Alsbjerg Bakker Blushøj Tankested

Alsbjerg Bakker ved Attrup

Foto: VisitJammerbugten

På toppen af Alsbjerg Bakker ved limfjordsbyen Attrup finder du udsigtspunktet Blushøj med et flot view over Limfjorden - både til Aalborg i øst og Aggersund i vest.

Alsbjerg Bakker er et fredet område, med offentlig adgang, beliggende med enestående udsigt over Limfjorden.

Bakkerne består af 2 store bakker, med en kløft imellem, og en lille bakke nordvest for den nordlige. Alsbjerg Bakker ligger i et naturskønt område med udsigt over det omliggende område. Der er udsigt over Limfjorden, fra Aggersund i vest til Aalborg i øst. På toppen af den nordlige bakke ligger Blushøj, 54 meter over havet.

Betrager du de nordlige bakker fra Lørstedvej/ Bonderupsiden (vest eller nordvest), ses det tydeligt, hvorfor de er kendt fra fordums tid under navnet "Marens røvballer".

I området er der mange gravhøje. En er udgravet. Den hedder Hvisselhøj og er med 3 gravkamre. Den ligger på Alsbjergvej.

Hulvejen i kløften mellem bakkerne er en rest fra ældre tid.  I området kan du finde rester efter stenalderen, bl.a. stenredskaber. Der vil også kunne findes rester efter senere beboelser.

Engang har der også ligget et teglværk i Alsbjerg.  Der findes et forskelligartet plante- og dyreliv, da en del af området ligger udyrket og stille hen, og afgræsningen ikke altid har været så hård ved de vilde planter.

Du kan finde adgang til Blushøj via skiltet på Alsbjergvej 20, 9460 Brovst eller fra grusvejen Pallisvadvej, 9460 Brovst, hvor der findes en sidevej/markvej, der fører til Blushøj.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish