Fly in

Blokhus Fly-In 2024

Foto: Destination Blokhus

Højtflyvende oplevelser til Blokhus Fly-in  

Søndag d. 18. august 2024 fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, veteranfly og hjemmebyggede fly. Der er underholdning for hele familien, når Blokhus Fly-in 2024 igen afvikles på Blokhus Strand

Her vil 20 vidt forskellige fly lægge an til landing på stranden - helt tæt på vandkanten. Og du kan overvære det på tæt hold - enten fra en udkigspost i klitterne eller ved at tage plads på stranden tæt på landingsbanen.

Blokhus Fly-In

Foto:VisitJammerbugten

Flyvende søndag på stranden

Det er en sikker publikumstræffer, når Erhvervsforeningen Destination Blokhus inviterer til Blokhus Fly-In søndag d. 18. august.

Hele luftrummet over Blokhus strand fyldes med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly og hjemmebyggede fly. Det er underholdning for hele familien, og det er altid en meget populær event. Tusindvis af mennesker samles på Blokhus Strand og finder en plads på toppen af klitterne, alt imens det ene fly efter det andet lægger an til landing på den brede, hvide sandstrand. Med Vesterhavet som kulisse til den ene side og de hvide klitter til den anden.

"20 flotte fly har meldt deres ankomst, og vi glæder os til at byde dem velkommen på Danmarks nok smukkeste landingsbane," siger Jannie Ratke, eventansvarlig i Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

 

Blokhus Fly-In

Foto:VisitJammerbugten

Udvalgte fly og piloter

Som altid er der stor interesse for at deltage i arrangementet. Det er dog kun de mest rutinerede, der får lov til at deltage, da det kræver en stor portion erfaring og præcision at lande på den ujævne strand. Sikkerheden er højt prioriteret, og det kræver særlige tilladelser at gennemføre denne type event.

Derfor er Blokhus Fly-In 2024 også et lukket arrangement, hvilket betyder, at det ikke er muligt at deltage som pilot, medmindre det er aftalt med arrangørerne.

Fly på stranden

Foto:Poul Nymark

International deltagelse

Årets Blokhus Fly-in tilføjes en spændende international dimension med flyvende besøg fra vores nabolande. Fra Tyskland vil Ingo Markmann ankomme i sin imponerende Alpi Pioneer 300, en lavvinget flyvemaskine med en imponerende tophastighed på over 250 km/t. Med basen placeret i Nordtyskland udgør den 350 km lange rejse til Blokhus en hurtig tur for Ingo.

Lars Molin vil flyve ind fra Gøteborg i sin moderne Pipistrel Virus, en højvinget flyvemaskine med en strømlinet form og en yderst effektiv motor, der gør det muligt at flyve over 18 km på blot en enkelt liter benzin.

Derudover vil der være rig lejlighed til at beundre en imponerende samling af veteranfly og observere erfarne piloter udføre elegante landinger på stranden på nært hold. De første fly forventes at lande kl. 12.30.

Blokhus Fly-In

Foto:VisitJammerbugten

Meet & Greet

Årets taler er Niels Hemmingsen, som er direktør i Aalborg Lufthavn, byder velkommen kl. 13.30. Han har en fortid i Flyvevåbnet, og står klar på stranden til at byde piloterne velkommen til Blokhus. Når flyene er landet, kan de blive studeret indgående, når der er det meget populære Meet & Greet på stranden.

Her står piloterne står klar til at fortælle om deres fly og ikke mindst om deres til tider dramatiske oplevelser og erfaringer i luften. Efter at have nærstuderet de mange fly, så er der mulighed for at deltage i en publikumskonkurrence, hvor man kan stemme på sit favoritfly. I den forbindelse vil der blive trukket lod om nogle attraktive præmier inden der er takeoff for alle fly kl. 16.00.

Veteranfly

Foto:Destination Blokhus

Nyttig info

Arrangørerne bag Blokhus Fly-In 2024 forventer, at arrangementet igen i år bliver et tilløbsstykke, og de krydser fingre for et perfekt flyvevejr. Samtidig oplyser de, at de er nødt til at tage forbehold for vindforholdene. Sikkerheden er altoverskyggende, så hvis vejret ikke arter sig, kan arrangementet aflyses.

På grund af den store interesse og den ekstra tilstrømning af biler opfordres alle besøgende også til at anvende alternative tilkørsler, som f.eks. også fra Saltum strand.

Program:

12.30 Flyene lander på stranden
13.30 Velkomsttale v/ Niels Hemmingsen, direktør Aalborg Lufthavn
14.00 Meet & Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne
15.45 Publikum forlader landingsområdet
16.00 Takeoff

 

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish