København event kutter

Smag på Jammerbugten i København

Lørdag den 6. maj kl. 10.00 - 16.00 

rykker nordjyderne fra Jammerbugten ind i København, og der er lagt op til ægte markedsstemning på kajkanten ud for Havnegade 52 (for foden af den nye inderhavnsbro).

Det sker i forbindelse med en event, hvor der samles et udpluk af Jammerbugtens råvareproducenter og overnatningsvirksomheder, som tager opstilling på pladsen for at Københavnerne kan få en smagsprøve på Jammerbugten.

københavner event ude

I København har Jammerbugten igennem længere tid haft en fiskekutter til at ligge til kaj. Den sælger friske fisk fra det bæredygtige kystfiskeri i Thorupstrand. I kutteren HM800 er der etableret en fiskebutik, som dagligt forsyner København med de gode råvarer fra Jammerbugten.

> Læs artikel fra Politiken: Gutterne på kutterne strander hver dag

> Læs mere om Thorupstrand og fiskekutteren HM800 i København

Lørdag den 6. maj indbyder HM800 sammen med udvalgte råvareproducenter og overnatningsvirksomheder til råvaremarked på kajkanten.

københavner event ude

Foto: Fra sidste års event, hvor Svinkløv Badehotels kokke tilberedte fisk til det københavnske publikum.

"På pladsen nedenfor kutteren har vi samlet nogle af de bedste ferie- og råvareprodukter fra Jammerbugten og københavnerne kan komme og se, smage og opleve det hele på tæt hold". 

københavner event ude

"Vi vil gerne udbrede kendskabet til Jammerbugten, og det gør vi igennem dette event", siger Borgmester Mogens Gade. "I samarbejde med erhvervet har vi skabt en Jammerbugt-oase i centrum af København, så virksomhederne kan promovere sig og samtidig motivere det københavnske publikum til at besøge Jammerbugten". 

Og Anders Stryhn, Vækstchef i Jammerbugt Kommune supplerer: "Vi har rigtig mange gode, mindre fødevareproducenter i Jammerbugten, og denne begivenhed er en oplagt mulighed, så de kan formidle deres historie og vise de mange kvaliteter".

Mange fødevareproducenter lader naturens ressourcer indgå i deres produkter. Jammerbugten er meget rig på natur og dermed også på spiselige planter og urter.

> Læs artikel fra Politiken: Her kan du samle urter til maden og en snaps

En del københavnere har tidligere hørt om eller måske også set TV-serierne "Gutterne på kutterne" og "Badehotellet". 2 populære serier, som begge er optaget i Jammerbugten. Det er den smukke natur i Svinkløv, som blandt andet har dannet kulisse til udendørsoptagelserne af "Badehotellet". 

> Her er TV-serien Badehotellet optaget

"Gutterne på kutterne" omhandler de unge fiskeres kamp for bevarelse af kystlandingspladsen i Thorupstrand og det bæredygtige kystfiskeri.

gutterne på kutterne

> Læs mere om Thorupstrand og fiskekutteren HM800 i København

Det hele kobles sammen til lørdagens event, hvor der loves ægte torvestemning på kajkanten. Som gæst får du en snert af den autentiske stemning omkring nutidens badehoteller koblet med smagsprøver af fiskene fra Thorupstrand. Du kan blandt andet hilse på og møde Strandhotellet Blokhus - det nye badehotel i Blokhus, som åbner for gæster den 2. juli 2017. Kokkene fra hotellets køkken vil kokkerere og uddele lækre smagsprøver. Du kan deltage i konkurrencer, hvor du kan vinde en gourmetmiddag incl. vinmenu på det nye badehotel eller et ophold på badehotel på Sanden Bjerggaard i Slettestrand.

Anders Thorsager, direktør på Strandhotellet i Blokhus siger: "Vi er taget med til København, fordi vores hotelkoncept er spot-on i forhold til det publikum. Derudover håber vi også på at inspirere nogle af de turister, som opholder sig i storbyen, til at besøge os fremover. Men lige så vigtigt er det for os, at vi tager del i at promovere hele Jammerbugten som turistdestination. At få skabt den synlighed omkring Jammerbugten og Nordjylland vil i sidste ende også gavne vores forretning", siger direktøren

Derudover byder programmet på musik på dækket, og der vil blandt andet være mulighed for at smage øvrige lokale råvarer i form af snaps fra Nordisk Brænderi, fisk fra Thorupstrand, kød fra Brøndum Nørgård Naturprodukter, mejerivarer fra Aabybro Mejeri og salt fra Blokhus Saltcenter. 

Samtidig kan du møde overnatningsvirksomheder som Svinkløv Camping, Dayz Grønhøj strand men også Fjerritslev Gymnasium, som vil promovere deres nye idrætscollege og landsbyen Skovsgård, som tilbyder familier at afprøve drømmen om at bo på landet - helt gratis. Det sker under konceptet "Landsby på prøve", som du kan tilmelde dig. Her får du bolig, bil, daginstitution, foreningsliv, specialiteter og meget mere stillet gratis til rådighed i 3 måneder.

> Læs mere om råvarerne fra Jammerbugten

> Læs flere nyheder fra Jammerbugten

Del denne side

Program
  • Lørdag den 6. maj kl. 10.00 - 16.00
  • Smag fisken fra Thorupstrand
  • Mød det nye badehotel - Strandhotellet Blokhus
  • Kokkene laver mad og uddeler smagsprøver
  • Smag de lokale råvarer fisk, kød, snaps, salt, mejerivarer
  • Ægte markedsstemning med musik og hygge
  • Boder med udstilling og konkurrencer 
  • Vind gourmetmiddag incl. vin på Strandhotellet
  • Vind ophold på badehotel på Sanden Bjerggaard
  • Afprøv drømmen om at bo på landet. Deltag i "Landsby på prøve"

Adresse: Havnegade 52, 1153 København K