2. weekend i maj hvert år

Uldfestival i Saltum Skandinaviens største

2. weekend i maj hvert år

Skandinaviens største Uldfestival 2018

april 1, 2018

Nu kan du glæde dig til en hel weekend, der står i uldens tegn, når Skandinaviens største uldfestival løber af stablen igen den 12. og 13. maj 2018.

> Se program for Uldfestival 2018

Der er mange muligheder for at gøre denne weekend til en af årets bedste weekender, hvad enten du er afsted til Uldfestival med din veninde, sammen med hele din strikkeklub eller med din nærmeste familie. Uldfestivalen, der nu afholdes for 12 år i træk, er Skandinaviens største af sin art og trækker mere end 20.000 gæster til hvert år. Den afvikles altid den anden weekend i maj. Festivalen, der startede med 3000 gæster, er år for år vokset til lokalområdets største begivenhed, og består nu af mere end 60 stande med alt indenfor kvalitetsgarn, designs og tilbehør til strik/ hækling m.m. På festivalpladsen vil der være telte med udstillere af alt indenfor garn, hækling, strikning, skind og meget mere.

Uldfestival i Saltum er centrum for garnelskere i hele Skandinavien

Uldfestival i Saltum er blevet mødestedet for de passionerede garnelskere, hvor der er udstillere fra hele Danmark, men også fra Norge, Sverige, Tyskland og Grønland. Blandt udstilllerne tæller den navne som Bodil Munk, Sanne Fjalland, Lotte Kjær, Karen Noe, Lise Juul og Charlotte Spagner. De tilbyder individuelle workshops eller udstiller garn og modeller på deres egen stand. Du har mulighed for at deltage i de forskellige workshops, og i programmet kan du finde nærmere detaljer om tilmelding mm.

På dette års festival kan du også møde G-Uldpigerne, som har en stor stand, og du kan møde en af de få mænd, som er dybt fascineret af at strikke. Søndag åbnes festivalen nemlig af Koushi Radhakrishnan, som er kendt som eneste mandlige deltager i TV2 Syds udsendelse "Den store strikkedyst". 

Dyk ned i de mange gode tilbud i Uldfestivalens 4 store telte, og lad dig inspirere af de nye ideer, de nye designs, de nye garntyper. Her kan du røre ved alt, så du ikke køber kun med øjnene men også med hænderne. 

Temaet for Uldfestival 2018 er Baltisk strik

Letland er især kendt for fine vanter og strømper i mange farver og smukke mønstre. Den hotte nyhed for 2018 er vanter i Baltrisk strik. Traditionen med at strikke disse vanter og sokker går 1000 år tilbage og førhen kunne en teenagepige eje 100 par vanter og en voksen kvinde 300 par. Vanterne blev givet væk ved højtider som bryllupper og begravelser. Bruden strikkede et par vanter til hver af bryllupsgæsterne, og ved begravelser strikkede afdødes familie til kistens bærere. Disse traditioner er gledet ud af dagligdagen, men de smukke strikkede vanter fremstilles stadig. Idag nøjes de fleste dog med at eje 2-3 par vanter i stedet for 2-300 par. På dette års festival kan du fordybe dig i de spændende teknikker omkring Baltisk strik.

uldfestival

Tag en tur forbi de mange arbejdende stande, for også her kan der hentes ny inspiration. Både dagen igennem ude ved standene eller over en kop kaffe eller frokost i vores cafetelt og på vej hjem fra Uldfestivalen bliver de mange indtryk drøftet med veninden eller med strikkeklubbens deltagere. Det giver nye vinkler til både indkøb af mønstre og garn såvel som pynt. Intet er så hyggeligt som at dele sine oplevelser og indtryk med andre, der er lige så garntossede som dig. 

Uldfestival i Saltum

Rundt på festivalpladsen er der mulighed for flere gode oplevelser. Her kan du blandt andet møde smeden, trædrejeren og flettekredsen. En stor gruppe filtere er samlet i et telt, hvor de udstiller et stort tæppe på 5x5 meter.

BEMÆRK: Festivalen har fra 2017 skiftet lokation, så adressen er Solvejen 60, 9493 Saltum - lige over for campingpladsen Jambo Feriepark.

Der er fri entre og gode parkeringsmuligheder. 

Besøg også Saltum by, der i denne weekend er fyldt med udstillinger og kunsthåndværkere.  

> Se program for Uldfestival 2018

 

På weekendtur til Uldfestival og oplevelser for hele familien

Har du familien med på weekend til Jammerbugten, og deler hele familien ikke din store passion for garn og mønstre, så er der rig mulighed for at planlægge mange andre aktiviteter, så det bliver til en stor oplevelse for alle. Besøg badebyen Blokhus og se de enorme sandskulpturer i Skulpturparken Blokhus eller fordyb dig i papirkunst i Center for Papirkunst, som har åbnet ny unik udstilling af eventyrlige papirklip i Hune ved Blokhus. Snup en frokost på en af de mange restauranter i badebyen eller tag hele familien med på forlystelsestur i Fårup Sommerland, Nordsøen Ocenarium eller hos Aalborg Zoo
Læg vejen forbi kunsthåndværker Etly Klarborgs nye butik eller fordyb dig i Anne Just´s haveeunivers, som begge også er beliggende i Hune. Afslut dagen med en solnedgangstur og smukke udsigter på den smukke sandstrand eller se den historiske strandingsgård i centrum af badebyen Blokhus.

> Find din overnatning i Blokhus området

> Find flere begivenheder under Det sker i Jammerbugten

> Find mere info om Blokhus

 

DK4 besøgte Uldfestivalen

DK4´s TV-hold besøgte Uldfestivalen i 2014. Udsendelsen fortæller historien om Uldfestivalens opstart og dens betydning for området, men viser også noget om Jammerbugtens øvrige kvaliteter.

> Oplev stemningen fra festivalen og se DK4´s optagelse 

 

Læs mere om Uldfestival i Saltum

Del denne side