Det gamle jernbanehotel samarbejder med Meyers Madhus

Skovsgård Hotel

Det gamle jernbanehotel samarbejder med Meyers Madhus

Skovsgård Hotel samarbejder med Meyers Madhus

Det lille socialøkonomiske Skovsgård Hotel, som beskæftiger ansatte på særlige vilkår, har indgået et samarbejde med Meyers Madhus. 

Det sker som et led i udviklingsplanerne for Skovsgård Hotel, hvor man nu for alvor tager hul på at igangsætte udviklingen af hotellets nuværende samt nye forretningsområder.

Ønsket har bla. været, at få en stærkere gastronomisk profil på hotellet, hvor der fremadrettet vil blive brugt mere forskelligt grønt med fokus på årstid, flere lokale råvarer og også mere økologi, hvor det lader sig gøre. ”Samtidig er det jo en dyd at lave maden fra bunden”, oplyser Erik Klit, leder af Skovsgård Hotel.

”Den nye profil blev lanceret i den nye sommermenu, som har været en del af sommerkoncerterne Global Garden Party. Små intimkoncerter med forskelligt tema, der har været afholdt hver torsdag eftermiddag i gårdhaven hen igennem sommeren. De har været utrolig populære i år. Vi har haft en publikumsfremgang på koncerterne på lige knap 30% og faktisk har der været udsolgt til 3 af dem. Samtidig har der igennem sommeren været 10-15 % flere gæster i restauranten. Gæsterne har været utrolig begejstrede for sommermenuen.

skovsgård hotel

Det var f.eks. den hjemmerøgede laks, som er blevet tilberedt i baghavens rygeovn, salat med confitteret kylling baseret på en god gårdkylling eller en veganer menu. "Maden har været så stor en succes, at der nu også begynder at komme bestillinger ind til private sammenkomster", fortæller Erik Klit.

Brød på egen surdej

"Samtidig er koldhævet surdejsbrød en fast bestanddel af den nye profil, og vi har fået udviklet vores helt egen surdej. Det er jo en levende organisme, og derfor har den også fået sit eget navn", griner Erik. "Den hedder Ida-Sophie og navnevalget var oplagt. Det skyldes at formanden i bestyrelsen for Skovsgård Hotel hedder Ida og den faglige sparringspartner i bageriet hos Meyers hedder Sophie", forklarer Erik. "Faktisk er det brødet, som vi har fået størst cadeau for". Det mørke brød har en saftig krumme og masser af smag.

Skovsgrd hotel brød

Erik fortæller, at et par fra Nørrebro på København var på besøg i restauranten i sommer. De handler normalvis brød hos Meyer i København, men udtrykte deres begejstring for det nordjyske brød, som bare smagte bedre. De mente selv, at det måtte skyldtes den autentiske atmosfære, som er noget helt særligt på det gamle jernbanehotel. Der er samtidig tid til en snak med gæsterne, og det er nogle særlige folk. Der er noget unikt over muligheden for at opleve det lokale miljø, den personlige betjening og den rummelighed, som karakteriserer hotellet og dets ansatte. ”Den ros blev vi da utrolig stolte over”, smiler Erik.

De bedste råvarer i menuerne 

Der arbejdes fortsat intenst med implementering af den nye profil. Maden bliver aldrig bedre end de råvarer, der er tilgængelige. Derfor har hotellets køkkenchef Kim Pedersen, som er meget passioneret omkring håndværket, indgået i nogle nye samarbejder med lokale råvareproducenter, som han også sparrer fagligt med. Den gode kvalitet skal skinne igennem i menuerne, så gæsterne kan smage forskellen. Hotellet har f.eks. indgået samarbejde med Jammerbugt Naturkød, som er naturkvæg, der bla. afgræsser de fredede naturarealer i og omkring Svinkløv. Det er utrolig lækkert kød, hvor vi bruger hakket kød og nogle af udskæringerne til simremad. Vi får friske grøntsager fra Tranum Naturbrug og Råd & Dåd. Højkvalitets mel og gryn henter vi hos Aurion ved Hjørring, som har specialiseret sig i den del. Alt sammen råvarer, som gæsterne kan smage i den varme frokostret, der serveres alle hverdage - på nær mandag - i hotellets restaurant. "Det er stadig almindelig traditionel husmandskost fra ”Da Farmor var ung”, forklarer Erik, men retterne har lige fået et moderne tvist og et grønt løft. "Du kan f.eks. prøve hotellets egen citronfromage med grønt urtesukker. Den smager himmelsk", lover Erik.

Et tidligere jernbanehotel videreføres som et socialøkonomisk hotel

Skovsgård Hotel er et særligt hotel. Det er drevet på socialøkonomiske vilkår, hvor de tilbyder job til mennesker, der er ansat på særlige vilkår.

I 2015 bragte DR en udsendelse fra hotellet, som hedder "Halløj på hotellet"

> Find vej til Skovsgård Hotel 

 

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

 

Del denne side