskaber. Han har altid interesseret sig for værktøj af en hver slags fra de gode gamle dage og har samlet igennem mange år. Vi kan godt love, at der er kommet mange ”nye” spændende ting til samlingen. Der er også værktøj, han ikke kender brugen af – måske kan du hjælpe med forslag.

 

 

UGE 28

Veteranbil-træf

TORSDAG DEN 11. JULI KL. 10-13
Vi får besøg af veteranbiler fra nær og fjern. Kom og se de flotte udstillede veteranbiler og få en snak med ejeren, som helt sikkert kan fortælle nogle spændende historier. Se blandt andet en Ford Anglia fra 1957, BMW isetta 1961 og Fiat 500 1938

 

UGE 29

Historisk modeshow

TORSDAG DEN 18. JULI KL. 11-12
Inger Thunbo viser “Historisk Mode” Et udvalg af sine smukke og tidstypiske kjoler med tilbehør fra alle årtier 1920 – 1960. Og mon ikke opvisningen på catwalken sluttes af med fejende, flotte selskabskjoler fra perioden. 

 

UGE 30

Store vaskedag

TORSDAG DEN 25. JULI KL. 10-13
Tre friske vaskepiger kommer og demonstrerer, hvordan man i gamle dage fik vasket sit tøj. Der vil blive vasket på vaskebræt, i en gammel vaskemaskine og en vaskeheks. Og har man lyst, må man gerne selv prøve de gamle vaskeredskaber. Især børnene plejer gerne at ville
prøve kræfter med de finurlige redskaber.

 

UGE 31

Gamle maskiner og traktorer

TORSDAG DEN 1. AUGUST KL. 10-13
Bratskov får besøg af Han Herred Traktorlaug, som laver en flot udstilling af gamle maskiner og traktorer. Der vil helt sikkert også blive maskiner, som arbejder, og det er altid populært at se på for både store og små. En dag der vækker minder hos mange landmænd, og ”kan du huske” lyder mange gange den dag. 

 

Der er gratis entré!