Sjov, spas og leg i Jammerbugten

Børnenes vinterferie

Sjov, spas og leg i Jammerbugten

Sjov og spas i børnenes vinterferie

januar 16, 2019

Tag børnene med til Jammerbugten og få spændende oplevelser for både store og små. Vi har samlet et udpluk af en række gode oplevelser, så børnene kan få en vinterferie fyldt med hygge, sjov og spas. 

I Destination Blokhus er der et helt særligt program i uge 7 og 8 målrettet familierne, der rejser med børn, og hos Feriecenter Slettestrand er der også en hel række børnevenlige aktiviteter i vinterferieprogrammet.

Inviter familien ud i den friske vesterhavsluft. Kystbyerne og naturen i Jammerbugten er en perfekt ramme omkring en hel del af aktiviterne i vinterferieugerne, og samtidig er det en rigtig god lejlighed til at hygge sig sammen.

 

Sjov og spas på skøjtebanen og i vandlandet

Den nye skøjtebaneder ligger på torvet i centrum af byen, er kommet godt fra start og er et populært aktiv i feriebyen Blokhus. I vinterferien er der arrangeret en perlerække af spændende oplevelser på isen, og du har mulighed for at deltage.

blokhus skøjtebane

Du kan blandt andet overvære et fortryllende skøjteshow leveret af ægte skøjteprinsesser (16. og 21. februar ) eller lære at spille ishockey (13. og 20. februar). Fredag og lørdag skrues der op for musikken, lyset og hyggen, når der inviteres til Disco on Ice (den 9., 15., 16., 22., og 23. februar), 

blokhus skøjtebane 

Hos Blokhus Feriecenter kan familien hygge sig med en tur i badelandet eller være med, når der arrangeres Disco i badelandet for de 6-14 årige. Det sker den 13. og 21. februar kl. 20.00-21.45, så find bade-danseskoene frem og deltag i en sjov aften i badelandet.

badeland jammerbugten

 

Ud i naturen i vinterferie 

I vinterferien er der også gode muligheder for at udforske naturen i området. Et sikkert hit er altid at besøge naturlegepladsen Gateway Blokhus, der ligger centralt i klitplantagen (Se kort over Gateway Blokhus.). Her kan du også prøve at bage din egen pizza i naturbageovnen, som står midt på pladsen eller tænd bål og lav dine egne snobrød. Dejen kan du købe hos Hune Bageri.  Skal du med ud på en guidet tur, så kan du den 14. og 18. februar komme med BadAss Biology på "Krible Krable tur" i Blokhus Klitplantage, hvor du kan være med til at se, hvordan der er liv i skoven om vinteren. Badass Biology arrangerer også Ravjagt med UV lygter (18. og 19. februar), hvor du kan komme med ud og finde havets guld, og den 15. og 19. februar kan du komme med på en spændende tur omkring Klitternes Hemmelighed. 

Vildmarkens mester - Jon Linberg - kendt som vinder i TV-serien Alene i Vildmarken, har også spændende oplevelsestilbud i naturen i vinterferien. Han inviterer dig til Vildmarks-gastro i Gateway Blokhus (19. februar kl. 16.30-20.30), som byder på smagsfuld og sanselig oplevelse, hvor naturen inddrages i en kulinarisk oplevelse med 3-retters vildmarks-menu. Du kan også lære spændende overlevelsesteknikker af vildmarksmesteren, hvor du kan tage familien med på Vildmarks-Jons Vildmarks-workshop (20. februar kl. 10.00-15.00),  Jon deler rundhåndet ud af sin viden om overlevelse og giver tips og tricks til inspiration indenfor bålteknisk kendskab, bålmad, bueskydning og shelterbyg.

Også hos Fårup Sommerland tilbyder de en unik naturoplevelse på hesteryg. Selvom selve forlystelsesparken ikke er åbnet for sæsonen endnu, så kan du hver dag i uge 7 og 8 komme med på en guidet ridetur i terrænet omkring sommerlandet og ride ned på Blokhus strand. Første ridetur afholdes 10. februar.

 

Spiselige urter, mountainbike og hestevognsture

Også i Slettestrand-området er der spændende aktiviter for børnene og deres forældre.

Kokken i Madsmedjen, som er en del af Feriecenter Slettestrand inviterer familien på Guidet naturvandring ( 12., 16., 19., og 22. februar), hvor du kan komme med ud i den omkringliggende natur og finde spiselige urter og planter. Turen afsluttes i Madsmedjen, hvor du sammen med kokken tilbereder en lækker frokost.

madsmedjen slettestrand

I Slettestrand kan du også få pudset dine mountainbike-færdigheder af, da du har mulighed for at deltage på Mountainbike Teknik  for børn og voksne (10., 12., 13., 14., 16., 17., 19., og 20. februar)  med de dygtige instruktører på teknikbanen hos Feriecenter Slettestrand, hvor det også er muligt at leje en cykel.

mountainbike slettestrand

Har du lyst til at prøve teknikken af, så inviteres der også på en Guidet MTB tour i Svinkløv Plantage på en af Danmarks bedste spor (11., 15., 18., 21. februar) . Turen afsluttes altid i Madsmedjen, hvor der inviteres til Aftertrail med aftensmad og vildmarksbad.

hestevognskørsel slettestrand

Er du mere til en anden type hestekræfter, så har du også mulighed for at invitere familien på en hyggelig Hestevognstur med indlagt hygge, hvor der skal nydes kaffe og kage i Svinkløv Klitplantage. Turen  afvikles flere gange i både uge 7 og 8.

I det nye havbadehus, der ligger i tilknytning til Feriecenter Slettestrand, kan du og familien nyde en badetur i det lækre varmtvandsbassin, hvor temperaturen altid er 32 grader.  

 

Fastelavn, klæd ud og kreativ leg 

Ingen vinterferie uden fastlavnsfest med klæd-ud-leg og slå katten af tønden. Det afholdes søndag d. 17. februar kl. 12.00-15.00 hos Hune Bageri. Her vil der være mulighed for at deltage i kreativ workshop, ansigtsmaling og maling af masker. Efterfølgende bliver der slået katten af tønden. 

I feriedagene fra lørdag den 9. - 24. februar kl. 10-21 kan du besøge dukkemuseet eller prøve at lave din egen urtesalt hos Blokhus Salt  På et bord er der urter - krydderier - og masser af Blokhus Salt , som du blander selv, til 40,- pr bøtte. Til fødderne er der fodbad til 25,-. En sjov og anderledes oplevelse for både børn og voksne. 

centerfor papirkunst

Hos Center for Papirkunst inviteres der til "Vidunderlige Vinterklip", hvor du i det særskilte papirværksted kan være med til at klippe og udforske din kreative side (Alle dage kl. 10-17).

Også hos Tranum Lys & Glas indbydes der til kreativ leg  på butikkens Glasworkshop (9. 12. 15. 18. 20. 22. og 26. februar), Her leges med stumpeglas, hvor du kan lave dine egne figurer til at tage med hjem. 

 

Store oplevelser tæt på

Indenfor kort køreafstand er der mulighed for at få endnu flere oplevelser.

nordsøen ocenarium

Hos Nordsøen Ocenarium i Hirtshals  er temaet dette forår Nordsøens Kæmper. Her sættes der fokus på de hvaler og hajer, der lever i vores farvande og gæsterne kan blive meget klogere på de majestætiske kæmper. I uge 7 og 8 bliver du budt indenfor i Hvalforskerhytten. Som vaskeægte detektiver kan gæsterne være med til at udforske ”Mysteriet om vågehvalen” og du kan selvfølgelig også se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus, der strandede på Blokhus strand i 2016. Det er pt udstillet i Hirtshals,

 

Sov godt i Jammerbugten

Er du på ferie med familien, så er der en række steder, som er særligt velegnet til familierne her i vinterferien.

Landal grønhøj strand

Find dit feriehus i klitterne hos Admiral Strand Ferie eller hos Jammerbugt Ferie eller book en ferielejlighed på et af de populære feriecentre: Landal Grønhøj Strand, Blokhus Feriecenter eller Feriecenter Slettestrand, som alle har en skøn beliggenhed, midt i naturen med udsigt til havet og klitterne. 


> Find alle detaljer omkring vinterferie-aktiviteter i Blokhus 

> Find alle detaljer omkring vinterferie-aktiviteter i Slettestrand  

 

> Inspiration til vinterferie i Jammerbugten

Del denne side