Hærvejen Jammerbugten

Hærvejen i Jammerbugten

Torsdag, september 18, 2014

Hærvejen er blevet forlænget gennem Nordjylland og forbinder således pilgrimsruterne i Norge og Sverige med kulturvandreruterne i Europa.

Hærvejene var nogle af Jyllands vigtigste færdselsårer, hvor handelsfolk, studedrivere, bønder, pilgrimme, hære og konger både kørte, red og vandrede. Disse veje er idag omdannet til vandre- og cykelruter, der i Danmark rækker fra Padborg til Frederikshavn og Hirtshals, men også er forbundet med Trondheim i nord og Santiago i syd.

Hærvejen, der byder på naturoplevelser for både børn og voksne, forløber 76 km gennem Jammerbugt Kommune fra Aggersund til Alstrup, hvor den går mod Thise i Brønderslev Kommune. Ruten er ført omkring nogle af de mest skønne egne i kommunen herunder bl.a. Svinkløv, Fosdalen, Rødhus og Blokhus.

Yderligere information om ruteforløb findes på www.haervej.dk, hvor der bl.a. findes detailkort til at udskrive.

Til Hærvejen er også udviklet en gratis Mobil-app, som indeholder detaljerede kort over ruterne. App’en er en off-line app, og fungerer dermed også uden netforbindelse. Med den i hånden vil man hele tiden være fuldt oplyst om, hvor man befinder sig i forhold til ruten, og hvor de nærmeste indkøbs- og overnatningsmuligheder er. App´en indeholder også information om de områder, du går igennem og du kan hente praktiske informationer til at planlægge din tur.  Hent App i App-store eller Google Play under "Hærvejen".

 

Del denne side

Kort over Hærvejen i Jammerbugten
Hærvejens mobil app

Find mobil app på Hærvejen.

En off-line app med detailkort over ruten, der også fungerer uden netforbindelse

Overnatning i Jammerbugten

Udforsk stierne i Jammerbugten og find overnatningsmuligheder her