Vinden er hovedperson til Blokhus-Løkken Wind Festival

maj 8, 2018

Takket være den velkendte, friske vind i Jammerbugten, kan du nyde godt af de mange aktiviteter og opfindelser, der har vinden som drivkraft. Når Blokhus-Løkken Windfestival igen i år åbner op for nogle dage med vinden som hovedperson vil du have mulighed for at opleve, hvordan vinden bliver udnyttet på bedste og sjoveste vis af vind- og vandglade entusiaster, og hvilken kraft den kan have.

Du kan se opvisninger eller deltage i en række aktiviteter og opleve de vindblæsende hobbyer, hvor blæsevejret vil demonstrere sin indflydelse på menneskets sjove og særlige opfindelser.  Hos mange af de fremmødte er vinden afgørende for at dyrke deres hobby, for uden den ville det - bogstavelig talt - ikke kunne lade sig gøre. 

 

De dragende sportsgrene

Uden vind ville der eksempelvis ikke være kitesurfing. Lørdag den 19. maj vil Kite Surf Nordjylland og Cold Hawaii-Kitesurfing demonstrere og fortælle, hvordan deres vandsport afhænger af kraften fra vinden og hvordan sejlerne styrer den store drage, imens de boltrer sig i bølgen blå. Som en af de populære vind- og vandsport i Danmark, er det en dragende sportsgren, da kitesurfing giver en fornemmelse af naturens enorme kræfter og er en sport med action. Når en kitesurfer er på det vindblæste åbne hav, kan vinden hurtigt kan trække en voksen mand 15 meter over vandoverfladen og lade ham svæve flere meter i luften. Mød op ved molen på Løkken Strand lørdag den 19. maj kl. 10.00-17.00 og se mere til de spændende kitesurfere og de spændende tricks. På Blokhus strand kan du lørdag den 19. maj kl. 10.00 - 17.00  følge Shaun Hammargren fra Kiteworld.dk, som vil give en demonstration af vindens effekt på hans kite. Han vil vise, hvordan han styrer den og hvilke tricks en kitesurfer kan lave på vandet, hvis vejret tillader det. Det er også muligt for både børn og voksne at prøve kite-flyvning sammen med Shaun Hammargren.

Fuld fart med Kite Buggies

Alt imens kitesurferne udnytter blæsten i vandet, bliver blæsten også udnyttet til lands af de såkaldte kite buggies. 

Blokhus-Løkken Windfestival 2018

Med fart over feltet og en tophastighed på mellem 70 og 100 km/t i det sandede terræn, er den lille metalvogn trukket af en drage, som ligner en lille faldskærm. Dansk Parakart Klub vil transportere dig langs den brede strand imellem Blokhus og Løkken. I tidsrummet lørdag den 19. maj kl. 11.00 - 13.00 og søndag den 20. maj kl. 11.00 -15.00 kan du opleve farten og få din helt egen prøvetur i det trehjulede køretøj. Du kan også se Kite Buggy opvisning lørdag den 19. maj kl. 14.00 - 14.30, hvor der er garanti for et spændende og imponerende show langs strandkysten.

Blokhus-Løkken Windfestival 2018

Prøv at få en kite på ryggen

I luften over Blokhus finder du paraglidere fra PGNord både lørdag og søndag kl. 10.00- 17.00 og i Løkken ved Furreby kan du møde ”Vi Vil Bare Flyve” både lørdag og søndag kl 8.00-17.00. Med luften som drivkraft styres den store vingelignende skærm med snoretræk. I festivalens dage, har du mulighed for at møde PGNord og høre mere om den flyvende og spændende sportsgren og hvis vinden blæser i din retning, kan du også prøve at få en kite på ryggen og mærke hvordan vindens kraft kan tage fat på den store kite.

Åbent hus i kæmpe vindmøller

I forbindelse med festivalen, er det ikke kun på stranden, der er arrangeret aktiviteter med vind. Er du en af dem, der altid har været imponeret af de kæmpe vindmøller, der er fordelt rundt omkring i landskabet. Nu har du mulighed for at deltage i et spændende arrangement, hvor du kan lære mere om de enorme og majestætiske vindmøller. Med seks vindmøller placeret i Jammerbugt Kommune, har du mulighed for at komme tæt på de opstillede maskiner, som har en højde på ikke mindre end 150 meter. Til åbent hus hos Østrup Vindmøllelaug kan du få spændende facts og viden om deres kraftfulde effekt og udnyttelse af vinden. Vidste du for eksempel, at vindmøllerne er i stand til at producere så meget strøm, at det svarer til 17.000 husstandes samlede el-forbrug om året? Søndag den 20. maj kl. 11.00 -12.00 er der åbent hus i vindmøllerne hos Østrup Vindmøllelaug. Se skiltning på omfartsvejen (rute 55) nordpå mod Saltum.

 

Drageopvisninger og workshops

Med kæmpe drager dansende over vandet og stranden, vil du se utallige farver pryde den blå himmel og få fornemmelsen af vindens effekt på de mange flerlinede drager. Lørdag og søndag kl. 10.00 - 17.00 er der mulighed for at opleve kæmpe drager på himlen over Blokhus strand eller se flot teamflyvning med både 2- og 4 linede drager.

Blokhus-Løkken Windfestival 2018

Vil du prøve at mærke vindens kraft på egne hænder, så deltag i fri flyvning, hvor du kan medbringe din egen farvestrålende drage. Til windfestivalen er alle drager mere end velkomne. Har du ikke en drage, så tag med til drageworkshop ved Blokhus strand med Team Blokhus lørdag og søndag den 19. og 20. maj kl. 10.00-12.00, hvor de vil hjælpe med at bygge din helt egen personlige og unikke drage. Workshop afholdes ved StrandkioskenPris 30 kr. pr. drage. I Løkken kan du også prøve dragebygning ved at være med til Japansk Dragebyggerworkshop med Gregory Hamilton Miller lørdag og søndag 19. og 20. maj kl12.00 - 14.00. Pris kr. 60 kr. pr. drage. Workshoppen afholdes ved Redningshuset nord for Løkken Mole. Der er ingen tilmelding til drageworkshop. Gregory Hamilton Miller vil også demonstrere fri flyvning - sammen med 116 børn fra Løkken og Saltum skole - hvor børnene viser, hvor højt de kan flyve med egne drager.

Kom og lær om vind, vejr og vand med det vindblæsende program.

> Læs også: Fra vandskræk til verdensmester - foredrag med Casper Steinfath - firedobbelt europa- og verdensmester

> Læs også: Kite, drager, faldskærme og helikopterrundfart til Wind Festival

 

Der tages forbehold for vejret og ret til ændringer i programmet forbeholdes. 

Der er gratis adgang til området alle pinsedagene.


> Nærmere information i Program for Blokhus-Løkken Wind Festival 2018


> Læs flere nyheder fra Jammerbugten

> Større events i Jammerbugten

Del denne side

Program højdepunkter

Blokhus 19.  og 20. maj

Indvielse Blokhus Strand
19. maj Kl. 9.45 

Rundflyvning med helikopter - kom med!

Faldskærmsudspring - Se eller prøv selv

Opvisning med flerlinede drager

Kitebuggy opvisning

Kitebuggy taxi - få en tur

Paragliding - se og prøv selv

Besøg kæmpevindmøllerne incl. guide

Dragebygger workshop - byg selv

Kitesurfing - freestyle buggy og opvisning

Faldskærmsspring for bamser

Løkken 19. og 20 maj 

Indvielse Løkken Strand
19. maj Kl. 11.45

Japansk Drageopvisning

Landrover Safari

Dragebygger workshop - byg selv

Faldskærmsudspring - Se eller prøv selv

Rundflyvning med helikopter - kom med!

> Nærmere information i Program for Blokhus-Løkken Wind Festival 2018

Blokhus-Løkken Wind Festival

Det sker i Blokhus til Wind Festival

Find programmet for alle aktivteterne, der finder sted på Blokhus Strand og Blokhus Torv. Det sker i Blokhus til Wind Festival

Blokhus-Løkken Wind Festival

Det sker i Løkken til Wind Festival