Gateway Blokhus

Gateway Blokhus er indgangsportalen til masser af naturoplevelser som f.eks. en god vandre- og løbetur i klitplantagen eller en hyggelig stund omkring bålet.

I Gateway Blokhus i Blokhus Klitplantage kan familien nemt tilbringe en dag. Her findes blandt andet 10 km mountainbikerute, motionssti, flere vandreruter og en naturlegeplads af høj kvalitet. På det store picnicareal kan I nyde sin medbragte madpakke på et af de opstillede borde-bænkesæt, eller I kan vælge selv at bage jeres eget brød på stedet i naturbageovnen.

> Se folder og kort over Gateway Blokhus 

 

Mountainbikeruten i Gateway Blokhus

Mountainbikeruten er 10 km og afspejler årstiden. Det vil sige, at i perioder på året vil der være fugtigt eller meget tør. Det gør, at ruten bliver mere udfordrende. Sporet er primært singletrack, men der er flere steder, hvor man kan overhale. Selve sporet ligger godt gemt inde i skovbunden omkranset af træer og buske. Det gør sporet til en helt unik naturoplevelse. En anden gevinst er, at selv på dage med meget blæst og regn mærker man det næsten ikke. 

Mountainbike Gateway Blokhus

Underlaget på sporet er organisk og skifter mellem muldjord, strandsand, fyldsand og rødder, der går på kryds og tværs. De få gange, man kommer ud på en af vejene i plantagen, er der stabilgrus.

Ruten kan køres af alle, fra begynder til de professionelle, hvor begynderne nok lige skal af cyklen et par gange undervejs. De professionelle bliver nok udfordret af deres høje fart og de mange tekniske stykker på ruten, der helt naturligt vil få pulsen i vejret.

Der er lagt meget stor vægt på sikkerhed på ruten. Det vil sige, at der er ikke konstruerede forhindringer. Der er ca. 50 højdemeter pr. omgang på ruten. 

> Se kort over mountainbikeruten i Gateway Blokhus 

Del denne side

Beliggenhed

Den nordlige del af Blokhus Klitplantage. Følg skiltning fra Aalborgvej.

Download folder fra Gateway Blokhus