Kenneth Toft-Hansen og det danske team sikrer Danmark guldmedaljen

VM vindere Bocuse d'Or 2019

Kenneth Toft-Hansen og det danske team sikrer Danmark guldmedaljen

Svinkløv Badehotels kok vinder VM i kokkekunst Bocuse d'Or

januar 31, 2019

Onsdag den 30. januar 2019 blev en skelsættende dag hos køkkenchefen på Svinkløv Badehotel - Kenneth Toft-Hansen.

Han og hans team blev nemlig indehavere af verdensmestertitlen i kokkekunst til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d'Or, der afholdes hvert andet år i Lyon i Frankrig.

Sidste år kvalificerede han og hans assistent Christian Wellendorf sig til verdensmeseterskabet ved at sikre sig bronze ved den europæiske udgave af Bocuse d'Or, og onsdag kokkerede holdet sig så helt i top ved at sikre Danmark guldet og æren i form af VM titlen.

Danmark var blandt favoritterne sammen med Norge, Sverige, Japan, USA og værtslandet Frankrig, men i sidste ende var det de 3 nordiske lande, der placerede sig med Danmark som nummer 1, Sverige som nr. 2 og Norge som nr. 3. 

Bocuse d'Or 2019

Foto: Vinderparret fra Danmark Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf arbejder fokuseret i finalen

Kenneth deltog i dysten med tallerkenretten ’Nature’

bocuse dor 2019

Foto: Vinderretten ’Nature’. Kenneth & Christians smukke ‘Natur’ Chartreuse med 50% grøntsager og 50 % østers og muslinger indeni.⁣Fotograf Andreas Stenmann. Kilde bocusedor.dk

Tallerkenretten Nature

  • ’Chartreuse’ med østers, muslinger og grøntsager
  • Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
  • Grønt æble, rygeost og estragon
  • Cremede muslinger med blomkål og tang

Fadretten ’Winter Flora Danica’

  • Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
  • Selleri-’ben’, Vesterhavsost og sprød jordskok
  • Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
  • Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
  • Friskt æble og glaskål
  • Estragon, rygeost og snegleæg
  • Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian

Nationalt element:

  • Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost

(Kilde: Bocusedor.dk)

Målet med at Danmark deltager i Bocuse d'Or er ifølge den danske organisation Bocuse d'Or Danmark, at synliggøre kvaliteten af dansk gastronomi og dansk madkultur ved at fastholde og styrke Danmarks position som trendsættende, innovativ og anerkendt gastronomisk nation med de bedste råvarer og de dygtigste kokke. Danmark skal styrkes som fødevarenation og skabe synergi mellem dansk gastronomi og dansk eksport ved at skabe opmærksomhed omkring de danske kokke og de danske kvalitetsfødevarer, deres oprindelse og deres egenart. Danmark skal gå forrest ift. økologi, bæredygtighed og bekæmpelse af madspild samt prioritere dette. Deltagelsen er også for at udbrede kendskabet til Bocuse d’Or for derved at tænde gnisten i nye, unge kokketalenter og tiltrække kommende deltagere, så Danmark også fremover har kokke på højeste internationale niveau. Bocuse d'Or arbejder på at sikre, at Danmark hver gang ved deres deltagelse er blandt de tre bedste i den europæiske konkurrence og blandt de fem bedste i verden.

> Læs også: Lokal fejring af verdensmesteren i Jammerbugten


Den nye kokke-verdensmester Kenneth Toft-Hansen er indehaver af Svinkløv Badehotel, der ligger i yderste klitrække ud til Jammerbugten. Det yderst populære hotel nedbrændte i september 2016, men forventes at genåbne til maj 2019.

> Læs også: Svinkløv Badehotel - en kulturinstitution er nedbrændt

Svinkløv Badehotel

Foto: Svinkløv Badehotel, som det tog sig uden inden branden september 2016

> Flere nyheder fra Jammerbugten

Del denne side

Svinklovene

Svinkløv og Fosdalen

Svinkløv og Fosdalen får nationalt kvalitetsstempel
i Danmarks Naturkanon