1 års fejring: 11 km - 11. maj - kl. 11.00

Vandretur Tranum - Fosdalen

1 års fejring: 11 km - 11. maj - kl. 11.00

Vandreruten Tranum - Fosdalen fylder 1 år

11 km. - 11. maj - kl. 11.00

Lørdag 11. maj kl. 11.00 fejres 1 års dag for åbningen af vandreruten Tranum - Fosdalen.

Det er nu et år siden, at den nye vandrerute Tranum - Fosdalen blev åbnet. Det mener Tranum Landsbyråd skal markeres, og derfor inviterer de til 1 års fejring med en fælles vandretur ad de nye stier.

Det er en afvekslende rundtur på 11 km, som overvejende forløber af naturstier igennem de kuperede landskaber mellem Tranum og Fosdalen og ruten består delvist af eksisterende stiforløb og på nyetablerede stiforløb, som er udpeget i den store Lien-fredning. Det har givet mulighed for at give adgang til landskabet, hvor det åbner sig med blik til Limfjorden, og storslåede panoramaviews over det marine forland ud mod den nordvendte nordsøkyst.

Fra toppen af Lien skrænten vil du blandt andet blive mødt af enestående natur og smukke udsigter.

 

fosdalen tranum

> Læs også: Svinkløv og Fosdalen optaget i Danmarks Naturkanon

Ruten er samtidig certificeret ved Deutsches Wander-institut, der stiller de strengeste krav til vandreruter, for at de kan opnå vandrecertifikat. Certificering sikrer en vandreoplevelse i særklasse.

Ruten er 11 km, og kommer op omkring Jammerbugtens højeste punkt Bavnehøj, og videre via Ingeborgs Bakker til Fosdalen. Tilbageturen foregår langs overkanten af Lien med et besøg i dybet i Langdalen.

 

Vandretur fosdalen tranum 

Det er muligt at afkorte ruten. Der er 5 skiltede genveje, så du kan vælge at nøjes med at trave 2,7 km, 6 km, 7 km eller 10 km (Vælger du turen via den røde snørklede sti ovenfor Fosdalen, vil turen blive længere end 11 km).

Ønsker du at gå hele ruten den 11. maj, så skal du beregne 3-4 timers frisk luft og lutter gode naturoplevelser.

Fejringen starter med en fælles vandretur, som starter ved Skovlegepladsen i Tranum. Obs: Mød op i god tid. Der forventes mange deltagere. Arrangørerne appellerer også til at gæsterne så vidt muligt kører mange i samme køretøj, så der er plads til alle bilerne.


Program 11. maj 2019

Kl. 11.00                  Startsted: Skovlegepladsen, Tranum Klitplantage, Strandvejen 37, 9460 BrovstUdlodning af præmier blandt de tilmeldte. 

 

Kl. 11.30 - 13.30     Pladsen ved Fosdalen (efter 4,5 km): På pladsen kan der købes frokost fra lokale spisesteder. Betaling kontant og via mobilepay.

 

Kl. 13.00 - 16.00     Chill Zone. Ved rutens startsted/slutsted i Tranum bliver det muligt at hygge sig ved de opstillede borde/bænke og købe kaffe/kage, øl, drinks, mm.
                                 

 

Tilmelding og mødested

For at deltage er tilmelding nødvendig.

Seneste tilmelding er: Fredag d. 10. maj 2019 kl. 13:00 

Deltagelse er gratis!

Forplejning kan købes.

Mødested:
Naturlegepladsen Tranum, Strandvejen 37, 9460 Brovst

 

> Tilmeld her

 

Der trækkes lod om gode præmier blandt de tilmeldte. For at vinde kræves der fysisk tilstedeværelse ved indvielsen kl. 11, ellers overgår præmien til en anden.

Ruten er etableret af Tranum Landsbyråd i samarbejde med Naturstyrelsen Thy og Jammerbugt Kommune.

> Kort: Tranum-Fosdalen (11 km)

 

 

> Læs mere om aktiv ferie og vandring i Jammerbugten

> Læs mere om Ferie i Jammerbugten

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

 

Del denne side

Svinklovene

Svinkløv og Fosdalen

Svinkløv og Fosdalen får nationalt kvalitetsstempel
i Danmarks Naturkanon