Stor skøjtebane etableres på Blokhus Torv

Skøjtebane

Stor skøjtebane etableres på Blokhus Torv

Skøjtebane undervejs på Blokhus Torv

oktober 1, 2018

Et projekt med etablering af en stor skøjtebane på torvet i Blokhus er nu meget tæt på at blive en realitet. 

Blokhus skøjtebane 

"Banen har egentlig været undervejs et års tid, men nu er finansieringen ved at være på plads, og vi er meget tæt på at kunne åbne", fortæller Peter Dahl, projektleder og medlem af bestyrelsen hos Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Skøjtebanen får et mål på 12,5 meter x 25 meter, og den vil forventeligt have en etableringssum på omkring 1.500.000 kr. Heraf har projektet fået tilsagn om økonomisk støtte fra SE-fonden på 250.000 kr. Resten er eksternt finansieret. 

Blokhus skøjtebane

"Vi håber på en åbning af faciliteterne den 3. november, men det er desværre ikke endeligt på plads i forhold til den tyske leverandør", fortæller Peter Dahl. "Men et sted imellem 1. og 15. november indbyder vi til indvielse, hvor vi samtidig inviterer skoler, ishockeyklubber og små skøjteprinsesser til at være med til at lave en festlig åbning".

Banen etableres centralt på Blokhus Torv. "I bunden laves der et tykt isoleringslag. En dug rulles ud og vandet fyldes i ovenpå køleslangerne. Isen har en tykkelse på ca. 8-10 cm. En forholdsvis simpel konstruktion, og vandet kan hurtigt fryse til og være klar til brug, men også noget, der skal vedligeholdes 2 gange dagligt. Faktisk tærer vinden mere på isen end skøjterne gør. Til at drive banen allierer gruppen sig derfor med de mange uundværlige frivillige, som også er med til at drive mange øvrige aktiviteter i feriebyen Blokhus", oplyser Peter Dahl. 

Blokhus skøjtebane

Skøjtebanen vil have offentlig adgang, og der vil være åbent dagligt i de 3 vintermåneder. Der er gratis adgang, såfremt du selv har skøjter med. Alternativt vil det være muligt at leje dem for et symbolsk beløb. 

"Udover at være almindelig skøjtebane, så er det også planen, at banen skal rumme nogle permanente aktiviteter. Det vil f.eks. være muligt at afholde firmaturneringer i hockey med blød bold, is-petanque, is-bowling og is-curling. Til dem, der ikke er så vante til at løbe på skøjter, kan der lejes en "pingvin", som er en form for rollator, som man kan støtte sig til indtil man er helt fortrolig med at styre skøjterne", fortæller Peter Dahl.

Skøjteløb og julebelysning 

Når du skal opleve den nye skøjtebane på torvet vil det også være muligt, at opleve en ekstra flot julebelysning i feriebyen. I år investeres der nemlig 50 % ekstra midler i julebelysningen, som kan opleves sammen med skøjtebanen. "Vi går all-in på belysningen i Blokhus i år. Det bliver rigtig flot, og alle gæster kan få en unik oplevelse og komme i ægte julestemning".

"Vi forventer, at banen kan være med til at tiltrække gæster i ydersæsonen. Der kommer rigtig mange gæster til Blokhus i forvejen, og de kan naturligvis bruge banen, men vi forventer også, at den ekstra investering i skøjtebanen og julebelysningen kan være med til at tiltrække endnu flere gæster i ydersæsonen.

Banerne er utrolig populære andre steder i landet, og det samme forventer vi, at den vil være i Blokhus", afslutter Peter Dahl.

 

> Læs også: Skulpturparken Blokhus afholder stort julemarked med lyd- og lysshow

 

> Flere nyheder fra Jammerbugten

> Tilmeld nyhedsbrev

Del denne side